Teheran optužio Saudijsku Arabiju za atentant (novo)

Teheran - Parlament
67 komentara

17h00 Teheran je upravo optužio Saudijsku Arabiju za atentate.

Iranske paravojne jedinice, koje su pod komandom šefa države, optužile su Saudijsku Arabiju za val napada na koje se poziva Daesh.


Prema posljednjim informacijama iz Teherana, jedan od napadača na Mauzolej imama Homeinija je ubijen u sukobu, dva su počinila samoubojstvo nakon što su navodno progutali kapsule s cijanidom, a treći je zarobljeni nakon sukoba s policijom.

Napad se dogodio u isto vrijeme kada i onaj na Medežilis, a za oba je, prema arapskim medijima, odgovornost preuzeo ISIL.

Međutim, nakon pola sata su svi postovi iz tih medija uklonjeni. Kasnije je još jedino poluslužbena agencija terorista “Islamske države”, Al-Amaq, ponovila službeno priopćenje kako je ISIL organizirao napad na zgradu parlamenta i “Mauzolej imama Homeinija”.

Prema posljednjim potvrđenim izvješćima, tijekom napada je jedna osoba je poginula, a petoro ih je ranjeno.

Iranski ministar unutarnjih poslova Rahmani Fazli je izdao dekret o održavanju izvanredne sjednice Vijeća sigurnosti u Teheranu i zatražio provedbu istrage u incidentima u parlamentu i “Mauzoleju imama Homeinija”.

Agencija Mehr potvrđuje da je drugi bombaš samoubojica u “Mauzoleju imama Homeinija” ubijen od strane snaga sigurnosti, a kod njega je nađeno šest granata.

Posljednje izvješće govori da su ranije četiri nepoznate osobe napale zgradu parlamenta, ispalile nekoliko hitaca u čuvare, te da su ubili četiri i ranili više od više od 10 ljudi.

Iranske agencije daju vrlo malo informacija o cijelom događaju, osim da su napadači brzo “eliminirani”, a naknadna istraga će utvrditi tko stoji iza napada.


Vijest od jutros koju nismo odmah objavili iz razloga što nije bila provjerena.

Napad na iranski parlament i “Mauzolej imama Homeinija” u Teheranu

Kako prenose iranski državni mediji, naoružani napadači su u glavnom gradu Teheranu napali iranski parlament, Medžilis, a ubrzo i “Mauzolej imama Homeinija”, pokojnog utemeljitelja Islamske republike.

Najmanje četiri napadača su uletjeli u prostorije Medžilisa, te otvorili vatru na čuvare. Prema tiskovnoj agenciji Tasnim, ozlijeđeno je najmanje osam osoba. Navodno su dvije osobe ubijene u razmjeni vatre.

Zastupnik Medžilisa iz Teherana, Elias Hazrati, rekao je da su napadači bili naoružani s dva kalašnjikova i pištoljem. Zastupnik Mehdi Kiaee je kasnije potvrdio da je situacija unutar parlamenta pod kontrolom, a snage sigurnosti rade sve da se uspostavi mir.

Agencija Tasnim je priopćila da su četvorica napadača kao taoce uzeli ljude koji su se nalazili u zgradi. Nakon ovog napada su trojica naoružanih napadača napali “Mauzolej imama Homeinija” u Teheranu, otvarajući vatru na ljude, među kojima je mnogo ranjenih.

U izvješću se navodi kako je jedan od napadača ubijen, jedan se raznio, a treći je ranjen. Otkriven je i eksplozivni prsluk jednog od bombaša samoubojice, koji je potom deaktiviran u blizini mauzoleja.

Prema agenciji Mehr, u napadu na Mauzolej imama Homeinija je jedna poginula, a pet ih je ranjeno. Kao što smo rekli, jedan od napadača se raznio, dok Mehr javlja da su druga dva uhićena.

Bombaš samoubojica u “Mauzoleju imama Homeinija” je bila žena

Bombaš samoubojica u “Mauzoleju imama Homeinija” u Teheranu je bila žena, a raznijela se izvan zgrade. Eksplozivna naprava pronađena u mauzoleju je deaktivirana.

Teroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Nekome se zuri da i Iran bude destabilizovan. Ili u najmanju ruku uplasen i da se povuce iz Sirije.
Iranske sluzbe sigurno sada ciste teren od uljeza. Takva se nacija ne polaci lako. A sigurno ce biti i novih napada. Vec znamo ko to radi i ko finansra jel da?

gostgost
6 godine prije

pa normalno da su to iranci pomeli pod tepih sirenje straha evropom i svijetom pomocu tzv teroritickih napada a ponasanje zapadnih nomenklatura i mainstream medija je ratni zlocin i manipulacija umom gradjana evrope kako bi u takvom stanju svijesti samovoljno pristajali na orvelovsku globalnu drzavu neslobodei ropstva

Tomica
6 godine prije

Sad samo treba sačekati da vide ko će pokušati eliminirati tog uhvaćenog napadača.

Habana
6 godine prije

Rent a car
Rent a terrorist
Sto ce biti slijedece?

tamo neki
6 godine prije
Sinisa
6 godine prije

Ovako nesto je ne moguce uciniti bez ozbiljne infrastrukture,sumnjam da se u Iran moze uci kao u Evropu.

Željko
6 godine prije

Znači rat počinje , cijena barela nafte sa sadašnjih 50 $ ” leti ” na 150 $ !

Osoba C
6 godine prije

Iran mora biti vrlo oprezan u reakcijama, da im ne naleti na volej. Scenografija je postavljena, samo se čeka dizanje zavjese da predstava počne. Osveta se servira hladna.

Carlo
6 godine prije

Nato je za inferiorne ali ovaj puta
Propao je plan stvaranja arapskog NATO pakta.

MilanCZ
6 godine prije

Kakva saudijska arabija izvela nápad,gluparije..moraju nekog optuziti,globalisti su to izveli jer Irák třeba reformu málu rádi preuzimanja švih arapskih država pod kontrolu..saudijci nemaju snage nití logistiku dá tako nesto organizirati,opet mediji peru citatelji gluparijama a Logicno prepisuje takve gluparije.

glen
6 godine prije

ZC je u pravu – ovo u Iranu su napravili globalisti.
Morate ga pazljivo citati inace necete nista razumiti.
Ja njegove postove cuvam u arhivi.

Georgij Žukov
6 godine prije

Ne znanje je ropstvo , a ne dijeliti znanje bilo bi zlocin , medjutim kada bi se svo do sada akumulirano znanje
pocelo dijeliti covjecanstvu , vjerojatno bi dosli do porazavajuce istine , odnosno 99 % populacije ove planete bi to znanje odbili sa gnusanjem a samo jedan posto bi ga prihvatio ali nazalost time bi postali jos vece budale no sto su bile do tada .

P.S. Komentar se ne odnosi na tekst vec na neke od kometara.

Georgij Žukov
6 godine prije

Ja samo znam da je stari dobri Cehov kazao , citiram : “Ako u prvom poglavlju napises puska visi na zidu , u posljednjem poglavlju mora opaliti”.
Nadam se da su djecaci sa sibicama (nato, cia , mosad , izrael , mi5 , isil , s arabija , eu,….. nastavi niz) koji vec desetljecima pale vatru na bliskom istoku osposobljeni u vatrogasnim jedinicama , jer ako se ovaj pozar a koji vec desetak godina tinja pocne siriti , gorit ce i njima pod guzicom i to vrlo brzo.

Zagor
6 godine prije

Dakle prateći situaciju samo danas, imam utisak organiziranog kaosa.
Rezimirajući današnji dan imamo:
– atentat u iranu
– totalna blokada Katra
– Turska po izvanrednom postupku donesla zakon o razmještanju vojske u Katru
– iranski MVP u iznenadnom posjetu Erdoganu
– član katarske kraljevske kuće upravo kupio Bosmal, stambeno poslovnu zgradu u Sarajevu
– Kuvajtski emir u UAE
– Bahreinski kralj u SA
– Rusi po N-ti put oštro osudili američko bombardiranje SAA
– irački kurdistan odlučio održati referendum o nezavisnosti 25.09.17
– amerikanci izrazili sućut Iranu
– ISIL bježi iz Rake, ali pritišće DeZ, i drži pustinju ko kap vode.
– teroristi iz ahrara (podržani od Katra) pregovaraju o predaji Haraste
– J. Koreja suspendirala razmještaj THAAD-a na svom teritoriju
– Njemačka odlučila povući svoje vojnike iz Turske
Najvjerojatnije ima toga još, samo nisam uspio popratiti.
Kakav zaključak izvući iz svega ovog????

gostgost
6 godine prije

ana brnadic novi premijer srbije ne poznam situaciju je li to srosevo cedo ili njemacko ili obadvoje i u kakvoj je vezi s vucicem moze li neki osvrt na to

Velimir
6 godine prije

Perzija-imperija koja se protezala od obala mediterana do kineskih stepa,gdje perzijska sablja prodje,Mir I blagostanje dolaze-tako su govorili stari grci.Danas dosle zatucane bradate mule i od imperija stvorili banana drzavu kojoj saka jos zatucanijih bitangi puca po parlamentu i mauzolejima u sred Teherana.Darije i Kserks mora da se okrecu u grobu.

eu-Raj
6 godine prije

@Zagor
Dakle prateći situaciju samo danas, imam utisak organiziranog kaosa.
Rezimirajući današnji dan imamo:**************************Ti bi bio dobar za Logicno – Breaking News

subaru
6 godine prije

Rezultati krampovog posjeta kabalasaudima i okupiranojpalestini su vidljivi, još treba da osjetimo rezultate krampovog posjeta vječnomgradu i jewropi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI