Katarski ministar financija uhićen zbog zlouporabe javnog novca i zlouporabe položaja

Ali Shareef Al Emadi
13 komentara

Katarski državni odvjetnik Ali Bin Fetais Al-Marri zapovjedio je u četvrtak uhićenje ministra financija zemlje Ali Sharifa Al-Emadija, zbog optužbi za zlouporabu javnog novca i zlouporabu položaja.

Državna medijska organizacija Qatar News Agency (QNA) potvrdila je da je financijski dužnosnik priveden i izvijestila da se suočava s optužbama za pronevjeru, zlouporabu ovlasti i zločine povezane s javnim sektorom.

“Glavni državni odvjetnik naložio je uhićenje ministra financija Ali Sharifa Al-Emadija, kako bi istražio ono što se spominjalo u izvješćima o zločinima povezanim s obnašanjem javnih funkcija”, navodi se u izjavi za QNA.

Iako je državno odvjetništvo potvrdilo da je istraga u tijeku, nisu objavljene informacije u kojima se navodi gdje je Al-Emadi ili kada se očekuje da će se pojaviti na sudu.

Al-Emadi je prethodno radio kao glavni izvršni upravitelj katarske Središnje banke prije nego što je u lipnju 2013. imenovan na položaj katarskog ministra financija. Imenovanje se dogodilo nakon što je šeik Tamim bin Hamad Al Thani preuzeo dužnost katarskog emira.

Iako je korupcija mučila neke zemlje na Bliskom istoku, Katar je rangiran kao jedna od najmanje korumpiranih nacija u okruženju. U indeksu percepcije korupcije 2020. godine, Transparency International je Kataru dao ocjenu 63 od 100, svrstavajući ga na 30. mjesto najmanje korumpiranih država od ukupno 180 zemalja.

Ali Shareef Al Emadihapšenjekatar
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JAz SEm
2 godine prije

Uf,uf ode njemu glava.

Alen
2 godine prije

Štvarno moraš , pored silnog bogatstva katarana , biti panglu da budeš korumpiran , što ministar vjerovatno i nije..

Stara kuka
2 godine prije

Jadan čovjek. Sigurno je bio prisiljen zamračiti neku siću jer mu je prijetila deložacija zbog neplaćene rate kredita za stan. Sirotinja uvijek najebe.

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Dokurčilomi
2 godine prije

Što se njih tiće zanima me samo kada će se njima početi uvoditi demokracija?

Max
2 godine prije

U tim srednjovjekovnim monarhijama korupcija je svakodnevna.

Gost
2 godine prije

Imaju i oni svoje lokaneAl šerife

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI