Kako je budući kandidat za predsjednika Francuske François Fillon sve iznenadio

François Fillon
0
0

Bivši premijer Sarkozyijeve vlade, neočekivano je preuzeo podij republikanske desnice u Francuskoj medijskom kandidatu Alainu Juppéu u prvom krugu primarnih izbora (predizborima).

Predizbore u Francuskoj prakticiraju sve velike stranke. Radi se o izboru najboljeg kandidata pojedinih velikih stranaka. Cilj je izbjeći rasipanje glasova na predsjedničkim izborima koji će se održati slijedeće godine. Front National je već odabrao Marine le Pen, a ljevica François Hollandea to tek treba učiniti.

François Fillon je za samo mjesec dana podršku od 10% pretvorio u pobjedu s 44% glasova birača konzervativne desnice. Proeuropska struja Alaina Juppéa i Nathalie Kosciusko-Morizet je doživjela izborni fijasko.

Nakon prvog kruga primarnih izbora bivši predsjednik Nicolas Sarkozy je s osvojenim trećim mjestom ispao iz igre. Odmah nakon preliminarnih rezultata Sarkozy je bezuvjetno dao punu podršku svom bivšem kolegi i premijeru François Fillonu, što će vjerojatno odlučiti konačne rezultate predsjedničkih izbora u Francuskoj.

Deklarirani konzervativac, zaštitnik kršćana na Bliskom istoku, puna suradnja s Rusijom i liberalizacija ekonomije, oslikavaju profil budućeg predsjedničkog kandidata François Fillona. Probleme francuskih građana otvoreno stavlja ispred globalističkih ideja. Zalaže se za red, mir i puno poštovanje tradicionalnih, kulturnih i drugih vrijednosti Francuske.

“Kulturne razlike treba smanjiti obrazovanjem. U vrtićima uvesti učenje kulture i poticati umjetnost.”

Finalna borba za predsjedničkog kandidata će biti slijedeće nedjelje između današnjeg pobjednika François Fillona i kandidata kojeg forsiraju mediji Alaina Juppéa.

I ovi će izbori pokazati kako su mediji i elita izgubili kontakt sa stvarnošću. Ne samo u Francuskoj, nego u svim zemljama svijeta. Gotovo sa sigurnošću možemo prognozirati pobjednika svih budućih izbora. Dovoljno je samo pratiti koga mediji podržavaju i zaključiti da će protu kandidat etablišmenta dobiti izbore.  Brexit, Trump, a sada i Fillon više nisu izuzeci, već pravilo koje će ostati i u bliskoj budućnosti.

alain juppéfrançois fillonlrnicolas sarkozynkmPredsjednički izborirepublikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI