Putin i ruski vojni odgovor: “Nitko nas nije slušao, slušajte sada”

Vladimir Putin - slušajte me
124 komentara

Rusija ima sve više odgovora na vojne izazove Zapada. Testovi nekoliko vrsta najnovijih tajnih oružja su obavljeni uspješno i sada se radi na borbenoj opremi Ministarstva obrane Ruske Federacije, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom obraćanja Saveznoj skupštini.

Govorio je o trenutnoj situaciji u svijetu, rizicima i prijetnjama te naglasio da su SAD odbile sve prijedloge Rusije o zajedničkom radu na proturaketnoj obrani. U tom smislu, prema Putinu, Rusija je poduzela brze korake u stvaranju novog strateškog oružja od kojeg se nemoguće sakriti i koje može pogoditi bilo koji cilj bilo gdje u svijetu.

To se odnosi na bespilotna polovila, podmornice bez posade sposobne za kretanje na velikim dubinama, male krstareće projektile s moćnim nuklearnim potencijalom, neranjive na  proturaketnu i protuzračnu obranu, neballističke projektile, one nadzvučne i opremljene laserskim oružjem.

“Nitko nas nije slušao. Slušajte sada”, rekao je ruski predsjednik.

Ova poruka je pozdravljena pljeskom svih zastupnika oba doma ruskog parlamenta. Lider Kremlja je kreatore novog ruskog strateškog oružja nazvao “herojima našeg vremena”.

“Međutim, jamstvo ruske vojne moći je što ruska vojska ima hrabre i domovini odane časnike, kao što je heroj Rusije, Roman Filipov. Najnovija oružja će razviti ili dobiti i druge zemlje, prije ili kasnije, a mi ih već imamo. No, takve časnike kao Roman Filipov oni nikada neće imati”, rekao je ruski predsjednik, podsjećajući na herojsku smrt pilota Romana Filipova u Siriji.

CNN o izjavi

CNN zgrada

Izjavu Putina je odmah komentirao nenadmašivi dopisnik CNN-a Matthew Chance, koji je u veljači preturao po kontejnerima za smeće u Rusiji i našao dokaze o “tvornicama Putinovih trolova” i pronašao Mihaila Saakašvilija kako luta ulicama Amsterdama i moli Trumpa da spasi svijet od “ruskog zla”.

Matthew Chance ne da zaslužuje poseban termin u CNN-u, nego i posebnu rubriku u svim medijima svijeta, jer je jedinstven i neponovljiv fenomen.

Unatoč činjenici da je Vladimir Putin u svom obraćanju Saveznoj skupštini govorio o brojnim temama, a dotakao se u važnosti ruske vojne moći, Matthew Chance kaže kako, govoreći o novim oružjima, ruskom predsjedniku nije toliko cilj bio rasplamsati patriotske osjećaje u Rusa pred izbore, nego poručiti Amerikancima da znaju da je bolje ne dirati Rusiju.

CNN je istog trenutka kada je Putin završio ovaj dio govora stupio i vezu s dopisnikom Chanceom i naveo kako se ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio da ima nove nuklearne projektile koji mogu doseći bilo koje mjesto u svijetu.

CNN: Što je rekao, Matthew?

Matthew Chance: Prije svega, počeo kao govor za oba doma ruskog parlamenta. Do ruskih izbora ima tri tjedna i govorio je o gospodarstvu. Ali se iznenada ton govora promijenio, a ruski predsjednik Vladimir Putin je počeo govoriti o tim novim, kako je rekao, neranjivim projektilima koji su testirani u posljednjih nekoliko mjeseci, a sada će biti u uporabi ili se već mogu koristiti. To su, posebno, nadzvučni projektili koji lete brzinom mnogo puta većom od brzine zvuka i mogu zaobići američki proturaketni štit. Oni su toliko moćni da se američki proturaketni sustav ne može nositi s njima. Također je govorio o razvijenim podvodnim bespilotnim plovilima sposobnima za nošenje nuklearnih bojevih glava i drugoj neobičnoj vojnoj tehnologiji, što je očito rasplamsalo patriotski osjećaj u srcima publike, ne samo u parlamentu, nego u cijeloj zemlji. Ali mislim da je to bio i signal Sjedinjenim Državama. Jasno je rekao da su ove tehnologije razvijene u posljednjih nekoliko godina. Prema njegovim riječima, to je bila reakcija na raspoređivanje američkog sustava proturaketne obrane u istočnoj Europi i druge američke vojne korake. Rekao je: “Nitko nas nije slušao, slušajte sada.” Ovo je zvučalo kao upozorenje Sjedinjenim Državama: Ne dirajte u Rusiju i njezin novi, da kažem tako, zastrašujući nuklearni arsenal.”

Kada Rusija ima pravo koristiti nuklearno oružje

Rakete na crvenom nebu

No, ruski je predsjednik pojasnio i nuklearnu doktrinu zemlje, koja nije maglovita i nejasna kao američka, objavljena prošlog mjeseca i daje Pentagonu pravo da se ovim oružjem koristi u “hitnim situacijama”. Koje su to “situacije”, nova američka doktrina ne precizira.

“Naša vojna doktrina podrazumijeva pravo korištenja nuklearnog oružja samo kao odgovor na upotrebu nuklearnog ili nekog drugog oružja za masovno uništenje protiv Rusije i njenih saveznika, ili u slučaju agresije uz korištenje konvencionalnog oružja, ako je u pitanje doveden opstanak naše države. U vezi s tim, smatram da sam dužan reći sljedeće: svaku primjenu nuklearnog oružja male, srednje bilo kakve druge jačine protiv Rusije ili njenih saveznika smatrat ćemo nuklearnim napadom na našu zemlju. Odgovor će biti trenutan i sa svim posljedicama koje iz njega proizlaze”, zaključio je Putin.

Dio  novih oružanih sistema uvedenih u rusku armiju:

VIDEO: Interkontinentalni balistički projektil “Sarmat”

VIDEO: Bespilotni podvodni aparati

VIDEO: Hipersonični projektil “Kinžal”

icbmKremljMatthew ChanceNATONuklearno oružjeOružjeruske podmornice
Pretplatiti se
Obavijesti o
124 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
17 novembar
6 godine prije

moze putin da prica da ima najmocnije naoruzanje ali kako stvari stoje niko od nas nece docekati da s-400 obori neki avion a kamoli da upotrijebi neke nevidljive rakete i ostale gluposti .

Petar Veliki
6 godine prije

Mr. Putin to western partners: “Did he fire six shots or only five?” Well to tell you the truth in all this excitement I kinda lost track myself. But being this is a RS-28 Sarmat, the most powerful ICBM in the world and would blow your continent clean off, you’ve gotta ask yourself one question: “Do I feel lucky?” Well, do ya, punk? >:-)

Melandri Christian
6 godine prije

Putin je predstavio: -hiperzvucna krstareca raketa V=10M Dometa 2000km -hiperzvucna medjukontinentalna manevrišuća letelica. (ruska verzija “munjevitog globalnog udara”) -Novo lasersko oruzje. -icbm “Sarmat” neograničenog dometa, sa anti-PRO sposobnostima -krstarece rakete na nuklearni pogon -gigantski torpedo na nuklearni pogon sa dometom 10.000km, o tom oruzju je procurelo jos 2015. Na trecoj slici se malo jasnije vidi sam oblik nove hiperzvucne krstarece rakete. Авангард Развитие Х-32/реинкарнация Х-15 – аэробаллистическая ракета воздух-поверхность – скорость до 10М, дальность до 2тыс км. Носители Миг-31 Су-34, Ту-22 Prica o krstarecim raketama na nuklearni pogon. Tu je i “sarmat”. Pentagon na aparatima 😆 hiperzvucna medjukontinentalna manevrišuća letelica Видимо та самая Ю-71 – гиперзвуковой маневрирующий боевой блок, которые испытывали в последние годы “Sarmat” icbm sa neogranicenim dometom i strateski torpedo na nuklearni pogon dometa 10.000 km novo lasersko oruzje Лазерная установка. …. malo je duzi post, ali ima i previse novosti, mozda bi ovo trebalo razloziti. Fantasticna nova… Čitaj više »

davor
6 godine prije

Poštovani predsjedniče…Vi ste POZITIVA u svijetu negativa !!!!!!!!

Ive
6 godine prije

Treba znati nauceno iz proslosti da Rusi uvijek manje kazu i pokazu nego sto zaista mogu ili imaju, Ja bih stoga ovo shavtio krajnje ozbiljno i pokrio se mokrom crnom krpom po glavi.

Laki Topalović
6 godine prije

Ako je netko primijetio, a neki ismijavaju snimke oružja, gdje se umjesto stvarnog prikaza koristio video animacijom. To se u vojsci radi kada se suprotnoj strani ne žele otkriti detalji prikazanog oružja, a ne zato što ono ne postoji.

Laki Topalović
6 godine prije

Drugi važan detalj kada upozorava ako napadnu “NAS I NAŠE SAVEZNIKE” Koje saveznike? Rusija je, koliko znam, dio ugovora CSTO, a nijedna od tih zemalja nije potencijalna meta NATO pakta. Koji su onda to “saveznici”?

Laki Topalović
6 godine prije

Usput, za jedno od ovih oružja, koja imaju radna imena “Kinžal” i “Avangarad” je prijedlog Surkova da jedno bude nazvano “Givi” comment image

shumadinac
6 godine prije

Ovo nisu Putinu prvi izbori a sada ima veću podršku nego ikada – neozbiljno je tvrditi da su ovakve izjave date u okviru predizborne kampanje. Do Sirije je situacija bila jasna – Rusija će sve učiniti da bi je ostavili da se i dalje razvija. Ali Sirija je bila “crvena linija” a onda je došla i Ukrajina na red. Više se nije moglo dozvoliti neometano napredovanje SAD-a, morao se zaustaviti ali i dalje u okvirima međunarodnog prava i sa što manje agresivnim pristupom. Sve vreme se akcenat stavljao na “prijateljstvo sa zapadnom javnosti” – “Iako imamo nesuglasica sa vašim rukovodstvom od nas vam ne preti nikakva opasnost”. Najnovije Putinove izjave govore da je “đavo odneo šalu”, da je konfrontacija dostigla opasan nivo gde je prekid svih veza izvestan. Novi hladni rat je u zamahu, osim sve zapaljivije retorike tu su i sankcije kao početak ekonomske blokada a i vojna komponenta… Čitaj više »

Antonio Cagapulito
6 godine prije

Jebi im mater,care Vladimire!

Weteran
6 godine prije

Vera i Nuklearna Trijada garantuje sigurnu pobedu nad svakim protivnikom!

Georgij Žukov
6 godine prije

Putin mi sve vise pari na kim jong una , od kad su Staljin i Tito umrli komuniste vise nitko ne shvaca za ozbiljno 🙂

Zagor
6 godine prije

Još da dodamo da je rusko ministarstvo odbrane dalo izjavu da SU57 već 2 dana provodi vježbe i testiranja u ratnim uvjetima.
A i to da je UN upozoren na lažni napad kemijskim oružjem negdje u Idlibu, koji bi se trebao dogoditi do13.03. Naime tog dana se održava 87 sjednica OPCW-a.
Di ćeš bolje prilike nego da se napad dogodi par dana prije te da se na sjednici samo optužuje Sirija i da “zgražanje” prijeđe u “gnjev” i “iskrenu” reakciju (vojnu naravno).

Son of Alerik
6 godine prije

Tu i tamo se pronađe koja zanimljiva teza kako je do sloma socijalizma došlo zbog utrke u naoružanju. Kao SSSR nije mogao pratiti američki tempo u toj trci i srušio je posljedično ekonomiju.
A onda dođe Putin, nije socijalizam, ali za 10-ak godina ne samo da sustigne Zapad u naoružanju, već ga i prestigne. Zaključak bi morao biti – kapitalizam čini dobro Rusima. Socijalizam im je činio loše.

burt
6 godine prije

jak predizborni govor, u stilu SSSR-a, Brežnjeva i komunizma, branit ćemo naše saveznike i naš komunistički sistem, to je bilo nekad a danas Putin kaže branit ćemo naše saveznike Bjelorusiju, Kazahstan, Kirgistan, Armeniju, Tadzikistan, oružje koje čini čuda, napredne mašine a sa Srbijom, Sirijom i Sjevernom Korejom nemaju potpisani sporazum

Alex
6 godine prije

Uvjek se nasmijem kad pročitam “zapadni partneri” ….

jetflash
6 godine prije

ruski star wars koji radi:)

onaj najgl.......veći Dalton
6 godine prije

Putin je u govoru 2007.g. rekao da Rusija više neće mirno promatrati političke i vojne poteze Zapada koji u sebi ne uključuju i ruske nacionalne interese.
Nisu ga shvatili ozbiljno. Možda ga sada počnu doživljavati.

Alen
6 godine prije

E to je to , to je taj moment koji se je cekao… Jako blizu su sulude i opasne namjere zapada cim je doslo do ovog obracanja..
Jako dobra ,jasna i mocna poruka psihopatama sa zapada …

čitatelj portala
6 godine prije

Treba takve stvari ponavljati da se ne usude dirati ruskog medu.

mmm
6 godine prije

najobicniji predizborni govor kojem nebi trebalo pridavati toliko paznje.prosli put je bio neunistivi tenk, sad su to neunistive rakete, nema nista ni od jednog ni od drugog, sve ce se to zaboravit poslije izbora

ŠULE
6 godine prije

E moj diktatoru PUTO možes ti laprdat sirotinji ali Ameri neslušaju tvoje bajke o sili i nadmoći-to si osjetio neki dan u Siriji kad je ubijeno na 100 Rusa,nisi smio uzvratit a sad tu prosipaš teorije napaćenom narodu..Bit ćeš ti ponovo predsednik po 100 put ali USA je sila za tebe i tvoju majcicu Rusiju,kad odluče udarit neće te puno pitat za teoriju…

davor
6 godine prije

Putin mi je u molitvi i zahvali Bogu svakog dana. A ona pretvaračka lažljiva usta pogana nikako da od 9/11 prestanu javno lagat Europu i Svijet, znamo sve tko je srušio blizance i zašto mafijo jedna manipulacijska Yinonovska, svi to znaju i niko ništa ne preduzima, eto Ilija Čvoroviću izgleda da Putin jedini nešto preduzima…a čim padaju izraelski avioni u Siriji Washington je tada prvoborac na braniku Izraela i zaratit će radi Izraela pa makar i s Rusijom, barem dok narod oko Potomaca ne shvati šta se dešava.

Nenad
6 godine prije

E ovi evrofanatici i NATO zaljubljenici su čudo. Uživajte i čekajte da vidite primenu odrednica iz govora Cara Vladimira. Inače ova NATO bagra u glavnom bira za sukob zemlje koje su im po snazi približno “jednake” te tako pokazuje mišiće i grade samopouzdanje. Za one koji ne znaju evo poučne priče iz vojnog muzejau Beogradu. Prilikom posete vojne delegacije NATO zemalja, nadobudni i iznad svega prepotentni američki oficir – kreten pita pukovnika Vojske Srbije inače kustosa muzeja “KAKO JE RATOVATI SA NAJAČOM ZEMLJOM SVETA” A ODGOVOR JE SLEDEĆI ” NE ZNAMO NISMO SE TUKLI SA RUSIMA”. Normalno demokratske vlasti pezionisale su u roku nedelju dana jer je USRA oficir Kalemegdan napustio baš kao usran..

Jovo Kjava
6 godine prije

Vuk magare na plot nagonio,na plot nagonio,
ne bi l mago nogu salomio.

Fridrich dr
6 godine prije

Jovo, ne seri
“Vuk po poruci mesa ne jede”

max
6 godine prije

A taman sam jučer pomislio kako nema članaka koje bih htio komentirati, kad ono danas 4 za veleumne rasprave i razbibrigu. Kad se sutra raspištoljim ne znam di će mi biti kraj 🙂

Spektator
6 godine prije

Predatori (čitaj Anglocionisti) uvijek napadaju slabiji plijen, nastojeći pretrpjeti najmanju štetu. Ako se lavu usprotivi bivol, lav zbog rizika odustaje. A to Putin dobro zna…

luni lunovic
6 godine prije

zasto mr burt napokon ne posjetis najgori jednopartijski sistem na svijetu to je najbolje sto je zapadna civilizacija dala pa se onda prepusti svojoj sudbini mozda ti upali american dream drveni cumez jeep sa pokvarenim mjenjacem i jedno milion $ duga man decides

Travis
6 godine prije

Ljudski gledano, autokrata Putin se ovakvim izjavama još više ogadio ostatku svijeta. I onda se Rusi čude kako im ne uspijeva meka diplomacija. Niti je uspijevala niti će uspijevati. Ruska diplomacija se mjeri tonama bačenog TNT-a.

valentin
6 godine prije

Ozbiljni i političari razmišljaju kako bi vlastitim znanjem i radom unaprijedili državu a naši političari već tisuću godina, čast onim rijetkim ponosnim godinama, razmišljaju kome liznuti guzicu.

pero
6 godine prije

Пушки вместо масла

Crosdu
6 godine prije

SSSR je imao isto svo mogućno oružje i na koncu se raspao! Zato što baš ništa drugo nije imao! Nisu Rusi mogli jesti kalašnjikove, obući se u tenkove, obuti se u podmornice i putovati nuklearnom raketom!

Georgij Žukov
6 godine prije

putin je supak

Vlastimir
6 godine prije

Valjda će ovo osvestiti Evropu i Ameriku.Jer samo JAČE ORUŽJE može nekoga naučiti pameti,a gde su tu jevanđelja i humanost i ljudskost.Gde su tu sveštenici i da izađu pred i narod i da osuđuju svaki nemoral kao što je radio Isus.Sveštenici su licemeri najveći.

Miki
6 godine prije

Da nije bilo Jugoslavije koja je u tajnosti razvijala svemirski program na idejama slovenskog naučnika Hermana Potočnika amerikanci nebi kročili na mesec, ako su uopšte?

Melandri Kristian
6 godine prije

Mnogo ste mi smesni vi koji samo kritikujete Rusiju, i onda kada se desi to sto vi tvrdite da se “nikada nece desiti” onda se jednostavno prebacite na sledecu stvar i tako ukrug. Recimo, “Rusija se raspada, ne mogu cecene da poraze”- oni poraze cecene. “Rusija je slaba i nece voditi rat u inostranstvu”. Onda Rusija 2008 udje na 15km od Tbilisija i primora Sakasvilija da podigne belu zastavu. Rusija je zadrzala odbranjene teritorije Osetiju i Abhaziju i priznala ih za “nezavisne drzave”. Onda 2013, pocetak 2014. “Rusija nece ulaziti u Ukrajinu, NATO je na strani Ukrajine”, onda Rusija preko noci izvrsi desant na Krim bez ispaljenog metka i zatim na mirnim izborima krimljani izadju na referendum i izjasne se 92 posto za nezavisnost. Odmah zatim “sada ce da Rusiji uvedu sankcije pa ce ona da propadne”, ali Rusija nije propala. Rusija ubrzo prima u svoje granice Republiku Krim i… Čitaj više »

odisej22
6 godine prije

Nema što ponuditi svom narodu nego oružje i neprijatelje. Napada i pokušava destabilizirati sve oko sebe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI