fbpx

Kini je svega dosta: Policija zabranila prosvjede u Hong Kongu i privodi vođe prozapadnih skupina

Hong Kong protesti

Policija Hong Konga je zabranila daljnje održavanje prosvjeda u gradu, a odluku pravda ozbiljnim ozljedama koje su zadobili prosvjednici, promatrači, policajci i novinari za vrijeme 22 mimohoda i nasilna skupa koji su se održali od lipnja.

Dvojica navodnih „hongkonških prodemokratskih aktivista“, Joshua Wong i Andy Chan, uhićena su uoči velikih protuvladinih prosvjeda najavljenih za predstojeći vikend, prenosi agencija DPA. Policija je uhitila Wonga rano ujutro u petak dok je hodao prema postaji podzemne željeznice, objavila je njegova subverzivna politička skupina Demosisto koja se zauzima za „veću demokraciju i samoodređenje Hong Konga“.

Nakon njega uhićen je i Andy Chan, vođa zabranjene separatističke Nacionalne stranke Hong Konga, objavio je Hong Kong Free Press. Chan je uhićen u zračnoj luci dok se pripremao za let u Japan.

Jučer su lokalni mediji izvijestili da je hongkonška policija po prvi put odlučila zabraniti održavanje prosvjeda. Hong Kong već tri mjeseca potresaju često nasilni prosvjedi protiv vlade izazvani sada već povučenim prijedlogom zakona o izručenju građana kontinentalnoj Kini i bojazni da Peking pokušava staviti teritorij pod veći nadzor.

Policija zabranu prosvjeda pravda ozbiljnim ozljedama koje su zadobili prosvjednici, promatrači, policajci i novinari tijekom 22 mimohoda i nasilnih demonstracija održanih od lipnja.

Mediji su objavili u četvrtak da je kineska vojska provela rotaciju vojnika u Hong Kongu, iako je to rutinski potez. Azijski i zapadni diplomati u Hong Kongu na poteze Narodne oslobodilačke vojske Kine gledaju kao na rutinsku rotaciju vojnika, „ali će pomno pratiti svaki znak njihova povećanja ili neuobičajenih aktivnosti“, prenose zapadni mediji.

Garnizon Hong Konga kineske Narodne oslobodilačke vojske izveo je rotaciju svojih vojnika u četvrtak, a ovo je 22. rotacija od kada je Kina 1997. počela  razmještati vojsku u Hong Kongu,  prenosi novinska agencija Xinhua. Agencija je objavila fotografije oklopnih vozila s vojnicima na granici, ali je bilo nejasno jesu li ulazili ili izlazili iz Hong Konga, kao i jednog manjeg broda koji pristiže u Hong Kong.

Organizatori prosvjeda, a ovdje ne govorimo o studentima iz Hong Konga, očito su zaboravili 2014. godinu i kratku poruku Pekinga u vrijeme tadašnjih prosvjednih akcija istih sudionika.

Centralni komitet Kine je tada bio jasan i danas kineske vlasti vjeruju kako nema smisla ponavljati upozorenja.

“Demokracija i vladavina prava idu jedno uz drugo, a kršenje zakona, pa iako se radilo i o studentima, napad je na demokraciju samu, a to se neće tolerirati”, priopćio je Peking tijekom sličnih prosvjeda 2014.

Sad je red na organizatorima pobune u Hong Kongu da odluče u kojem će smjeru ići.

Podsjetimo kako od lipnja sramotne dezinformacije u situaciji u Hong Kongu poprimaju isti oblik kao one prvih dana prevratničkih prosvjeda na Trgu Neovisnosti u Kijevu. Zapadni mainstream mediji su samim tim što su usvojili retoriku koristeći termine “pro-pekinški” ili “provladini”, nasuprot kojima stoje “prodemokratski” prosvjednici, odabrali stranu i po tome ćete ih lako prepoznati.

Kao što smo objasnili ranije, na drugoj strani nisu nikakvi “prodemokratski  prosvjednici koji su podigli drugo čin Revolucije kišobrana”, nego je riječ o dobro organiziranim skupinama, koje su za ovo pripremane godinama i identične su onima koje koriste rabe takozvani “nenasilni”, ali ultimativni otpor protiv središnjih vlasti, ovaj put protiv onih u Pekingu. Istina je da se pokušavaju prikazati kao “nenasilni”, što je prvih dana pobune bila odlika svake Obojene revolucije, no s druge strane čelnici ovih skupina nikada ne pristaju na iskrene pregovore i prijete kako će zauzeti vladine grade i zgrade državne uprave.

Jednako tako je laž da službeni Peking nije reagirao i da se za sada ograničio na “potporu vlastima Hong Konga”. Naime, još 2014. je glasilo Komunističke partije Kine prenijelo poruku takoreći istim sudionicima prosvjeda u Hong Kongu.

“Potpisan je zakon o vladavini prava u Hong Kongu, jer demokracija i vladavina prava ovise jedno o drugome. Demokracija bez vladavine prava će samo donijeti pustoš. U posljednjih nekoliko dana organizirani su prosvjedi u Hong Kongu na kojima se traži “opće pravo glasa”, što uzrokuje prometne gužve, bijeg turista, poniranju burze i obustavu rada škola i trgovina.

Sve ove kaotične scene uzrokovale su brige i nezadovoljstvo među građanima Hong Konga. Takozvani prosvjedi pokreta “Occupy Central” su pokrenuti s ciljem da se putem nezakonitih sredstava ostvare političke namjere koje krše temeljne zakone Hong Konga, no organizatori i poticatelji, iako su “mirni” ili “nenasilni”, ne mogu sakriti ilegalnu narav prosvjeda.

Njihova djela će nesumnjivo završiti s povredom vladavine prava, ozbiljno poremetiti društvene odnose, uzrokovati ogromne ekonomske gubitke i moguće žrtve. (…)

Konstatirajući da je jedna suština vladavine prava apsolutno pridržavanje zakona i kažnjavanje prekršitelja, nitko ne može zanemariti zakon, niti biti izuzet od njega. Mladi studenti bi se također trebali pridržavati zakona. U Hong Kongu se policija bori kako bi se osigurala vladavina prava čak i na prosvjedima. Do sada su koristili samo suzavac i to kada su ostali bez izbora protiv prosvjednika koji krenuli u obračun s njima. Policija u Hong Kongu je vrlo profesionalna, a akcije koje su provedene su bile potrebne, prikladne i umjerene. Nema razloga kritizirati policijske radnje. Demokratsko društvo treba uvažavati mišljenja manjina, ali to ne znači da te manjine imaju pravo pribjeći nezakonitim sredstvima. Demokracija može biti prosperitetna samo uz vladavinu prava, a u izražavanju vlastitog mišljenja treba tražiti konsenzus u okviru zakona”, bila je poruka Centralnog komiteta koju su neki u Hong Kongu očigledno zaboravili.

Centralni komitet Kine je tada pozvao prosvjednike da se urazume i poštuju vladavinu prava i zajedničke odgovornosti svih stanovnika Hong Konga koji istinski vole taj grad.

Kako onda tako i danas je neobjašnjiva šutnja takozvanih “objektivnih” medija, od koji se “najobjektivniji” tek usuđuju nagađati “je li možda u tijeku nešto nalik Obojenoj revoluciji ili nije”? Zar je moguće da se desetine, stotine milijuna ljudi uspijeva obmanuti i o prosvjednicima u Hong Kongu govoriti kao o “mirnim borcima za demokraciju”, kada se točno zna koji je sljedeći njihov korak.

Tim više je riječ o neobjašnjivom fenomenu, jer je danas dovoljno vladati engleskim tek toliko da se razumiju naslovi alternativnih medija, kojih ima više nego dovoljno, čak i u samim  Sjedinjenim Državama, a svi se slažu kako  nema nikakve „demokratske revolucije u Hong Kongu i da se tamo živi kvalitetno jednako kao i prije, te da i kada su bili britanska kolonija, također nisu imali posebna demokratska prava“. Dakle, ovdje se čak ne radi o kineskoj, ni ruskoj propagandi, budući da su autori tih medija i portala uglavnom rođeni, žive u Sjedinjenim Državama, a mnogi su nekoć bili dijelom američkog državnog ili represivnog aparata.

Odgovor je ovdje jednostavan. Ili netko plaća da se objavljuju takve informacije ili su neki autori politički kratkovidni do te mjere da ne vide o čemu je zapravo riječ. I u jednom i u drugom slučaju, praviti budale od svojih čitatelja je u najmanju ruku uvredljivo.

Uzmimo samo članak kojeg je tijekom prošle slične pobune objavio Land Destroyer Report u kojem je navedeno niz dokaza i gdje čak i SAD priznaju da  stoje iza pokreta “Occupy Central”.

“Baš kao što je Washington nakon takozvanog Arapskog proljeća, koji je počeo širiti kaos diljem Bliskog istoka, ubrzo priznao da je u potpunosti financirano, obučavao i opremio kriminalce i organizatore prosvjeda, a kasnije i naoružane teroriste, sada priznaje kako State Department kroz bezbroj udruga i nevladinih organizacija stoji iza takozvanog pokreta “Occupy Central” i prosvjeda u Hong Kongu”, piše Land Destroyer Report.

Washington Post u starijem članku pod naslovom “Iako je Kina stegla obruč oko civilnog društva, Hong Kong je eksplodirao” neizravno dokazuje američko uplitanje u unutarnje poslove Kine.

“Kineski lideri su obeshrabreni prosvjedima ove godine i stalno pooštravaju kontrolu nad udrugama civilnog društva i organizacijama koje sumnjiče da rade za strane sile”, piše Washington Post, čime ujedno priznaje da su nevladine udruge u Hong Kongu godinama radile izvan bilo kakve ozbiljnije kontrole.

To se jednim dijelom može opravdati i željom Kine da se u svijetu dokaže kao otvoreno društvo, ali se Peking na kraju morao suočiti s činjenicom da su te udruge prešle u aktivnu fazu svog djelovanja.

Ponovljena kampanja u Hong Kongu ima za cilj izolirati Kinu subverzivnim zapadnim idejama kao što su “demokracija”, “sloboda izražavanja” i „vladavina prava“. Nedvojbeno je osjetna prisutnost američkih skupina koje pokušavaju promicati njihove vrijednosti u Hong Kongu, kažu stručnjaci, a krunski dokaz je fotografija sastanka vođa prosvjeda s Julie Eadeh, voditeljicom odjela za politička pitanja američkog generalnog konzulata u Hong Kongu.

Kampanja traje već ruže vrijeme, čak i prije prvog vala „Revolucije kišobrana“ 2014. godine i nije prekinuta ni pod predsjednikom Xi Jinpingom.

Američki Kongres financira nevladine udruge s izričitim ciljem “promicanja demokracije u inozemstvu”, a NED je odavno poznat po subverzivnim i neprijateljskim djelatnostima, ali i po neuspjehu u Iranu, Rusiji, Bjelorusiji, pa čak i u Siriji, djelomično u Alžiru, gdje je američka vlada nakon uspjeha u Libiji, Tunisu i Egiptu locirala skupinu alžirskih cyber-aktivista.

Kako je moguće vjerovati u širenje “demokracije”, ako su glavni financijeri ovih pokreta, nastalih uz veliki angažman mentora iz Otpora/CANVAS-a, američke skupine kao što su “Ford Foundation”, “Međunarodni republikanski institut” (IRI), “Carter Center” i “Asia Foundation”.

Naravno, NED i njegove brojne podružnice uključujući Međunarodni republikanski institut i Nacionalni demokratski institut (NDI) radit će na “promicanju demokracije”, dok će u pozadini graditi globalnu mrežu neoimperijalističke uprave koju zovu “civilnim društvom”.

Iz tog je razloga opravdana zabrana rada mnogim takozvanim “međunarodnim udrugama i organizacijama”, koje u potpunosti promoviraju interese Washingtona, Wall Streeta, te prijestolnica dva centra moći u Europi Londona i Bruxellesa.

Sam pojam “promicanje demokracije” je skandalozan, jer je u  riječ o strategiji agresivnog globalnog nadzora, krivoj za nekoliko ratova koji su jedan za drugim izbijali diljem planete.

“Promicanje demokracije” je u ovom slučaju agresivni nastup manje skupine ljudi koja radi protivno interesu vlastite zemlje i naroda, a njima upravljaju oni koji na temelju provjerenih laži nečovječnim postupcima zlostavljaju svoje građane i šalju vojnu policiju i Nacionalnu gardu u gradove kao što je bio američki grad Ferguson.

Policijska akcija kineskih vlasti protiv pokreta “Central  Occupy” i sadašnjih prosvjednika u Hong Kongu je blijeda usporedba s represijom američkih snaga sigurnosti, ali će svaki udarac ili kap krvi iz Hong Konga biti prikazivani kao “masakr”.

“Promicanjem demokracije” se jasno prikriva agenda širenja američke hegemonije daleko izvan američkih granica i na štetu nacionalnog suvereniteta zemlje odabrane kao mete, uključujući i Amerikance same.

S obzirom na to da se otvoreno potvrđuje da su financijeri pokreta  “Occupy Central” isti oni koji su financirali Arapsko proljeće i sve Obojene revolucije, to znači kaos, smrt i destabilizaciju u čemu će sudjelovati rulja naivaca i korisnih idiota koji će na kraju pokušati uništiti vlastiti dom.

Iako se organizatori pobune pozivaju na načela “demokracije”, jasno je da promiču korporativne i financijske interese, a u slučaju Kine rade aktivno na uništavanju velike globalne konkurencije Sjedinjenim Državama.

Konkretno, ovim se nastoji spriječiti uspon Kine kao jedine ekonomske sile na svijetu, dok je ranije Ukrajina iskorištena kako bi se pokušala suzbiti ponovna pojava Rusije kao globalne sile.

Dnevni red prosvjednog pokreta u Hong Kongu je podupiranje hegemonije Washingtona. SAD besramno iskorištavaju dobronamjernost mnogih mladih ljudi, koje su zaveli i uvjerili ih “kako im najveću prijetnju predstavljaju središnje vlasti u Pekingu”.

Treba se samo nadati da su ljudi u Kini, kao i mnogi drugi diljem svijeta, svjesni što želi prosvjedni pokret u Hong Kongu i da razumiju pozadinu cijele ove priče. U protivnom će platiti skup račun, kao što je prije Hong Konga bilo u Libiji, Siriji, Ukrajini, Egiptu i mnogim drugim zemljama.

Kao što smo na početku naveli, CK KP Kine je još 2014. objavilo priopćenje i usvojeni zakon i sigurno je da se neće tolerirati kršenje zakona, svidjelo se to nalogodavcima Joshue Wonga i Andya Chana.

Hong Kong – Visoka dužnosnica američkog konzulata snimljena s čelnicima nasilnih prosvjeda

Prosvjedi postimperijalističke „pete kolone“ u Hong Kongu se nastavljaju

New Eastern Outlook: Oblaci američkog „širenja demokracije“ sada lebde nad Hong Kongom

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
48 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Dakle, počinje škola, gotovi su godišnji i bilo je dosta lakrdije. Sada svi u škole i na fakultete i na radna mjesta. Što ste benavili , ….benavili ste, čak i previše. Ova dva uhapšena će, kao i oni iz 2014. godine , dobiti azil u SAD-u i tamo će pisati… Pročitaj više »

Miro
Gost
Miro
1 godina prije

“Prozapadne skupine”? Kakvo smece, po ugovoru Hong Konga sa Kinom, HK jos nekoliko godina mora da ima skoro potpuno samostalnost od Kineza. Naravno Kinezi krse sve zakone sto je moguce a sad kad ocigledno idu na sve ili nista, verovatno i sa vojskom krivi su im od Amerikanca, Britanca do… Pročitaj više »

Zadranin
Gost
Zadranin
1 godina prije
Reply to  Miro

@Miro Potpuna samostalnost od Kine ne znači da netko iz Hong Konga ubije/siluje/opljačka nekoga u Kini, Tajvanu ili Macau.. i nakon toga se vrati nazad u Hong Kong, gdje može slobodno šetati jer ga zakon Hong Konga štiti od izručenja za počinjeni kriminal. To ti je ko Zdravko Mamić: eno… Pročitaj više »

MDM
Gost
MDM
1 godina prije
Reply to  Zadranin

Jasno ti je da bi to bio kraj novinarstva u HK.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Miro

Miro, jesi li ti pročitao ugovor o vraćanju HK u sastav Kine? Vidim , govoriš o zakonima, pa bi bio red da citiraš neki poseban.

Gjuro P.S.
Gost
Gjuro P.S.
1 godina prije

1997 pola sata prije primopredaje Hong Konga Kinezi su probili “granicu” tenkom Komentar suvisan.

Jozo
Gost
Jozo
1 godina prije
Reply to  Miro

___

fnreu
Gost
fnreu
1 godina prije

na preodgoj sa bandom meleskom

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije

Barem nama nije teško odrediti izdajnike po svijetu kad ih ima(mo) na ovim prostorima hrpe … Koja stoka i prodana duša može biti “ljudina” koja sprema građanski rat svom narodu po recepturi stranaca?? To mi nikada nije bilo jasno i nikada neće ni biti!! Morati će kineske vlasti, a i… Pročitaj više »

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije
Reply to  Stjepan

Lova Stipane, samo lova. Sitne duše su spremne napravit sve za vrhovnog boga-lovu

emdzej
Gost
emdzej
1 godina prije

A dobro, gdje možemo pogledati šta rade sa Ujgurima? Jel imaš neke konkretne dokaze za svoje tvrdnje?

MDM
Gost
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  MDM

Al ti je izvor, u 3pm. Ima oko desetak kampova, sa po par tisuća interniranih, na 20 milijuna Ujgura. Izvori koji govore o 1-3 milijuna nikada nisu našli nijedan dokaz o tome.

MDM
Gost
MDM
1 godina prije
Reply to  emdzej

Ne daju ni link iz WIKI .
Ovaj portal izgleda vec spreman na kinesku vlast 🙁

Vortex
Gost
Vortex
1 godina prije
Reply to  MDM

MDM ako si ikad pisao diplomski, doktorski ili neki naucni rad treba bi valjda znati da se Wikipedia ne priznaje kao DOKAZ!! Tako da nema potrebe da ga uopce i stavljas.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  MDM

@ MDM

Tvoja poanta je? Jesi uopće pročitao taj tekst koji si linkao. Očigleno nisi. E sad si zamisli da Talijani u Istri žele službeni talijanski i dignu pobunu zbog toga.

emdzej
Gost
emdzej
1 godina prije
Reply to  Mercury

@ Mercury Ma nije ni pročitao 🙂 Stavio link sa Wikipedije gdje stoji kako se ‘sumnja’ da u logorima,(pa onda ide klasični spin ‘may have, according to various sources, activists,.. ‘) ima stotine hiljada ako ne i miliona zatvorenika, a eto po nekom američkom dužnosniku i do 3 miliona.Te ga… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Uf, nagleda si se filmova o kaubojima i indijancima 🙂

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Ako je ‘krunski dokaz’ američke upletenosti u financiranje hongkonških prosvjeda ” fotografija sastanka vođa prosvjeda s Julie Eadeh, voditeljicom odjela za politička pitanja američkog generalnog konzulata u Hong Kongu”, onda i Huawei i Partija mogu staviti ključ u bravu. Pokraj toliko nadzornih kamera, toliko prisluškivanja svakoga, doslovno, pokraj totalne kontrole… Pročitaj više »

Sion
Gost
Sion
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Son of Alerik, Samo šta kad tako postupa vlast u Francuskoj, onda se na ovom portalu njih pljuje, a “žute prsluke” hvali. Dok se ovdje u Kini vlast hvali, a prosvjednike pljuje. Onda se ovdje još većina komentatora ponosi time kako nisu zavarani “Zapadnom” propagandom, dok im se “Istočna” propaganda… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Sion

Sion Ti i SoA ka lonac i poklopac . . . a u loncu kruške i jabuke . . . tebi ka i SoA-u mogu samo napisat kad se visoki dužnosnik kineskoga veleposlanstva u Parizu uslika sa vođom žutih điletini onda ćemo se ljudikat, a do tad moš lovit gušterice… Pročitaj više »

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije
Reply to  Sion

Nočiji roditelji nisu idealni ali kad ih se stidiš jer nisu in onda si ti kompleksaš i ništa bolji.Mi na balkanu zaostali,primitivni itd …Svi vi koji sa toliko omlovažavanja govorite o svom narodu ste samo kompleksaši koji žele biti prihvaćeni od svojih idola.A neće nikada !!!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Sion

Nikakva poveznica. Žuti prsluci prosvjeduju zbog socijalnih pitanja, a ovi za interese SAD-a

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@soa
Fotografija jest dokaz. Ili misliš da upleteni u prosvjede dolaze na prijateljsku kavicu sa dotičnom, nešto kao stari prijatelji iz djetinjstva ?

emdzej
Gost
emdzej
1 godina prije
Reply to  samo tako

Zanimljivi su likovi ova dva dječaka. Obojica potiču iz dobrostojećih baptističkih porodica. Chan je Britanski državljanin, Wong Kine. Wong sa 15 godina osniva ‘studentski pokret’, a već sa 17 partiju?! Chan malo kasni pa je ‘tek’ sa 23 godine osnivač stranke za odcijepljenje od Kine. Uveliko su potpomognuti, kako financijski… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SoA Tebi nije dokaz kako je Hong Kong kolonija bjelaca sa zapada na teritoriju kosookih . . . to kad Kinezi budu upleteni u kršenje američkih zakona, financirali uspostavu autonomnih pokrajina i neovisnih država od kineskih četvrti na tlu Amerike onda ćemo pričat o ekvilibristici . . .

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ma ljudi ne treba to komplicirati. Povijest se ne može vratiti unatrag. Bili su britanska kolonija i Rothschild&Potrčkala iz Velike Britanije su ih predali Kini u dogovoru sa kineskom filijalom Rothschild&Potrčkala. Da su odlučili da neće predati Kini ostali bi britanska kolonija, da su odlučili nezavisni Hong Kong bio bi… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Max Payne

Max Payne To šta pišeš je više manje tako, međutim rasprava se vodi o obrascima mišanja iz jednoga na drugi kraj svita. Neuralgične točke po svitu se i stvaraju u svrhu održavanja kaosa i to rade oni koje si ti naveja. Mi sa prostora ex YU to dobro znamo i… Pročitaj više »

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno, to je već druga stvar, Kinezi imaju neki svoj stil. Mislim da i nemaju potrebe da se mješaju u USA iako ima tamo Kineza već generacijama otkad su gradili pruge koje povezuju Istočnu i Zapadnu obalu. USA je sama po sebi prilično autodestruktivna, dovoljno je da FED u zna… Pročitaj više »

milan
Gost
milan
1 godina prije
Reply to  Max Payne

Bolji mi je Moreno 🙂 , sustavno je komentirao Max Payne samo digresira u svom komentaru, ide o prioritet!

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije
Reply to  Max Payne

Max, htio sam i ja nesto napisati ali ti si sve (i vise) odlicno pokrio pa cu dalje samo citati… Slazem se s tobom 100 posto.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Ok posto je u modi novinarstva zadnjih par dekada da iznose sudove o dogadjajima u svijetu a bogami i kod kuce bez iznosenja merituma(stvarnog cinjenicnog stanja),da probam pobrojiti par cinjenica: HK je pripao Kini nakon sto je M.Thatcher shvatila da je alternativa rat sa Kinom. HK nema pravo na samoodredjenje… Pročitaj više »

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije
Reply to  Mucke

Službene verzije kažu tako ali ne vjerujem da se Thatcherovu tu nešto pitalo nego joj se reklo (oni koji su je postavili) pa je samo to provela na nivou vijesti iz TV Dnevnika i dnevnih novina. Tamo ne govore i ne pišu da je postavljena i da joj se reklo… Pročitaj više »

kihot
Gost
kihot
1 godina prije
Reply to  Max Payne

bravo Max, patološka mržnja običnog puka, pa tako i ovdje sprečava objektivnost. divide at impera. hrvati srbima broje grijehe, hrvati srbima. jedni navijaju za amere drugi za kineze, anitko ne konta da i jedne i druge i treće i četvrte kontrolira pradavni entitet sa najfašističkijom ideologijom i religijom ove “nove”… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Daj Alerik, pa ima ovdje hrpetina dokaza od 2014. do danas,

EU politika
Gost
EU politika
1 godina prije

EU sankcije, bojkot i tarife protiv Kini

Kile
Gost
Kile
1 godina prije
Reply to  EU politika

Dobar vic ako niš drugo, eu bi se raspala u roku 2 mjeseca kad bi roba prestala dolazit iz kine

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 godina prije

…..andy?joshua?? da bas pravi kinezi….a,moze,stamenko li ili frane wu ??

MDM
Gost
MDM
1 godina prije

Nije ti poznanto da svaki kinez koji ima kontakt sa zapadom ima zapadno ime.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije
Reply to  MDM

Najbolji primjer Bruce Lee koji je porijeklom iz Hong Konga. Ili njegov sin Brandon Lee. Pa Jackie Chan, sasvim uobičajena stvar iako imaju i čisto kineska imena radi tradicije recimo da se za službene svrhe radi kombinacija engleskog imena i jednog sloga iz kineskog imena. Npr. Lee Jun-fan i na… Pročitaj više »

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
1 godina prije

Kinezi ne koriste sintagmu nasi partneri,sto uljeva nadu.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije
Reply to  Prvi od 7

Kinezima ne trebaju partneri dok su USA i Rusija prirodni saveznici u slučaju da se upali žuta lampica za opasnost. Kod Amera je problem što nisu u stanju deratizirati to svoje. I Rusija ima problem sa štetočinama ali drži pod kontrolom, ne vladaju im pacovi. I tako oni drže tenzije… Pročitaj više »

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Prvi od 7

„Partneri“ je iz recnika biznisa.
Associate je podreden, partner je ravnopravan.
To markira drug Putin upornim koristenjem izraza.

tomislav abramović
Gost
tomislav abramović
1 godina prije

2 miliona(27%) honkonžana na ulicama kao mi ni koji ih podržavaju.. ne slažu se s njarepresivnijom i naj krvoločnijom diktaturom danas.. komunistička partija kine u ferarrijima…dsbgogda vam djecu sudili po njuihovim zakonima.. ali nema beda, 7 akmerička, japanska , filipinska flota su na dometu HK a royal navy jedva čeka… Pročitaj više »

Tbilisi
Gost
Tbilisi
1 godina prije

Čestitke Kinezima na “izboru” jedinog načina rješavanja problema, jer i Hong Kong ipak treba početi nešto raditi, a ne samo trgovati (pad prometa) i prosvjedovati. Desničari mogu cviljeti na uporabu sile, a ljevičari neka i dalje laprdaju o osnovnom ljudskom pravu na prosvjed. Navijači, gdje ste….

minsky
Gost
minsky
1 godina prije

nek ih protjeraju u englesku ….

Zviz Nicu Te
Gost
Zviz Nicu Te
1 godina prije

I sad oni koji pljucaju Kinu jer je to dopuštala mjesecima dali se osjećaju malo glupo. Treba upotrijebiti mozak ne samo oružje – po američki. Umjesto da nalete punom silom, pobiju djecu na ulici tako da ostvare snove Zapada i dignu Hong Kong, pola Kine i cijeli zapad protiv sebe,… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik