Lažne vijesti su manje važne od društvenih medija

Donald Trump medji
2 komentara

U Bijeloj kući se trebao održati summit Društvenih medija. Na njemu su se trebale pojaviti utjecajne osobe s Interneta kako bi razgovarali o cenzuri na Internetu. Uoči toga događaja predsjednik Donald Trump je objavio poruke sa svog Twitter profila, što je došlo kao neki uvod u njegovom stilu, no ubrzo ih je izbrisao.

Summit se trebao održati u  četvrtak poslijepodne, a gosti su trebale biti brojne zvijezde društvenih medija, od kojih su mnogi Trumpovi zagovornici. Tematika razgovora su nepoštenje, pristranost te diskriminacija koje provode društvene medijske kuće.

“Nećemo im dopustiti da se ponovno izvuku”, izjavio je predsjednik Trump u četvrtak ujutro. “Mediji lažnih vijesti će također biti tamo, ali će biti vremenski ograničeni. Lažne vijesti nisu toliko važne, ili moćne, kao društveni mediji. Izgubili su ogroman kredibilitet.“

Predsjednik je kasnije izbrisao jutarnju objavu.

Iako nije objavljen nijedan popis gostiju, neki od pozvanih su ‘Carpe Donktum’, istaknuti Trumpov zagovornik Bill Mitchell, desničarski novinar Jim Hoft, kao i konzervativne organizacije poput Turning Point USA i PragerU .

Trebao je doći i politički karikaturist Ben Garrison, no pošto je objavljen njegov crtić u kojem je nacrtao milijardera Georgea Sorosa kao lutkarskog majstora, što je izazvalo skandal, ipak je odlučio da neće nazočiti tom Summitu kako ne bi omeo predsjedničku poruku.

Kritičari ovog Summita, u više navrata, su naglašavali kako nije pozvana niti jedna osoba koja je cenzurirana u medijima, što i jest tema ovog Summita.

“Jesu li ikoga tko je pozvan na summit društvenih medija društveni mediji cenzurirali?” Upitao je novinar Paul Joseph Watson u tweetu, dodajući kako on nije pozvan.

Na događaj nisu pozvani ni rukovoditelji društvenih medija.

Tvrtke za društvene medije su od predsjedničkih izbora 2016. godine pod sve većim pritiskom, jer su nastojali kontrolirati objave koje su smatrali “mržnjom” ili “trolovima”, ali tim naporima da kontroliraju sadržaj potaknuli su prozivke zbog cenzure. Facebook je proveo”čistke”, čisteći s platforme milijune računa, uključujući visoke konzervativne osobe kao što su Alex Jones, Milo Yiannopoulos i Laura Loomer. Druge platforme, kao što su Twitter i YouTube, slijedile su primjer, gdje su zabrane postale sve učestalije.

američki medijiDruštvene mreže
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

Prva fotka:
Koliko ih je zainteresirano za laži ?

Slavonac
4 godine prije

Imamo mi milijun lazni vjesti,zadnji trideset godina na ovim prostorima.Samo guglat,pa neke Ikone govore samo zasto se laze.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI