Kina se pridružuje pozivu SAD-u u pogledu pružanja potpunog izvještaja o svojim istraživačkim aktivnostima o biološkom oružju u Ukrajini

SAD-Kina
14 komentara

Kina zahtijeva da Sjedinjene Države dostave potpuni obračun svih “bio-vojnih aktivnosti” koje podržavaju SAD u Ukrajini.

Tijekom tiskovne konferencije u Pekingu, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian ponovio je ruske tvrdnje o umiješanosti SAD-a u razvoj biološkog oružja u laboratorijima u Ukrajini.

“Prema podacima koje je objavio sam SAD, SAD ima 26 bioloških laboratorija i drugih povezanih objekata u Ukrajini što je doista privuklo veliku pozornost”, rekao je Zhao. “Svi opasni patogeni u Ukrajini moraju biti pohranjeni u tim laboratorijima, a sve istraživačke aktivnosti vodi američka strana. Bez odobrenja SAD-a, nikakva informacija neće biti objavljena u javnosti.”

Zhao je dodao da SAD ima ukupno 336 bioloških istraživačkih laboratorija u 30 zemalja, uključujući Ukrajinu. “[SAD] bi trebale dati potpuni izvještaj o svojim biološkim vojnim aktivnostima u zemlji i inozemstvu i podvrgnuti se multilateralnoj provjeri”, rekao je.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Vladimirovna Zaharova ranije je rekla da je Kremlj otkrio da ukrajinske snage pokušavaju prikriti dokaze o “vojno biološkim programima”.

“Prema izvješćima, velika količina opasnih virusa pohranjena je u tim objektima”, rekao je Zhao. “Rusija je tijekom svojih vojnih operacija otkrila da SAD koristi te objekte za provođenje bio-vojnih planova.”

Zhao je rekao da Peking poziva “relevantne strane da osiguraju sigurnost ovih laboratorija”.

“SAD, posebno, kao strana koja najbolje poznaje laboratorije, trebala bi otkriti specifične informacije što je prije moguće, uključujući koji su virusi pohranjeni i koja su istraživanja provedena”, dodao je Zhao.

Bijela kuća u potpunosti poriče bio-laboratorije u Ukrajini koje podržavaju SAD

Tiskovna tajnica Bijele kuće Jen Psaki nazvala je tvrdnje Rusije i Kine da SAD imaju globalnu mrežu istraživačkih objekata za biološko oružje “besmislenim”.

“Sada kada je Rusija iznijela ove lažne tvrdnje, a Kina je naizgled podržala ovu propagandu, svi bismo trebali paziti na to da Rusija eventualno upotrijebi kemijsko ili biološko oružje u Ukrajini, ili da stvori operaciju lažne zastave koristeći ih”, rekla je Psaki . “To je jasan obrazac i nitko ne bi trebao nasjedati na njega.”

“To je upravo ona vrsta dezinformacijske operacije koju smo više puta viđali od Rusa tijekom godina u Ukrajini i drugim zemljama diljem svijeta, a koje su konačno razotkrivene, i primjer vrsta lažnih izgovora na koje smo upozoravali”, nastavila je Psaki. “Sjedinjene Države su u potpunosti u skladu sa svojim obvezama prema Konvenciji o kemijskom oružju i Konvenciji o biološkom oružju i nigdje ne razvijaju niti posjeduju takvo oružje.”

Konvencija Ujedinjenih naroda o biološkom oružju zabranjuje razvoj, proizvodnju, nabavu, prijenos, skladištenje i korištenje biološkog i toksičnog oružja. SAD su ratificirale sporazum 1975. Rusija, kao Sovjetski Savez, i Ukrajina, kao Ukrajinska Sovjetska Socijalistička Republika, također su ratificirale sporazum 1975. godine.

John Kirby, tajnik za tisak Pentagona, nazvao je tvrdnje Rusije i Kine “glupostima” i “klasičnom ruskom propagandom”.

“Ne razvijamo biološko ili kemijsko oružje unutar Ukrajine”, rekao je Kirby. “Ne događa se.”

No državna podtajnica za politička pitanja Victoria Nuland nedavno je svjedočila pred Odborom za vanjske poslove Senata da u Ukrajini postoje bio-laboratoriji.

Prema njezinom svjedočenju: “Ukrajina ima objekte za biološka istraživanja, za koje smo zapravo sada prilično zabrinuti, ruske trupe, nad kojima ruske snage možda žele preuzeti kontrolu. Stoga radimo s Ukrajincima na tome kako mogu spriječiti da bilo koji od tih istraživačkih materijala padne u ruke ruskih snaga ako se približe.”

Nulandino svjedočenje dokazuje da i Bijela kuća i Pentagon lažu o istraživačkim ustanovama za biološko oružje u Ukrajini.

Zhao je poricanje Bijele kuće i Pentagona o postojanju bio-laboratorija u Ukrajini nazvao pokušajem da se “ogradi” svaka odgovarajuća istraga.

bio laboratorijeBio oružjekinaSADZhao Lijian
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Nema države na svijetu, koja bi znala više o američkom progamima, kao Kina.
Jer Kina je dozvolila te programe na svojoj teritoriju zbog investicija i mogučnosti pratiti, šta to amerikanci rade…
Čak šuti o istini o koroni, jer toga ne želi izgubiti. Pustila, da se desi Wuhan… Šišmiši….
Put na vrh svijeta može biti vrlo prljav…………….

Mario
2 godine prije

Ovo je nevažno, sve se ovo odvija u sjeni američkog trolanja Kine o vojnoj pomoći Rusiji. Da amerikanci trolaju Ruse i Kineze moglo se vidjeti i po jučerašnjem naslovu članka na Indexu kako Rusi traže od Kineza hranu za ruske vojnike u Ukrajini.
Svatko može izvuči svoj zaključak bez čitanja i slušanja beskonačnih lamentiranja o detaljina.
Tako se kreira željena stvarnost koja usiše stotine miljuna ovaca i drži ih hipnotiziranima.

łedeno doba
2 godine prije

Dr. Gao Fu – ravnatelj kineskog državnog instituta za prevenciju od zaraznih bolesti-CCDC , sudjelovao je na onoj vježbi koronavirusa “Event 201, u listopadu 2019. u New Yorku. Koju su organizirali WEF, i Gatesova zaklada. A na vježbi su bili prisutni i pajdaši iz američkih državnih organizacija CDC i NIH. Kao i predstavnci Johnsona & Johnsona i drugih farmaceutskih koncerna Gao Fu je ujedno i član njemačke masonske akademije, “Leopoldina”. gdje su mu kolege i pajdaši između ostalih: Lotar Wieler (njemački Capak, šef RKI-ja , njihovog HZJZ-a), Joachim Sauer (Merkeličin muž),dr. Jens Scholz (brat kancelara Scholza)… i naravno naši banditi: Ivan Đikić, Stipan Jonjić i Nenad Ban.. Svi oni su također članovi Leopoldine,–koja je savjetničko tijelo njemačke vlade za mjer zaključavanja i sve ostale mjere Kineski državni institut u Wuhanu , godinama je surađivao sa američkim državnim organizacijama NIH (Nacionalnio institut zdravlja) i NIAID (Nacionalni institut za prevenciju od zaraznih… Čitaj više »

drago
2 godine prije

“Ne dogadja se” dobro kaze jer ih vjerovatno nema ,unisteni su

Max
2 godine prije

Opravdan zahtjev Kine jer nitko pa ni oni nemaju pravo trovati svijet.

mislim
2 godine prije

negdje sam čuo, da arabija razmatra da kinezima naftu prodaje za yuane.
uuu ! jel to istina? ako je, ebena vremena dolaze!

tihobl
2 godine prije

Koliko znate o bioloskom ratu koji se vodio protiv kinesko stocarstva proteklih decenija? Znate zamo za SARS (40 milijardi stete) i za COVID 19 (jos nije sracunata steta). Kinezi vec decenijam su pod udarom. Kinesko svinjogojstvo je doslo sa zastitom do nivo zastite 3 kao labaratorije. Radnici se provjeravaju, dezinfikuju i opremaju daleko rigoroznije nego farmaceutskim kompanijama. Sav vazduh se filtrira, sva hrana i voda se kontrolise. Svinje su zasticenije nego bebe u porodilistu. Morali su ici na tolika ulganja jer im je nekoliko puta stradala sva proizvodnja, ukljucujuci maticno stado. Kinezi vrlo dobro znaju sta je bioloski rat koji se vodi protiv njih. Cute i pamte. Nista ne zaboravljaju. Nisu zaboravili ni japancima sta su radili 30-ih i 40-ih. Neke ovde zbunjuje sto kinezi nisu impulsivni kao oni ili kao ja. Zato misle da su kinezi na istoj strani, ali brojevi nanesene stete Kini govore drugacije. Moramo prihvatiti da… Čitaj više »

Benny16.03
2 godine prije

Kakve gluposti, malim zelenim virusima ciljati ce samo Rusiju, a oko nje ce postaviti xy km visoki nevidljivi zid, da se ne prosire izvan Rusije :)))))

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Mene ne brinu toliko to labaratoriji za proizvodnju bioloških sredstava i Ukrajini, mene brine taj jedan ili više tih labaratorija na otoku u Jadranskom moru. Hrvatskoj zločinačkoj vladi su važniji interesi Amerikenjaca do Hrvata, te koji su to odobrili i štite treba nahraniti time.

bauštelac
2 godine prije

ti sitni detalji koliko vidim nikako komentirani su bitni tu se krije i razlog putinove vojne strategije napada na ukrajinu tamo su svi labosi za kojim plače tedros nije da podržavam niti jedan rat ali očito je zašto se amerika toliko uspaničila toliko dušebrižnosti nisu pokazali ni prema samim sebi ne zaboravi te laptop od bidenovog sineka koji se izgubio u ukrajini

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI