Izrael ubio visokog iranskog generala u napadu u Siriji

Izrael ubio Iranskog generala
221 komentar

Izraelski ratni avioni napali su u ponedjeljak glavni grad Sirije, Damask, ubivši visokog iranskog komandanta. Iranska elitna Islamska revolucionarna garda (IRGC) saopćila je da je general Seyed Razi Mousavi bio u Siriji kako bi podržao antiizraelski “front otpora”.

Vijest o napadu prva je objavila iranska novinska agencija Tasnim, a ubrzo nakon toga potvrdila je IRGC. “Prije nekoliko sati, tokom kriminalnog raketnog napada cionističkog režima koji ubija djecu na Damask, mučenički je stradao brigadni general Seyed Razi Mousavi, jedan od viših vojnih savjetnika IRGC-a”, navodi se u saopštenju IRGC-a.

U vrijeme svoje smrti, Mousavi je bio “odgovoran za podršku frontu otpora u Siriji”, rekao je IRGC, misleći na široku koaliciju antiizraelskih grupa koje podržava Iran, uključujući Hezbolah u Libanu i razne šiitske milicije u Iraku i Sirija.

“Uzurpirajući i varvarski cionistički režim će platiti za ovaj zločin”, zaključuje se u saopštenju.

Mousavi je bio blizak saradnik Qasema Soleimanija, koji je komandovao snagama Quds IRGC-a od kasnih 1990-ih do njegovog atentata od strane SAD-a 2020. Snage Quds prvenstveno djeluju izvan Irana, podržavajući i obučavajući saveznike Teherana, uključujući one na „frontu otpora“. ”

Njegov sadašnji komandant, brigadni general Esmail Qaani, obećao je u novembru da će pomoći Hamasu u njegovoj borbi protiv Izraela, navodeći da Teheran “neće dozvoliti da ovaj brutalni neprijatelj i oni koji stoje iza njega osvoje Gazu i njen herojski narod”. Međutim, iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei je navodno obavijestio palestinsku militantnu grupu da se iranska podrška neće proširiti na direktnu vojnu intervenciju.

Izraelska vojska nije komentirala nedjeljni zračni napad i obično ostaje tiha o svojim operacijama na sirijskom nebu. Izraelski avioni su obavljali polu-česte misije u Siriji otkako je rat s Hamasom počeo 7. oktobra, udarajući po aerodromima i lokacijama koje navodno koriste milicione grupe orijentisane prema Iranu.

iranIZRAELSeyed Razi Mousavi
Pretplatiti se
Obavijesti o
221 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
borjana
4 mjeseci prije

Uuuuuu što će to biti sada osveta, teško se izraelcima. Zasigurno spremaju osvetu na iranski način, sličnu onoj kada su im ameri ukinuli kasima, kada su se poslije osvete američki vojnici morali medicinski zbrinuti zbog problema sa sluhom. “Ali Khamenei je navodno obavijestio palestinsku militantnu grupu da se iranska podrška neće proširiti na direktnu vojnu intervenciju.” Pa zar se očekivalo nešto drugačije i da će milijunski iran imati petlje za nešto više. Ali tko će to pojedinim luzerima ovoga portala pojasniti. Nevjerojatno je to kako nitko u svijetu ne smije niti pisnuti dok izraelski zločinački režim sprovodi očigledan genocid nad nemoćnim Palestinskim Narodom, ne birajući pri tom sredstva da ga se uništi. Nema tu više milijunskih, ekonomskih, vojnih i kakvih sve sila da bi se smjele usprotiviti zločinačkom režimu izraela, nema tu ni rusije, ni usrane kine i indije niti svih usranih država sa islamskim predznakom, jednistavno nikoga. Magična je… Čitaj više »

Zvone
4 mjeseci prije

Izrael ubio iranskog generala a šta će uraditi Iran. NIŠTA. Arapi su kao ovce, čekaju da izraelci napadnu jednu arapsku državu za drugom.

Čudan lik
4 mjeseci prije

Znači u Siriji još uvijek nema mira!
Još uvijek se sastaju razne bande i banditi, još uvijek ih bombardira kako tko hoće…

4 mjeseci prije

Šta reći osim… očekivano. To je taktika Fašingtona i ostalih mu saveznika. Na Rusiju gurnu Ukrajinu za početak a onda će nastaviti da šire taj krug, otimaju ruska sretstva, ubijaju pojedine Ruse i na taj način sprečavaju mogućnost zaustavljanja konfrontacije. Isto se radi i na Blistoku. Gaza je gotovo sravnjena a Iran (tamo sada glavna meta) se nije umešao, Izrael svakodnevno granatira Hezbolah u Libanu (interesantno da se o tome malo piše) a Iran i dalje uzdržan, sada im Ubijaju generala na visokom položaju i nastaviće da podižu ulog sve dok Iranu ne ostave drugu mogućnost nego da se umeša. A onda će ceo Zapad da vrišti: “Eto, jesmo li pričali kakva je opasnost Iran?!?” O ovome bi posebno trebalo da razmisli izraelsko stanovništvo koje će najviše stradati u iranskim raketnim napadima – ne postoji neko drugi ko će o njima misliti, valjda je to postalo očigledno posle “iznenadnog napada… Čitaj više »

mileni
4 mjeseci prije

Ako nemaš atomku nemaš šta da petljaš sa Izraelom.
Izrael je mala država, i jedina jevrejska država i zato su spremni na sve.

MladenSt
4 mjeseci prije

Kakva je to elitna garda kad im zapovjednika visokog generala ubiju kad požele. A more i bit da ako ćeš se riješit nekog neposlušnog generala tad ga pošalješ u Siriju .

alexosijek
4 mjeseci prije

Izrael granatira Siriju neprekidno, ne samo od 07/10 kako ovdje piše. Sirija je pod jednostranim sankcijama SAD-a i EU neprekidno, u Allepu ne mogu obnoviti vodovod jer nemaju građevinskog materijala i zbog tih jednostranih sankcija niti ne mogu doći do njega. Sirijski doktori su švercali dijelove za medicinsku opremu, kao i lijekove. Sirijci se zimi smrzavaju jer nemaju dovoljno novca, niti ga igdje mogu zaraditi, a gorivo je jako skupo. Nemaju struje u većini zemlje, poljoprivreda većinom stoji. Ne znam da li tko pamti kako je Sirija prije rata bila jedna od najvećih izvoznica lijekova na Zemlji. Danas…jedna spaljena i osiromašena država. Siriji je Izrael također okupirao dio Golanske visoravni. Sada ćemo vidjeti kako će ovo ići (pisala sam već o crnoj zastavi, naravno nitko to nije vjerovao) – jer su jemenski Hutiji uspjeli zaustaviti promet zapadnih brodova (ne ruskih ili kineskih) kroz Suez; sinoć su Ameri pucali po Libanonu… Čitaj više »

Starlight
4 mjeseci prije

Izraelci, Palestinci i Irancu su svi isti, svi radu za globaliste, za varane, za Klaus Schwaba.

Sarajevo
4 mjeseci prije

Iranu ne odgovara direktni sukob s Amerikom. Inace ako bi doslo do rata to ne bi bio rat kao UKR-RUS nego kao Njemacki udar na SSSR.
Amerikanci i Izrael trazu povod za rat a kad budu htijeli nece ih zaustaviti nitko a zapad kao po obicaju ce biti na stranu Izraela i Amerike.
Iran mora biti suzdrzan i cekati da ojaca visepolarni svijet a to je Kina, Rusija i ostali kojima ta ideja je prihvatljiva.
Spas svijeta je u visepolarnom poretku.
Kad bi Amerika zavladala svijetom Izrael bi sjedio Americi s desne strane a s lijeve bi bila Engleska a pod nogama ostali u obliku piramide.

Name
4 mjeseci prije

Ma kako to, zar oni (ćifuti) ne šire ljubav, mir i toleranciju.
Ma ne vjerujem ja u ovo pa poni su tako pitomi i moroljubivi (polu)narod.

Urko
4 mjeseci prije

Sve ratove na ovoj napaćenoj zemaljskoj kugli su potakli i financirali hazari. Pitate me a koji su to hazari?
E to su vam oni šta se lažno prestavljaju kao zidovi.

Zoran
4 mjeseci prije

Oni su samo hrabri protiv mirnog stanovništva zapadne Europe glumiti “velike” muslimane, ali na pravom frontu su podgzune muhe i jajare zapadnih globalista.

Odisea
4 mjeseci prije

Sad neka neko od vrlih komentatora,objasni kako je znao za 7. Oktobar??!!
Ništa što je bitno mi stoka sitnog zuba ne znamo.Samo komentarisati i kao papagaji zaludno trošiti riječi.
Kada Iran odluču i uradi nešto bit ćemo iznenađeni kao i za sve ostalo,ja sam razočaran u Iran, ali ljudi koji znaju više pojasnili i sreća da se nisu više umiješali.
USA nestaje sa radara jedino rjršenje je WWIII ili u tom smislu.
Iran bi trebao biti okidač a pripremne radove izvodi Izrael neviđenim masakrima,kako bi javnost islamskih zemalja revočtirao do mjere da se pokrene amerima željeni sukob,kao i uvijek samo ih sukobi održavaju na površini

držnedaj
4 mjeseci prije

A za kur..c je ta hebena Sirija.. ni d od države.

Max
4 mjeseci prije

Izrael podmuklo i polaganim koracim uništava iransko vodstvo koje će morati uzvratiti.

FELIX
4 mjeseci prije

IRANSKI GENERAL JE BIO U SIRIJI SIGURNO NA GODISNJEM ODMORU, DALI UOPSTE SHACATE STA JE RAT, IRAN IMA SPROVODI DUGOGODISAN PLAN ZA RAZVOJ I UPOTREBU ATOMSKE ENERGIJE U MIRNODOPSKE SFRHE, SA GLAVNIM CILJEM, DA UNISTI ISRAEL, ONDA CE BITI MIR A NE ZA DUGO JE IMA JOS DOSTA NEVERNIKA KOJE SE MORA SMAKNUTI SA LICA ZEMLJE.TO ZNACI DA IMAJU ISTI PLAN I ZA UNISTENJE EVROPE, CIJI STANOVNICI VISE NE RAZLIKUJU KO JIM JE PRIJATEL A KO NEPRIJATELJ. PLANOVE IRANA PDRZAVAJU CAK I NJEGOVEBUDUCE ZRTVE KOJE SANJAJU O MIRU. .

Lu-la
4 mjeseci prije

Koliko je točno bio visok?

Karma
4 mjeseci prije

Hazarsko askenazi sotonski okot treba zatuc. Cionisticka zmija koja melje mladost u ratovima od Babilona jos

marmel
4 mjeseci prije

Cifuti si mogu sve priustiti, dok muslimanski svijet ko teladi gledaju, schlimm, namjesto da or izraela naprave Parkingplatz.

Dosta
4 mjeseci prije

Izrael i amerika mogu i rade sta hoce,a Iran blebece i blebece.Bilo bi im bolje da sute i razviju nuklearno oruzje,a kad budu spremni da ga upotrijebe nad izraelom.Bilo bi jako puno mrtvih,ali bi nestalo remetilackog izraela,a zatim bi sa vremenom nastupio mir.

To M
4 mjeseci prije

Iran pomaze Yemenu, a Iran ima presutnu podrsku Rusije. Yemen je sve promijenio.Izrael nije mogao ili nije htio zaustaviti anglosaksonsku-nato agresiju na Rusiju I sad ispasta.

xyz
4 mjeseci prije

Najveću štetu imidžu su izraelski fašisti nanijeli sami sebi. Sada ih više nitko ne smatra svjetskim žrtvama i patnicima i nitko ne vjeruje u njihove priče o holokaustu. A oni sami ispali su najstrašniji fašisti u povijesti trenutno čine najgori holokaust i genocid, kojem bi i Hitler pozavideo.

Гавран
4 mjeseci prije

Ne treba žuriti. Treba sačekati da USa sama završi započeti posao.
.
Monika KROULI (bivši pomoćnik ministra finansija):
Bidenova administracija izdvojila je 659 milijardi dolara samo za fiskalnu 2023. godinu za plaćanje kamata na državni dug, a veliki dio tog novca je pozajmljen od Kine

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“The chief reason warfare is still with us is neither a secret death-wish of the human species, nor an irrepressible instinct of aggression, nor, finally and more plausibly, the serious economic and social dangers inherent in disarmament, but the simple fact that no substitute for this final arbiter in international affairs has yet appeared on the political scene.”

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“The TOTALITARIAN attempt at GLOBAL CONQUEST and total domination has been the destructive way out of all impasses.

Its victory may coincide with the DESTRUCTION OF HUMANITY; wherever it has ruled, it has begun to DESTROY THE ESSENCE OF MAN.”

Гавран
4 mjeseci prije

Iran ima 2500 dugu istoriju države, a i duže, i mudrost da opstane.
Kao kada bi i sada postojalo Rimsko carstvo.
Znaće i da odmeri, gde kada i kako da udari po Diznilendu.

frk
4 mjeseci prije

Ideef skida irranske generale po Damasku kao da su kod kuce,a ljuti Irran opako prijeti i evo samo sto nije, haha, al raja i dalje pase pa sve ok. popasli su i vece izmisljotine.

Darko
4 mjeseci prije

Vrijeme je da Muslimani samelju fašistički lopovski Izrael u prah i pepeo..

Gregor Samsa
4 mjeseci prije

“Nevjerojatno je to kako nitko u svijetu ne smije niti pisnuti dok izraelski zločinački režim sprovodi očigledan genocid nad nemoćnim Palestinskim Narodom, ne birajući pri tom sredstva da ga se uništi...” Ovo piše borjana u prvom upisu na ovom članku. Nije nevjerojatno borjana. To pokazuje kolika je moć svjetskog židovstva koje je uspjelo čitav Zapad, a naročito SAD, ali i dobar dio nekadašnjeg komunističkog svijeta upregnuti u svoju službu. SAD, odnosno američka vojska i NATO danas nisu ništa drugo nego “velika batina” u službi svjetskog židovstva. Interesi američke i ostalih država su sporedni. A židovi tu moć nisu izgradili preko noći. Izgrađuju ju sustavno već tristo godina. Infiltrirali su se i preuzeli sve ključne poluge moći na Zapadu. I kroz sve to vrijeme postojao je samo jedan režim koji je u kratkih 12 godina koliko je bio na vlasti u jednoj zemlji uspio ozbiljnije ugroziti tu neviđenu hegemmoniju. A protiv… Čitaj više »

Гавран
4 mjeseci prije

Nacije koje to jesu, kao Iran opstaju.
Forsirane etničke grupe bez specifične težine odigraju jednu ulogu za Kabalu i nestaju.
.
“Razočarana sam kada danas gledam šta je urađeno za proteklih 30 godina. Nisam očekivala da ćemo zapravo prodati sve što se prodati dalo, čak i zemlju. To nije bio deo nikakvog plana”, izjavila je za RTV Slovenija povodom 33. godišnjice plebiscita poznata slovenačka publicistkinja Spomenka Hribar, inače i sama aktivna učesnica odluka koje su 1990. i 1991. dovele do proglašenja slovenačke nezavisnosti.”
.

Andrija
4 mjeseci prije

Iran je potpisao sporazumi o slobodnoj trgovini s Armenia, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Russia….. Iran treba dobiti na vremenu. Americki imperijalizam zeli svakog progutati tko ih ne slusa.

Darko
4 mjeseci prije

Svinje židovske treba opet sve propustiti kroz dimnjak..

Karma
4 mjeseci prije

Hazarska nosata 666 mafija treba dobit po glavini.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

The African people with unexpected DNA. MADAGASKAR. Bantu crnci čija DNK prevladava, došli pred samo 1000 godina. Stanovnici jesu crni. Ali, Malagasy People na istočnoj obali ima i drugačiji jezik i kulturu … Genetika – Azijska. Naselili u 5. stoljeću. Pet stoljeća ranije. Astronezijska/ kultura. Danas žive u Indoneziji. Malagasy imaju i danas 30% tih gena. Kod onih u centru Madagaskara naravno ostalo najviše tog Indonežanskih nasljeđa. 50%. ———– JAMAIKANCI imaju 16% bijele DNK, kao i ostali Afroamerikanci, ali i 6% Hakka grupe Kineza iz JI Kine. Što drugi nemaju. Može se pocrniti i pobijeliti za 1000 godina. Albanci su bili tamnoputi u srednjem vijeku. Ali gadno se varaju oni koji misle da postoji ŽIDOV KOJI NEMA SEMITSKE GENE. Takav može postojati u jednoj generaciji, religijski konvertit na judaizam, kao Ivanka Trump. Ali, ona se ne smatra Židovkom. A hoće li to biti njena djeca, po židovskim zakonu, toliko pravila… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI