Nastavak bitke za južni Idlib

Eksplozija

Sirijska vojska (SAA) ove je sedmice ostvarila veliku pobjedu na jugu pokrajine Idlib, kada su džihadistički pobunjenici napustili nekoliko oblasti, uključujući strateški grad Khan Sheikhoun.

Od povlačenja terorista iz Khan Sheikhouna, SAA je krenula u grad i započela raščišćavanje praznih naselja, a istovremeno je osigurala i druga područja istočno od grada.

Prema vojnom izvoru u blizini fronta, SAA je dovršila opsadu severne Hame nakon što je zauzela nekoliko tačaka u blizini grada Al-Ta’manah u južnom Idlibu.

U toku borbi za Al-Ta’manah, sirijska vojska je zauzela većinu tačaka južno i istočno od grada, ostavivši samo malo područje pod kontrolom džihadističkih pobunjenika kako bi preostali teroristi imali liniju za izvlačenje iz okruženja.

U isto vreme, sa zatvaranjem puta Ta’manah-Khan Sheikhoun, turske oružane snage su se našle u okruženju SAA u gradu Morek.

Turska je već najavila da neće napustiti svoje osmatračko mjesto u gradu Morek, uprkos trenutnoj situaciji.

Turski režim je takođe upozorio sirijsku vojsku na „igranje vatrom“ u ovom području, posebno nakon što su sirijske vazduhoplovne snage skoro pogodile njihov vojni konvoj u južnom Idlibu.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

10
Ostavite komentar

avatar
10000
 
6 Grupirani komentari
4 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
10 Komentatori
MaxZvrkSuze RoniSuze RoniSiniša Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Jole
Gost
Jole

Idemo dalje.Goni bandu do kraja.

mrđo
Gost
mrđo

Regularno vojsko bandu gazi…….

Fenix
Gost
Fenix

SAA potpuno opkolila Lataminski dzep vecina terorista pobjegla samo izgleda Nusrici ostali da se bore do kraja valjda hoce dijevice. Sa ovim je i Turska vojska potpuno opkoljena sad ce morati traziti izlaz od Rusa i SAA koje ponizenje Turske drzave.

igi
Gost
igi

…kakvo poniženje…nema poniženja…turci imaju funkciju da posmatraju a ne da ratuju…ljudi se nalaze na svom vojnom rasporedu i to je to…

burt
Gost
burt

vjeruješ raznim poluistinama i dezinformacijama, podjela Idliba sigurno ide i to je riješeno na globalnom nivou koliko god Assad i IRGC htjeli da bude drugačije, priče da je Assadu i IRGC-u dodijeljenja nekakve globalistička uloga i da oni mogu arbitrirat na globalnom nivou su neozbiljne, turska vojska se neće povući iz Idliba dok se ne izvrši razgraničenje

Siniša
Gost
Siniša

Jeli to bilo na kružoku?

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Razgranicenje izmedju turskih Kurda i Turaka? To mi i ima smisla.

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Tursku gamad treba nabit svom snagom.

Zvrk
Gost
Zvrk

Ma to je gotova stvar. Ostale su još finese oko evakuacije turskih vojnika i uklanjanja preostalih pobunjenika. Nije čak ni potreba da se to što prije obavi. Možemo gledat prema nekim novim bojištima.

Max
Gost
Max

Sloboda nije daleko.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik