Ministar poziva na stvaranje Sjedinjenih Država Europe

Bruxelles eu Brisel
42 komentara

To bi omogućilo regiji da postane ravnopravan svjetski igrač, tvrdi Martin Dvorak iz Češke

EU u sadašnjem obliku nije ni približno jaka koliko bi njezino stanovništvo i ekonomska moć sugerirali, rekao je češki ministar za europska pitanja Martin Dvorak u intervjuu za EURACTIV.cz u utorak. Priznajući da ovo stajalište “nije nimalo popularno”, ministar je predložio da se Europska unija pretvori u “Europsku federaciju ili Sjedinjene europske države”, što bi je, kako je tvrdio, stavilo u poziciju u kojoj bi mogla biti ” istinski ravnopravan partner u igri između Kine, Amerike ili Rusije i Indije.”

Hipotetska europska federacija također se naziva i Sjedinjenim Europskim Državama, europskom državom ili federalnom Europom. EU je trenutno klasificirana kao neformalna konfederacija ili unija suverenih država koja djeluje kroz hibridni sustav međuvladinog i nadnacionalnog.

Federalizacija bloka dovela bi do toga da se pretvori u nešto slično SAD-u s jednom centraliziranom vladom, koja bi imala konačnu vlast nad državama članicama. Dok je sadašnja češka vlada oklijevala produbiti svoju integraciju s EU-om, kojoj se službeno pridružila 2004., Dvorak je glasno podržavao blok i kritizirao je euroskepticizam u svojoj domovini. “Mislim da raspravi u našoj zemlji nedostaje euro-optimističko ili euro-pozitivno krilo i to je ono što želim unijeti u raspravu”, objasnio je Dvorak. U svom intervjuu za EURACTIV, ministar je također podijelio svoje stajalište o reformama EU-a, a posebno uklanjanju veta zemalja EU-a u određenim područjima politike.

“Ako se definiram kao federalist, onda bi to za mene nedvojbeno bila mogućnost, ali, s druge strane, itekako sam svjestan da politička situacija još nije zrela za to. U ovom trenutku ne znam ni hoće li ikada biti”, rekao je. U međuvremenu, Centar za istraživanje javnog mnijenja (CVVM) objavio je prošli tjedan anketu koja pokazuje da je povjerenje u EU, NATO i UN naglo opalo među Česima tijekom prošle godine. Autori istraživanja sugeriraju da bi se pad mogao pripisati tekućoj gospodarskoj i migracijskoj krizi.

ČeškaMartin DvorakSjedinjene Države Evrope
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
9 mjeseci prije

Jeba mater svoju sa sjedinjenim državama. Pa da imamo isto sranje kao i u Americi?

Zoran
9 mjeseci prije

Ovce u tor.😄😄

NOVI STARI
9 mjeseci prije

1984?

dona
9 mjeseci prije

Nikakvo ujedinjenje ne dolazi u obzir, vidimo kako se manipulira iz SAD sa EU,postavljaju svoje ljude u naše europske vlade, stavili onu kravetinu sotonsku usrulju da piša po nama pljuc neg se gone u 3 pm oni i ujedinjenje, SAD su masonsko zlo

M.r H.F
9 mjeseci prije

Ma marš zar nismo predali dovoljno naš suverenitet marš marš 😡😡🫵🫵😡😡

Adriana
9 mjeseci prije

Ujedinjenje ili smrt!
Plava ruka

Očekivano
9 mjeseci prije

Ispravno! Napisati 10 tocaka Ustava, glavni smjernice, referendumu, pa tko nutra tko van

Suze Roni
9 mjeseci prije

Samo nam jos trebaju USA br. 2,a takvu tvorevinu bi vodili provjereni americki petokolonaski kadrovi ala Ursula itd.
Ne znam tko je taj ceski zastupnik, ali pretpostavljam da je blizak neoliberalnoj ideologiji. Njima je problem ostvariti diktaturu u ovom EU formatu jer se neke drzave kao Poljska Madjarska itd opiru neoliberalnoj agendi.I zato mislim da je to blef gdje bi cvrsta Unija unistila bilo kakvu raznolikost i razlicitost te ubrzala provodjenje retardirane agende, lgbtqt,
ubrzani nastavak uvoza migranata i potpuno unistenje nacionalnih drzava.
Nista od toga.

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Zapaljeno Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Baghdad ! Ne zna se što je sa osobljem i gdje je ! ? ! ? Nakon ” prosvjeda ” u Stockholm gdje je ponovno paljen Qur’an , dokle su sada još iscjepili i hrpu listova iz Qur’ana te sa njima , feminist prosvjednica , ritualno prevukla , preko vlastita spolovila pa sa istima pobrisala cipele a u ostatake papira iz Qur’ana ubacila špek pa sve to ubacila u dvorište Džamije … To sve je izazvalo eksplozije , nezadovoljstva Muslimana , diljem planeta a Švedska , diplomatska predstavništva , izložila SMRTNOJ OPASNOSTI ⚠️ kao i …. SAMIH ŠVEDA ⚠️ ⚠️ ⚠️!!! GDJE GOD DA SU ! SAVJETUJE SE DA ŠVEDI OBUSTAVE PUTOVANJA , KADA GOD JE MOGUĆE ILI NE PUTUJU VOZILIMA ŠVEDSKIH REGISTRACIJA !!!! Ovo sve će , svakako ubrzati Švedski prijem u NATO i ratifikaciju unutar , Turska parlamenta 🤣 🤣 🤣 .

throne
9 mjeseci prije

ne hvala i ova eu demonokracija je previse za nas.

lp.

Jere
9 mjeseci prije

A i to bi, kao, bilo za naše dobro, zar ne? Odnekud mi je poznata ta priča. 😀
Ili je to samo da se stvori jedinstvena vazalna kolonija SAD na evropskim tlu kojom će ovi još lakše upravljati i u kojoj će bili lakše organizirati represivni aparat kad dođe do onoga do čega (hmmm…) 😉 neizbježno treba doći, a pitanje je samo vremena i modaliteta?
Da se razumijemo, ja *jesam* za ujedinjenu Evropu, u nekoj vrsti bilo konfederacije bilo federacije, ali nisam za Evropsku Uniju, jer ovo što je danas EU je aberacija ideje ujedinjene Evrope: vazalna, sluganjska, kriminalna, antigrađanska tvorevina, dizajnirana i aktivno modelirana po mjeri psihopatskih plutokrata. Bilo kakva ujedinjena Evropa ne može postojati dok se ne razgrade trome, birokratizirane i bolesno korumpirane institucije EU.

Jasna
9 mjeseci prije

Samo na još to fali pa da nas potpuno stupaju u tor kao ovce 🤔

Marko Ivanišević
9 mjeseci prije

Da sadašnja degenerična Europska komisija, a koju nitko nije birao vlada? Da dobije još veće ovlasti i uvede diktaturu “kvalificirane većine”. I to prijedlog dolazi od Čeha? Pa u što se pretvorila zemlja Jana Palacha?

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“…čekam istragu na što je eu potrošila 170 mlrd eura u ukrajini… to čekaju i neki političari, a izbori za eu parlament su jako blizu, niste ni svjesni da se kotlić već zagrijava. u koroni je uršula privatno dogovarala desetke milijardi eura narudžbe cjepiva, još uvijek bez ikakve istrage. ona i inače ima povijest direktnog ugovaranja poslova. sad se eu odlučila ukrajinu kupati u milijardama, za plaće, za energente, za oružje. super je taj presedan. kad dođe do nekog novog rata, pa napadnuta zemlja zatraži isto taku pomoć, baš me zanimaju odgovori, tj. izgovori. a ovo zadnjih dana je samo početak promjena koje su već došle”. Jbt Koliko je do sada EU dala? Ovo bi moglo biti točno. Službene brojke su oko 35 milijardi. Međutim, sjetite se onda je Orban pitao:” ‘Đe su pare”?, kada je EU tražila dodatnih 60 milijardi za Ukrajinu. Ništa čudno. Kako se kralo za koronu,… Čitaj više »

Mrdomir
9 mjeseci prije

Još da puste BiH, CG, Srbiju, i Makedoniju unutra, i eto raje ponovo na okupu u novoj, ogromnoj YU, aka EU. 😁

Drug Tito je bio vizionar. Decenijama ispred vremena. 👍

🎼Druuug je Tito izd’o naređeeenje, svi u booorbu za ujedinjeeenje!

Zvone
9 mjeseci prije

Još jedan političar na platnoj listi amera.

Max
9 mjeseci prije

Ja se mogu sjediniti sa Čehinjama s Češkom nikako, Stara masonska podvala.

Drago
9 mjeseci prije

Neka Ceh odjebe .

Zoro
9 mjeseci prije

Ne želim živjeti u nikakvoj eu, ne želim biti u nikakvoj zajednici sa anglosaksima njemcima francuzima španjolcima nordijcima talijanima, sve bivši i sadašnji imperijalisti osvajači i pljačkaši, Hrvatska je na silu uvedena u zapadne organizacije, protivnici istih nisu imali pristup medijima, želim da Hrvatska napusti eu i nato, pridruži se nesvrstanima i gradi prijateljske odnose i zajedničko tržište sa drugim Slavenskim zemljama, sa Talijanima će mo obnovit prijateljske odnose nakon šta prestanu njihove pretenzije prema nama zemljopisne vjerske kulturne, sami svoji gospodari u svemu, seljaka iz Slavonije koji ima dobro vođeno imanje i sretnu porodicu za doživotnog presjednika, nakon njegove smrti nasljeđuje ga njegov sin ili drugi uspješni seljaci, školovanima zabranit pristup medijima i politici, Referendum i slobodan pristup medijima za ovakve ideje narod će prepoznati šta je dobro za njega

Red Dog
9 mjeseci prije

Koliko je bilo divnih vizija o toj EU.
Projekat mira i blagostanja.
U stvarnosti je projekat rata, kapitala, korupcije i bede. Ne dizu se svi na nivo najuspesnijih, vec se spustaju svi na nivo najneuspesnijih.
Eto, probali smo, nije uspelo, i vreme ja da se razdruzimo.
Sretan odlazak iz EU zele tetka Vera i stric Milorad uz pesmu Ej drugovi jel vam zao.

Dado
9 mjeseci prije

Oni su iskreni “JEDNA VLADA”, zar to ne znači da nam onda nisu potrebni ni izbori, a u crkve ubacuju redovno svoje homoseksualce i onda napadaju svim medijskim sredstvima jer to im stoji na putu za potpunu kontrolu nad većinom…

ogo
9 mjeseci prije

Ovaj ima puno ideja jedna mu je konc logori za Ruse uEU.
Tje govno od coviika

Slow Motion
9 mjeseci prije

Nije govno nego se pas posro..

Otpornik
9 mjeseci prije

Bilo bi to OK kad bi s EU vladali normalni državnici, a ne američke pudlice koje su uništile EU.

Mambo
9 mjeseci prije

Neka hvala. Bez nas!

Mat
9 mjeseci prije

Stara Hitlerova ideja u novom ruhu.

Antropos
9 mjeseci prije

Češki ministar Dvorak je ili budala ili korumpirani globalistički krmak. Treće ne postoji.

ljena bitanga
9 mjeseci prije

Daj zapleti našminkan u haljinici sa bambi legs vibrom umetnutim gdje sunce nikad ne sja!
Osim ako ne sunčaš perineum!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI