‘Kažnjavanje’ Izraela završeno, nema namjere da se nastavi

Mohammad Bagheri
23 komentara

Iran nema namjeru da nastavi svoju vojnu operaciju protiv Izraela, koja je uključivala masivne napade bespilotnih letjelica i raketa tokom vikenda, rekao je načelnik štaba Oružanih snaga general-major Mohammad Bagheri.

Teheran je u subotu navečer pokrenuo “opsežni” baraž na jevrejsku državu, za koju su Izraelske odbrambene snage (IDF) procijenile da je uključivala više od 300 projektila i dronova kamikaza. Napad je uslijedio kao osveta za, kako Iran tvrdi, izraelski zračni napad na konzulat Teherana u Damasku u Siriji ranije ovog mjeseca, u kojem je ubijeno nekoliko visokih iranskih vojnih oficira.

Govoreći nakon napada u nedjelju, Bagheri je objasnio da je razlog napada „cionistički režim prešao crvenu liniju“ na način koji se ne može tolerisati.

Akcije Izraela, nastavio je general, nisu mogle ostati bez odgovora. “Vrhovni vođa je također rekao da ovu kaznu treba izvršiti i, hvala Bogu, ova operacija je izvedena uz napore Islamske Revolucionarne garde i uz pomoć drugih oružanih snaga.”

“Ovu operaciju vidimo kao potpuni rezultat, a ova operacija je po našem mišljenju završena i nemamo namjeru da nastavimo s operacijom”, rekao je Bagheri, upozoravajući Izrael da će, ako poduzme bilo kakvu daljnju akciju protiv Irana, “sljedeća operacija biti mnogo opsežnija.”

Načelnik Generalštaba dodao je da je iranska vojska gađala “veliki informativni centar” koji je pružao informacije Izraelu i zračnoj bazi Nevatim, za koju je rekao da je ugostila borbene avione F-35 koje je dizajnirala SAD uključena u napad na konzulat u Damasku.

Iako su obje ove baze uništene, Teheran nije napao naseljene centre, tvrdi general. Izrael je, međutim, ranije rekao da je oboreno 99 posto iranskih dronova i projektila, priznajući samo manju štetu na jednoj bazi.

BagheriiranIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Graciela
15 dana prije

Kad je korona izdušila počela je Ukrajna. Sad kad Ukrajna ima svaki čas izdušit bojim se da ovo tek ima da počme.

kiza
15 dana prije

Tresla se gora rodio se miš.Ovi im pobiše cijeli vrh Republikanske garde, a ovi kao odgovoriše.Razočarao me Iran.

tihobl
15 dana prije

Teheran – pobjedili smo, pola Izraela smo prorusili. Nema potrebe da se vise svetimo.
Tel Aviv – pobjedili smo, sve smo rakete oborili nista nije sruseno. Nema potrebe da se svetimo.

Max
15 dana prije

Napad je bio najavljen i ograničenog tipa. Naziv operacije bio je Istinito Obećanje.

Schwarze Hunderte
15 dana prije

Iran ( možda ) i neće , dokle , sada , ostali 😁 …..

nepoželjni
15 dana prije

Alo Šumadinac! …vidi šta ovaj Bager kaže…. – ništa od tvojih “atomki” 😉

xyz
15 dana prije

Iranci su dobro isprobali izraelsku obranu i rezultat je pokazao, da mugu sutra da sravne sav Izrael. A Izrael može samo još napraviti samoubojstvo i Iran gađati sa nuksima. Time bi Izrael prestao postojati u fizičkom smislu., jer bi Iran vratio istom mjerom. Iran nukse več ima, o tom nema dvojbe.

abc
15 dana prije

Iranci rade pametno i preudarno. Ne dopuštaju, da se jih gurne u nepromišljene akcije i greške. Protivnika povlako navlače na svoje ratno polje, gdje če oni diktirati način i tok rata.

CutTheRope
15 dana prije

Kakvu bi Trump imao poziciju u ovom sukobu? Ili općeniti Izrael vs. bilo tko?

Biti-ili-ne-biti
15 dana prije

Vjerojatno ideja Irana nije bila da uništi Izrael, ali su im pokazali da imaju ogromne leteće zalihe i malo su im potrošili skupe resurse s njihovim daleko jeftinijim letjelicama.

Zvone
15 dana prije

Amateri

Josip
14 dana prije

Ah al su se airanci usrali s takvom odmazdom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI