Moguća turska nabavka aviona Su-35 i Su-57

Recep Tayyip Erdogan Vladimir Putin
3 komentara

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je rekao da bi njegova zemlja mogla kupiti ruske borbene avione Su-35 i Su-57 umjesto američkih F-35, objavio je u četvrtak CNN Turk.

“Zašto ne? Nismo došli ovdje bezveze”, rekao je Erdogan na pitanje o tome da li Turska gleda na  ruske avione kao alternativu  avionima američke proizvodnje.

Turski predsjednik je dodao da će odluka biti donesena nakon telefonskog razgovora sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u kojem će čuti posljednju riječ SAD-a o učešću Turske u programu F-35.

Šef ruske Federalne službe za vojnu i tehničku saradnju, Dmitrij Šugajev, rekao je novinarima na marginama Međunarodnog vazduhoplovnog i svemirskog salona MAKS 2019 da su Moskva i Ankara razgovarali o isporuci ruskih sistema za elektronsko ratovanje, kao i  borbenih aviona Sukhoi Su-35 i Su-57. Prema rečima Šugajeva, Ankara je zainteresovana da kupi ruske avione nakon suspenzije Turske iz programa F-35.

 

 

SU 35Su-57
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AbebA
4 godine prije

Erdo hebe, ne vadi 😀

Embraer ... kad nemas novca
4 godine prije

Embraer kalidus 250 ili a29 tucano ili a1 mx.

Max
4 godine prije

Ja inače ne podupirem Erdogana nimalo ali ovaj put ima pravo: Amerikanci su mu zabranili da kupi njihove avione . A on će ih onda kupiti drugdje. Samo podmukao je i bojim se da ne odigra dvostruku igru. Kao JužnoKorejci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI