Moskva prijeti opozivom licenci svih britanskih medija u Rusiji

Maria Zakharova
44 komentara

Svi britanski mediji koji djeluju na području Rusije mogu biti zatvoreni, upozorila je na ruskoj televiziji Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica ruske diplomacije Maria Zakharova upozorila je na ruske protumjere nakon mogućeg zatvaranja TV kanala RT u Velikoj Britaniji.

“Mogu vam odmah reći: nijedan britanski medij u našoj zemlji više neće raditi ako zatvorite RT”, izjavila je Maria Zakharova u emisiji “60 minuta”.

Neki su parlamentarci pozvali britansku vladu da nametne restriktivne mjere RT (Russia Today) televizijskom kanalu, pa čak i da opozove licencu za emitiranje u Velikoj Britaniji. Theresa May, britanska premijerka, nije dala izravan odgovor, ali je rekla da će u srijedu raspravljati s parlamentarcima o mjerama protiv Rusije.

RT televizija je odgovorila na ovaj poziv britanskih parlamentaraca i rekla da ograničavanje RT kanala u Velikoj Britaniji stvara još veće polarizacije u društvu.

Nakon mogućeg ukidanja dozvole RT-u, odgovor Rusije će biti simetričan, tvrde i druge javne osobe.

Izvor: Sputnik

maria zakharova
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Našili
6 godine prije

to je potpuno nevjerovatno da se politicari zapada tako neodgovorno i suludo ponasaju provociraju svaki dan rusiju na sve moguce nacine stvarno vise je sasvim jasno da zele izazvati VELIKI RAT i mislim da bi uskoro ako se ovako nastave suludo ponasati mogli imati u evropi antiratne demonstracije pa sto ti debili misle da je 1914 i da su danas ljudi ovce koje ce moci odvesti na novo svjetsko klanje

Našili
6 godine prije

what is this

Našili
6 godine prije

aha glupi robot koji upravlja portalom prepoznao je neku rijec koja je zabranjena vjerovatno k lanje

Našili
6 godine prije

ha ha bio sam u pravu

Konstantin
6 godine prije

Eh nasa Marija. Kako je njihov brod ostecen i pocinje da tone, tako ce i dreka Orvelovih ucenika biti sve jaca i jaca! Pobedili ste “zapad” (ma sta taj “zapad” podrazumevao) njihovim oruzjem! Samo napred! ;o)

Našili
6 godine prije

imate na dnevno hr odnosno na jucerasnjoj bujici davora pavunu pa pogledajte sto kaze o umjetnoj inteligenciji covjek koji ima vrhunski uvid ukratko misli isto sto i elon musk

Oko
6 godine prije

Prava rasna ruska zena,dama,prosto dodje dusi ugodno svaki put kada je vidim a svaka joj je zlatna kad progovori. Kad vidim onu nakazu Terezu Mej jaja mi se sakriju izmedju slezine i jetre i ne izlaze dok ne izbijem iz glave sliku skota

davor
6 godine prije

RT je najbolje što je Rusija ikad napravila u svrhu otpora zapadnim fašistima, nije ni čudo da ih bode svakog dana

cool
6 godine prije

Pametno.

alan ford
6 godine prije

Rusija bi trebal zabraniti sve NGO-ove koji se financiraju iz SAD i Britanije, sve istjerati, svu bagru.
Prije svega zabraniti bandite iz “Carnegie Endowment for International Peace”

alan ford
6 godine prije

“zakharova”, opet engleska transkripcija,
pise se Zaharova!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI