Karolina Vidović Krišto: “Danko Končar, jugo-manager, je još u komunizmu zbog korupcije ležao u zatvoru”

Danko Končar

Jučer, 10. ožujka 2021., na konferencija za medije, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, uputila je kaznenu prijavu Glavnoj državnoj odvjetnici zbog korupcije u slučaju privatizacije i poslovanja brodogradilišta Brodotrogir.

“Dame i gospodo,

Danas sam uputila kaznenu prijavu Glavnoj državnoj odvjetnici zbog korupcije u slučaju privatizacije i poslovanja brodogradilišta Brodotrogir. Dok svjedočimo svakodnevnom padu životnog standarda te gubljenju egzistencija hrvatskih obitelji, vladajući moćnici nezaustavljivo krše zakone pljačkajući imovinu hrvatskih građana.

Slučaj Brodotrogira bi mogao puniti rubriku vjerovali ili ne. Naime, izvjesni Danko Končar od hrvatske vlade 2013. godine dobio je u vlasništvo Brodotrogir, i kako je u ugovoru navedeno, kupovna cijena iznosila je jednu kunu, a svi dugovi Brodotrogira prešli su na Vladu.

U ugovoru dalje stoji da kad novi vlasnik isplati tu jednu kunu, u roku od trideset dana dobiva prvu ratu državnih potpora – u iznosu od 130 milijuna kuna. Sve skupa, hrvatski porezni obveznici su Danku Končaru isplatili 330 milijuna kuna.

Cijeli posao je u biti bio pokriće za izvlačenje državnih novaca iz proračuna, a najbolji dokaz tomu je da direktor – izvjesni Mateo Tramontana – koji je i prije upravljao s tim brodogradilištem i doveo ga u ruinu, nastavio biti direktor i u novim vlasničkim okolnostima. Svakomu je jasno da se to protivi ne samo poslovnoj, nego i zdravorazumskoj logici, i da je riječ o nečasnim rabotama.

Nadalje, država je svih ovih godina imala mogućnost nadzora i raskida ugovora. Ali državne institucije ne služe građanima, već moćnicima. Rezultat tog kriminala i bezakonja su radnici bez plaća, i to već osam mjeseci, te masovni otkazi: Brodotrogir je u vrijeme preuzimanja od strane Danka Končara imao 1200 zaposlenih, a sada ih ima 250!

Ovako otvorenu korupciju nijedna država Europske unije nema, te ćemo na ovom slučaju pokazati da će pravda pobijediti nepravdu, jer u ovom slučaju nisu prekršeni samo hrvatski zakoni, već i europski. Zato ću svim dopuštenim demokratskim sredstvima prisiliti institucije da ovaj slučaj do kraja rasvijetle, te obeštete i radnike i državni proračun.

Taj Danko Končar, jugo-manager, je još u komunizmu zbog korupcije ležao u zatvoru, a danas baca na ulicu poštene hrvatske radnike, dok ga istovremeno korumpirani hrvatski mediji prikazuju kao velikog graditelja, kao na trenutnom slučaju projekta u Zagrebu.

Korupcija je izvor svih nepravdi u Hrvatskoj. Svi demokratski misleći ljudi u Hrvatskoj moraju se suprotstaviti političkim snagama koje korupciju provode i toleriraju je, te svi oni koji se pozivaju na domoljublje, a sudjeluju u korupciji ili je toleriraju, nisu nikakvi domoljubi, već protivnici Hrvatske.

Svatko razuman je svjestan da – kada bi u Hrvatskoj bila vladavina prava – koliko bi viši bio životni standard, gospodarska efikasnost te opće društveno blagostanje. Mi se jednostavno moramo riješiti te medijsko-političko-pravosudne hobotnice, koja je brojčano mala, ali zatočenima drži cijelu hrvatsku državu i naciju.

I u tome ćemo uspjeti.”

Danko KončarhrvatskaHrvatski saborKarolina Vidović Krišto
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ntar
3 godine prije

“Danko Končar, jugo-manager, je još u SOCIJALIZMU zbog korupcije ležao u zatvoru”
Komunzam u bivšoj državi nikad nije postojao.

Max
3 godine prije

Sve je istina.

matija
3 godine prije

Samo jedno: VELEIZDAJA

Smokva
3 godine prije

Zato mene deru sa porezom, banda lopovska
Locirat uhapsit osuditi

jefpvewrugnweruvnweu
3 godine prije

Ovaj radi isti posao za tamu kao i Todoraga.

enbi
3 godine prije

Ovdje se radi o kriminalu, pljacki Hrvatske, gubitku radnih mjesta i onda dodje troll ntar
da po zadatku tzv. Atlantista skrece diskusiju.

alterego
3 godine prije

-Cim neko napise jugo-menadzer, jasno mi je sve.
U Jugi se stvaralo i pravilo za razliku od sada.
Sta se pokriva pricom o jugo – menadzerima nakon toliko godina?
Vlastiti kapital, bogatstvo, imetak.
Prozirno.

Zagorski
3 godine prije

Kaj je vama,ljudi? Svađate se bezveze. Jebeš prošlost,kaj je bilo,bilo je. Sadašnjost je problem.

Ive
3 godine prije

Ma ja mislim da Danka Končara treba nagraditi.
Nageada simbolična recimo 7:65 nasred čela.
Jedino kada grupa anonimaca počne tako dodjeljivati nagrade, postoji šansa da Hrvatska, sredi i uredi pravni sistem i ekonomiju, jer će svi nastojati da ne budu nagrađeni.

3 godine prije zadnji put uredio Ive
postenlopov
3 godine prije

Zanimljivo, dok je Karolina bila na platnoj listi Danka Koncara , nikad se od nje ni jedna rijec protiv njega nije mogla cuti, a vidi sad. Sta je , pukla ljubav, a dzep se ipraznio , pa hajde da operem po njemu.

piždro
3 godine prije

Ovaj smrad je strani igrač

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI