Moskva odgovara Washingtonu: “Na svom teritoriju raspoređujemo aktivnosti koje smatramo potrebnima”

SAD-Rusija
85 komentara

Odgovarajući Sjedinjenim Državama, koje optužuju Rusiju da želi destabilizirati situaciju u Ukrajini, Moskva poziva Washington da svoju pozornost usredotoči na činjenicu da se Kijev ne pridržava sporazuma iz Minska i ide toliko daleko da ih se odriče.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Riabkov komentirao je za novinare američke optužbe da Rusija premješta trupe na granicu s Ukrajinom.

„Raspoređujemo na našem teritoriju – naglašavam ovo, na ruskom teritoriju – aktivnosti koje smatramo potrebnima. A američki signali nemaju nikakve veze s njima. Možemo reći da zanemarujemo te signale”, rekao je.

Rusija i Sjedinjene Države pokreću to pitanje, a Moskva je uvjeravala Washington da su optužbe za rusku navodnu destabilizaciju situacije na istoku Ukrajine neutemeljene, rekao je.

“I dalje smo u kontaktu s Amerikancima [u vezi s ovim pitanjem, napomena] na visokoj razini”, rekao je Sergej Riabkov.

Prema njegovim riječima, nakon što je Washington izrazio zabrinutost, Rusija je odgovorila da je “bila neutemeljena”.

“Trebali bi se brinuti ne zbog onoga što kažu da Rusija radi, već zbog neprihvatljivog ponašanja Kijeva, koji ne samo da nije u skladu sa sporazumima iz Minska, već se u sve arogantnijem obliku odriče upravo tih sporazuma. Da su naše američke kolege zabrinute zbog te činjenice, oni bi stvarno pomogli stabilizirati situaciju”, dodao je Sergej Riabkov.

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov također je ranije rekao da Moskva premješta svoje trupe kako želi na svom teritoriju.

Donbas

Situacija u Donbasu ponovno se pogoršala krajem ožujka, a eskalacija oružanih sukoba duž linije kontakta nastavlja se.

Po prvi puta od kraja srpnja, ukrajinske oružane snage koristile su topništvo – zabranjeno sporazumima iz Minska – u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LPR), u noći s 2. na 3. travnja. Tako je na položaje RPL-a ispaljeno 16 granata.

Prijetnje

Ukrajina optužuje Rusiju da je gomilala trupe na sjevernoj i istočnoj granici, kao i na Krimu, zahvaljujući čemu mobilizira svoju zapadnu potporu. Tako je, prema izjavi Bijele kuće, u intervjuu s ukrajinskim predsjednikom Volodymyrom Zelenskim, Joe Biden “naglasio predanost svoje administracije da revitalizira [njihovo] strateško partnerstvo”.

S druge strane, ukrajinski političari i stručnjaci redovito daju jastrebne antiruske izjave. Stoga je politički analitičar posebno predložio da se uspostavi „Pearl Harbor za rusku flotu” i digne u zrak krimski most preko Kerčkog tjesnaca, dok je bivši član parlamenta pozvao na pripremu vojne operacije protiv Krima.

rusijaSADteritorijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Što mi ovo liči na nešto… ah, da – na Kosovo.
Samo što će Donbas imati “malu pomoć prijatelja” 🙂

“… ko ne sluša pesmu
slušaće olujuuuu”

Suze Roni
3 godine prije

Nek se mole Bogu, dok su Rusi mirni.
Ako ih isprovociraju da krenu, bit ce brzo trcanje i rijetko sranje. To ne vrijedi samo za Ukre, nego i za NATO.Nevjerovatno koliko su oni neodgovorni kad misle provocirati Rusiju na njenim granicama. Ukrajini sa takvim savjetnicima prijeti raspad.

3 godine prije zadnji put uredio Suze Roni
tuf
3 godine prije

Njemačka je u veljači uvezla 63 posto više ruskog plina u odnosu na veljaču prošle godine. Njemački uvoz ruskog plina putem plinovoda u veljači je iznosio 4,6 milijardi kubičnih metara.
Ovo gomilanje mi ne sluti na dobro, kao da se Njemačka sprema za period neisporuke.

SULE
3 godine prije

Rusi se spremaju na brzu akciju i to na vodocrpilišta koji se smatra za strateški interes Klima i njenog stanovništva jer nemaju dovoljno pitke vode jer su Ukrajinci zatvorili ventil-a to znači RAT

preseren3
3 godine prije

Prvi put za 4 i pol godine zapisat ču nešto, što možda neko od vas zna. Bio sam svijedok. Ja se nisam usudio, jer nemam dokaza. U Oktobru 2016, prilikom prve posjete Kuznjetsova Siriji, imao sam uključen CNN. Iznenada “breaking news”… “Third world war started in Mediteranian!” Padaju avioni, potapaju se brodovi! Ok, rekao sam, neču pratiti CNN, znam šta je bilo u Bagdadu…. Počnem tražiti po internetu… NITKO O TOME NI RIJEČI! Vratim se nazad na CNN, nema ni tamo više… Da sam znao, da je to toliko presudan momenat, napravio bi “screenshot”… Ali…. I tako, amerikanci i Rusi dogovorili se, nečemo početi rat… Jer, Rusi su im potopili barem jedan brod ( potapaju se brodovi, a svi Ruski brodovi su se svi vratili). Par dana kasnije stiglo je obaveštenje, da se srušijo Mig 29K uz pokušaj pristanka na Kuznjetsovu… Od onda amerikanci ponašaju se VEOMA obazirivo do ruske… Čitaj više »

jvnijerfviersfverwuf
3 godine prije

Pun mi je racku vas i vašeg glumljenog sukoba koji bi naravno uskoro trebao biti stvarni ali ratovat neće oni koji sa oba tora upravljaju.

nessy
3 godine prije

Moze li itko zamisliti vijest “SAD rasporedjuje snage na granici Meksika – Rusija protestira”?

Mali Ivica
3 godine prije

USA je najvece zlo ikada stvoreno na planeti.
Kod osvajanja Amerike na teritoriju Sjeverne Amerike na razne nacine pobijeno je izmedju 75 i 85% domoradackih indijanaca.
U svoj svojoj povijesti ima samo period od 7 godina mira a 243 godine vodi ratove s tim da u nekim periodima vodi vise od 3 paralelna i nezavisna rata. Nasilno su mjenajli rezime u 163 slucaja i umjesto demokratski izabranih postavljali su sebi odane Quislinge.
Za period od 1935. do danas pobili su vise ljudi do Hitlerovi nacisti i Staljinovi komunisti zajedno.
U USA 1% stanovnika posijeduje vise od 57% svega u USA. Tih 1% je svoj kapital za vrijeme PLANDEMIJE u godinu dana uvecala za 37%.
Da se sprijeci eskalacija nasilja i civilizacijski sukob dobra i zla treba krenuti sa deinstaliranjem USA.

3 godine prije zadnji put uredio Mali Ivica
SULE
3 godine prije

Rat će biti svidjelo se to vama ili ne Ukrajinci žele oslobodit cijelu državu od separatista uz pomoć saveznika a tu ih ima poprilicno i sa tim ratom žele srušit Putina i Rusiju naučit pameti da se zna tko upravlja planetom

Ришона Вилон
3 godine prije

Да ли је Бидон жив? Он се не састаје са председницима других држава!? Изгледа да му је једини задатак да рекламира књигу развратног сина наркомана Хантера.

0p9
3 godine prije

Moskva odgovara Washingtonu: “Na svom teritoriju raspoređujemo aktivnosti koje smatramo potrebnima”
To je i glavni razlog zasto su ona dva Varana, Subaru i Istrazuj proglasili Putina vampirom.

0p9
3 godine prije

…….kapacitetama… Guraju se nešto sa njihovim vozilima po Siriji, a nesmeju….
Možda je nekome čak to palo u oči…. Promjena odnosa…
Ali miri me nešto. Putin je najsposobniji lider na svijetu…. Zna koje čipove ima u ruci i kada je vrijeme unovčiti ih….
Znači. doči če vrijeme………………..

To je razlog zasto su Putina ona dva cipirana Borga, koji radu za Stvora, Subaru i Istrazuj proglasili Putina vampirom.

Max
3 godine prije

Postupanje Ruske strane je legalno i legitimno. Ukrajinci bi htjeli zauzeti Donbas i Lugansk a još maštaju i o tome da će poraziti Rusiju. Nisu kadri učiniti ništa od toga jer im na brodovima fale WC školjke. elitna 75 padobranska divizija OS RF prebačena je na Kriim i čeka. Ukrajinci imaju svoje Neptun rakete ( kopjja starih Sovijetskih protubrodskih Raketa Kh 35) Američke projektile Javelin Izraelske puške Tavor bratski dar očito prešli su na 5.56 streljivo snajpere Aligator i još štošta što im se doprema iz Američkih baza u Njemačkoj i SAD u ovih dana avionima C17 ali to nije ddovoljno. NovoRusi ih čekaju a i Rusije sve promatra. Ako krenu čeka ih katastrofa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI