Izbori u Ekvadoru – U prvom krugu izabran zamjenik Rafaela Corree

Lenin Moreno
5 komentara

Na izborima u Ekvadoru je opet pobijedio ljevičarski politički pokret Revolución Ciudadana, čak i bez njegovog karizmatičnog vođe Rafaela Corree.

Prema prvim izlaznim anketama koje je objavila agencija Opinión Pública, kandidat Alianza PAIS, Lenín Moreno, trebao bi pobijediti već u prvom krugu sa 42,5% glasova. U Ekvadoru se u prvom krugu može biti izabran s preko 40% glasova, ako je razlika u odnosu na ostale kandidate najmanje 10 postotnih bodova.

Rezultati koje je objavila agencija Opinión Pública su sljedeći:

Izborni rezultati
Izborni rezultati

“Ova pobjeda potvrđuje da naša revolucija ne može biti zaustavljena od strane bilo koga ili bilo čega”, bio je prvi komentar Lenína Morena iz Quita, gdje se također htio zahvaliti predsjedniku na odlasku, Rafaelu Correi.

“Rafael ide na odmor sa 65% podrške stanovnika Ekvadora. Hvala Rafael”, rekao je Lenín Moreno.

Dimitri Oña iz agencije Opinión Pública kaže da izlazne ankete imaju razinu pouzdanosti od 95,8%, uz mogućnost pogreške najviše od 2%.

Lenín MorenoPredsjednički izboriRafael Correa
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koča Popović
7 godine prije

Silna je Juzna Amerika. Koliko god tu sirotinju tlacili sjevernoamericki imperijalisti, ona nalazi snage za otpor. Naprijed Lenín.

jale
7 godine prije

Hahaha i još se zove Lenjin!!! Soroš, Merkel, Hillary i Kolinda na aparatima. Mogli bi im skoro banuti na vrata narodni popisivači opljačkanog i otetog. Revolucija se nastavlja!!!

Zvrk
7 godine prije

Inače čovjek je oduzet i u kolicima. Prije par godina lijevi kandidat iz argentine bez ruke je izgubio u drugom krugu izbora. Eto, malo čudna zanimljivost da je ondje socijalna jednakost tolika da invalidi se nadmeću za najodgovornije poslove.

Arkaj
7 godine prije

Latinska amerika porasla je u mojim očima. To da se teški invalid uopće može ravnopravno nositi u političkoj borbi s zdravim ljudima je veliko civilizacijsko dostignuće. I to čovjek koji je invaliditet dobio zbog kriminalnog napada a ne u državnoj službi pa da svoju nesretnu sudbinu koristi za dodatnu prednost mimo političkih argumenata. Oni koji su kod nas ulazili na političku scenu kao ratni invalidi nisu bili političke ličnosti nego samo politički paravan koji je odbačen kao stara krpa čim je predstava odigrana… A to govori dovoljno kako o onima koji su bili dovoljno naivni da se daju iskoristiti tako i o beskrupuloznosti HDZovih stratega koji su ih iskoristili kad su im trebali pa odbacili kao staru krpu čim su odigrali svoju ulogu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI