N. Gruevski: “Makedonijom neće vladati ni stranci, ni Soroš!”

Nikola Gruevski
6 komentara

Početkom 2015. godine se Makedonija našla na udaru zapadnih sila, odnosno Europske unije i Sjedinjenih Država, koji su na sve načine pokušali svrgnuti vladu Nikole Gruevskog.

Lideru takozvane “socijaldemokratske” oporbe, Zoranu Zaevu, inozemne obavještajne službe su dale snimke nezakonito provedenih prisluškivanja provedenih uz znanje dužnosnika vlade Nikole Gruevskog. Zaev je objavom dobivenih snimaka pokušao destabilizirati vladu, izveo je lijevo-liberalnu oporbu na ulicu, postavljao ultimatume, dogodilo se i nekoliko terorističkih napada, počinjenih od strane Albanaca, ali pridošlih s Kosova, pokrenuta jeŠarena revolucija“, dva puta su odgođeni izbori, da bi na kraju na općim izborima održanim 11. prosinca opet pobijedio Nikola Gruevski i njegov VMRO-DPMNE.

Nezadovoljne ishodom izbora, zapadne sile žele preokrenuti njihov ishod u korist Zaeva, ali je Nikola Gruevski konačno poručio “da je dosta” i upozorio je strane dužnosnike da se ne miješaju u makedonske izbore.

“Miješanje stranih veleposlanika u unutarnje poslove Makedonije mora prestati”, rekao je Gruevski

Stranka VMRO-DPMNE je Upravnom sudu Makedonije podnijela tužbu zbog rješenja Državne izborne komisije o poništavanju rezultata izbora na glasačkom mjestu u Gostivaru. Usvojeni prigovor u Gostivaru je podnijela “Besa”, nova islamistička stranka makedonskih Albanaca

SDSM Zorana Zaeva je podnio Upravnom sudu četiri žalbe na odluke Izborne komisije.

U međuvremenu je lider VMRO-DPMNE, Nikola Gruevski, pročitao proglas Izvršnog odbora ove stranke.

Gruevski je poručio stranim veleposlanicima i nevladinim udrugama i organizacijama da neće održavati sastanke s drugim strankama, ako na njima budu sudjelovali predstavnici drugih država i neće prihvatiti nestandardna rješenja kojih nema u drugim europskim zemljama.

“Ako Upravni sud pod pritiskom iz inozemstva potvrdi nezakonite odluke Državne izborne komisije, VMRO-DPMNE neće sudjelovati u ponovnom glasanju, neće priznati rezultate i neće dozvoliti ‘aboliranom kriminalcu’ Zoranu Zaevu da falsificiranjem volje građana formira vladu. Mora prestati miješanje nekih stranih veleposlanika u unutarnje poslove Makedonije”, rekao je Nikola Gruevski.

VMRO-DPMNE neće dozvoliti daljnje miješanje veleposlanika u unutarnja politička pitanja i tražimo od njih da ostanu u okvirima svojih mandata i ovlasti koje imaju kao diplomati. VMRO-DPMNE napušta format sastanaka i pregovora s drugim političkim strankama na kojima sudjeluju veleposlanici, strani posrednici ili predstavnici drugih država, na kojima se pregovara ili donose odluke o kojima u svakoj državi odlučuju predstavnici izabrani od naroda. VMRO-DPMNE neće dozvoliti kantonizaciju i redefiniranje države i borit će se za ‘desorošoizaciju‘ Makedonije”, naglasio je Gruevski.

nikole gruevskisdsmVMRO-DPMNEzoranu zaev
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tau Ceti Mk
7 godine prije

Macedonia and Macedonians from the beginning to the end of the world!!!

Georgij Žukov
7 godine prije

Jel to netko vidio Tita i 1.Proletersku oko Bitole ? Ili se Gruevski opet malo sprda sa narodom Makedonije ,

jale
7 godine prije

Makedonija makedoncima i drugima koji žele sa njima da žive u miru i slozi.

subaru
7 godine prije

Gruevski je bolji od onog biorobota ali i Gruevski je za natoSS i jewropu. Bit će pravi kad bude za ruse, kineze i ostale slobodne a odrekne se sotone sa zapada. Eno mu bratko u Bugarskoj svijetli primjer, za sada, vidjet čemo što će general uraditi.

Anonimac
7 godine prije

Gruevski nije za NATO I EU. Grujevski zeli da Makedonija bude nezavisna I da niko ne komaduje sa njom. Ali na zalost Sorosoidi su duboko ugnezdili I rovare na razlicite nacine.
Jos jednom: Macedonia and Macedonians from the beginning to the end of the world!!!

Gogijard
7 godine prije

Makedonijom će vladati Šiptari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI