London se plaši da ruske “super-tihe” podmornice djeluju neotkriveno u britanskim vodama

Stary Oskol ruska podmornica projekat 636.3 klasa Kilo
10 komentara

Nove ruske podmornice Varšavjanka ili Projekat 636, poznate kao podmornice Kilo klase, mogu djelovati neotkriveno u britanskim teritorijalnim vodama i Kraljevska mornarica ih ne može čuti, objavio je britanski Telegraph u nedelju, pozivajući se na visoke vojne izvore.

Prema pisanju dnevnog lista, nove ruske podmornice prave veoma malo buke i navodno već predstavljaju prijetnju prateći pokrete britanske mornarice. Pored ove prijetnje rečeno je da ruske podmornice vrše prisluškivanje podvodnih kablova i telekomunikacijskih sistema.

“Moramo biti bolji u onome što radimo” rekao je neimenovani izvor iz britanske mornarice, misleći na otkrivanje ruskih podmornica.

“Rusi sada zbrajaju koristi od velikog ulaganja u istraživanje i razvoj od prije 15 ili 20 godina, sada imaju potpuno novu klasu super-tihih podmornica Kilo, dodao je izvor.

Telegraph citira Admirala Tony Radakina, novog komadanta Kraljevske mornarice, koji u svojoj prvoj javnoj izjavi kao komandant mornarice govori o većem riziku od sukoba i o obavezi investiranja u sjeverni Atlantik uz zadržavanje mjera nuklearnog odvraćanja potencijalnog agresora.

Ruska ambasada u Londonu je saopštila da britanski političari i vojni establišment plaše britanski narod sa navodnom ruskom prijetnjom u želji da povećaju vojni budžet.

Projekat 636ruske podmornice
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

Škrci, povećajte taj budžet.
Što ako Rusima u podmornici nestane – čaja?
I Englezi i Rusi vole istu vrstu crnog čaja (ako je išao karavanima preko Rusije, zvao se – ‘ruski’- bolje nego da se moguće pokvasi u prijevozu brodom).
Dakle, priredite malo više kolačića i sendviča? Eto, mlijeka ne treba više.

Sparkling
4 godine prije

Povečati vojni buđet!! Ništa više ali i ništa manje od toga.
Naravno da ih Rusi špjuniraju kao što i ovi njih. E sad, tko je uspješniji u toj igri, pretpostavljamo da odgovorni znaju ali to javno ne iznose.
A ako nešto slično ovom gore opisanom progovore, onda naravno je to poruka poreznim obveznicima.
LP

nessy
4 godine prije

Ti pokvareni Rusi, najnovije vijesti kazu, da su njihovi naucnici protumacili jezik ptica. Svaka lastavica, djetlic ili vrana, je potencijalni Ruski spijun koji prikuplja informacije, nadziruci miroljubive vojne baze VB.
Kako znaju da su tu ako ih ne mogu cuti, a, naravno ni vidjeti. Kako ono ide “sta se babi tilo, to joj se i snilo”. Ovo je vrhunac propagande, tek kad ne vidite neprijatelja, znate da je sigurno tu. Jer, neprijatelj ne spava. I zato su mu oci crvene. Eto jos jedan nacin za prepoznati neprijatelja. Paranoja na puni gas.

cogo
4 godine prije

i bedan narod če dati još više novca za vojsku ,,isto kao i u USrA ,,sta jedu ti jadni englezi da si tako bedni,,

Iza_horizonta
4 godine prije

Meni je isto mnogo logičnije što se plaše podmornica, nego bakalara kao do sad 😄😄

jezevakucica
4 godine prije

Nije to ništa.Mi imamo još tiše podmornicePrva je Dah 1 koja je opremljena perajama dužine 45 cm te maskom i dihalicom.Domet su joj otoci bliži kopnu.A druga je Dah 2,koja je opremljena perajama nevjerojatne dužine od 77cm ,maskom,dihalicom i najnovijom sofisticiranom opremom koja se satoji od Seiko 5 sata otpornog na vodu.Domet su joj otoci bliži Italiji.Ministar mora,pomorstva i vađenja prstaca,u dogovoru sa ministrom obrane i društvene samozaštite,zastavnikom Križićevićem,ponudili su pomoć admiralu Kraljevske mornarice u opremi i ljudstvu.U ponudi se navodi da su naše dvije podmornice Dah 1 i Dah 2 u stanju dnevno izvaditi i do tri kile ruskih podmornica.Odgovor admirala se još čeka.

dulebg
4 godine prije

Baš u engleskom stilu: pošto ste neprimetni, onda ste sigurno tu?!

DažBog
4 godine prije

Pod ‘itno uvesti Rusima nove sankcije dok na svoje podmornice ne postave zvečke kako bi bila čujna za engleske dečke.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI