Musk otkriva koga bi više volio da vidi kao američkog predsjednika

Elon Musk
24 komentara

Elon Musk, izvršni direktor SpaceX-a, Tesle i Twittera, rekao je da bi volio da vidi “normalno ljudsko biće” sa dobrim menadžerskim vještinama izabrano za sljedećeg američkog predsjednika.

Tokom intervjua za MSNBC u utorak, milijardera su pitali da li žali što je glasao za aktuelnog predsjednika Joea Bidena na izborima 2020. godine.

„Volio bih da možemo imati normalnog čovjeka kao predsjednika. To je ono što želim”, odgovorio je.

„Znate onu staru izreku, kao, ‘Bolje je da nas vode ljudi nasumično izabrani iz telefonskog imenika nego oni sa Harvarda.’ Ne znam ko je to rekao, ali to je bio neko veoma mudar”, dodao je.

Citat o kojem je riječ zapravo se pripisuje američkom konzervativnom piscu i političkom komentatoru Williamu Franku Buckleyju Jr. i potiče iz ranih 1960-ih.

Govoreći o kvalitetima potrebnim za osobu u Ovalnoj kancelariji, Musk je rekao da je „zapravo važno da li je dobar izvršni službenik. Nije samo pitanje ‘Da li dijele vaša uvjerenja’. Nego da li su dobri u obavljanju stvari? Mnogo je odluka koje treba donositi svaki dan. Mnogi od njih nisu povezani sa samim moralnim uvjerenjima.”„Ti samo želiš dobrog izvršnog direktora jer su oni generalni direktori Amerike. Želimo dobrog izvršnog direktora Amerike, zar ne?” on je rekao.

Tehnološki poduzetnik je također bio oduševljen zbog svoje prethodne tvrdnje da predsjednički izbori 2020. nisu bili sasvim pošteni.

“Ne mislim da su to bili pokradeni izbori”, pojasnio je Musk. Međutim, dodao je da „ako će neko reći da nikada nigde nije bilo izborne prevare, to je očigledno i netačno. Ako glasa 100 miliona ljudi, vjerovatnoća da je prijevara bilo nula je nula.”

“Bilo je malo prijevara, ali nije bilo dovoljno da se promijeni ishod”, rekao je on i dodao da tu činjenicu treba priznati.

Oni koji stalno insistiraju da su izbori bili namješteni, poput Bidenovog rivala Donalda Trumpa, bit će ispravljeni ako dijele ta uvjerenja na Twitteru, insistira Musk.

Trumpa, koji je imao više od 88,9 miliona pratilaca, Twitter je zabranio nakon nereda u američkom Kapitolu 6. januara 2021. Nakon što je prošle godine kupio platformu društvenih medija, Musk je dozvolio Trumpu da se vrati, ali bivši predsjednik sada radije ostaje na svoju vlastitu društvenu platformu Truth Social.

Bidenelon muskTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
11 mjeseci prije

Bilo bi to sve super kad bi predsjednik bio taj koji donosi odluke.

nepoželjni
11 mjeseci prije

Čežnja za “normalnim ljudskim bićem” na mjestu predsjednika, podrazumijeva da do sada još ni jedan predsjednik nije bio “normalno ljudsko biće”… (?)

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Jbt, svaki treći tekst na portalu je o Musku.
Je li vas plaća za reklamiranje? 😁

Dragan bumbar
11 mjeseci prije

Tu dolazi Elon: covjek kojemu stado slijepo vjeruje da im kaze da nije bilo prevare na izborima. Mnogi ce povjerovati, ali i najveca budala osjeca da nesto ne stima. Ipak komfor je komfor i linija manjeg otpora uvijek pobjedjuje. Za kraj, ko trazi spasilaca u autisticnim ljudima (Boze mi oprosti sto ovako govorim), ljudima koji primarno gonjaju novac, bezmoralnim, bezBoznim itd. – Nek mu je dragi Bog na pomoci.

tihobl
11 mjeseci prije

Ким Џонг-Ун је, у пратњи ћерке, извршио инспекцију припрема за лансирање првог војно-извиђачког сателита Северне Кореје.

Kad Kim stane stancati satelite Mask ce morati traziti drugi posao.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Neće to uopće lako ići ….

Max
11 mjeseci prije

Ja bih rado vidio Claudiju Schiffer. Privatno.

R M
11 mjeseci prije

Ma prelepo, mislim da imam kvalitetet za to. A i kao rezervni možda prođem

ime
11 mjeseci prije

koga briga šta ovaj želi.
pokazatelj stanja reatrdacije stanovništva su influenceri.
daj da više neko ugasi internet da polude ovi u tajicama na romobilima.

Steve
11 mjeseci prije

A svi znamo da je zapravo BlackRock CEO tamo, kao i u dobrom delu sveta…

Dragan
11 mjeseci prije

Dugo sam tražio.. normalnog predsjednika.. na ovoj planeti koji radi dobro za svoju zemlju o svoj narod… jednog sam našao ne morate se složiti. Svatko ima svoje mišljenje.. Viktor Orban..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI