Su-57 sletio u tursku na manifestaciju Tehnofest 2019

Su-57
5 komentara

Ruski višenamjenski avion Sukhoj Su-57 sletio je u Tursku zbog festivala Technofest 2019, koji bi trebalo da bude održan u Istanbulu od 17. do 22. septembra, saopštila je u ruska Ujedinjena vazduhoplovna korporacija (UAC).

“Višenamenski borbeni avion Sukhoi Su-35 stigao je na turski aerodrom Ataturk kako bi učestvovao na izložbi Technofest”, rekao je portparol.

Press služba UAC-a je dodala da se očekuje da će i drugi ruski putnički i specijalni avioni stići na Technofest, ali nije precizirano o kojim se modelima radi.

Ranije je izvor iz avionske industrije rekao TASS-u da je Rusija planirala da na Technofestu prikaže borbeni avion Su-35, za koji je Ankara pokazala interesovanje. Prema izvoru, avioni MC-21 i SSJ-100 zajedno sa amfibijom Be-200 bi trebali biti predstavljeni na festivalu.

Ruska Federalna služba za vojno-tehničku saradnju je saopštila na međunarodnom vazduhoplovnom sajmu MAKS 2019 da Moskva i Ankara razmatraju kupovinu ruskih borbenih aviona Sukhoi Su-35 i Su-57. Nakon posete MAKS-2019 u društvu ruskog predsednika Vladimira Putina, turski predsednik Recep Taiiip Erdogan je napomenuo da ne isključuje mogućnost kupovine Su-35 i Su-57 umesto američkog F-35.

Su-35S je moderno unapređen višenamenski borbeni avion 4 ++ generacije, razvijen na osnovu tehnologija pete generacije.

Nadzvučni borbeni avion Su-35S izveo je svoj prvi let 19. februara 2008. Godine. Izveden je iz aviona Su-27. Su-35S teži 19 tona, servisni plafon leta iznosi 20.000 metara, može da razvije maksimalnu brzinu od 2.500 km / h i ima jednog pilota. Naoružanje borbenog aviona uključuje top od 30 mm, do 8 tona korisnog oružja (rakete i bombe raznih vrsta) na 12 podvjesnih tačaka. Su-35S je u službi ruske vojske od 2015. godine.

 

SU 35Su-57
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Djuro
4 godine prije

Jel sleteo SU 57 ili SU 35. Tekst i naslov se ne slažu.

Alex
4 godine prije

Su 35 is baze u Siriji

Max
4 godine prije

Snimka s you tubea kaže S35.

Aca
4 godine prije

Ovo je 35-ica nije Su 57. Sta ste hteli da kazete i sta ste pokazali su dva razlicita pojma. Mozda sledeci put ubodete pravu sliku. Samo to nije bitno, a bitno je da Erdogan bode oci Amerima i to veoma svesno i bezobrazno radi. Ameri nisu navikli na takvo nesto i nije cudo ako mu smeste neku nesrecu ili mu ubace neki virus pa da ga rak pojede za par meseci. Nisu mu oprostili one S-400, a vec provocira sa Su 57. Meni to odgovara kao kontra teza Americkom globalizmu samo se ja ne pitam ni neko drugi. To je visa politika i ko zna sta ce tu da izadje. Ako nije neka skrivena igra sa Amerima neka mu je Bog na pomoc. Postoje dve igre ovde. Prva je da stvarno hoce da okrene grb zapadu i da se preorentise na istok, a druga je da je Aminovan od Amera… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI