Nastavak bitke za južni Idlib

Eksplozija
10 komentara

Sirijska vojska (SAA) ove je sedmice ostvarila veliku pobjedu na jugu pokrajine Idlib, kada su džihadistički pobunjenici napustili nekoliko oblasti, uključujući strateški grad Khan Sheikhoun.

Od povlačenja terorista iz Khan Sheikhouna, SAA je krenula u grad i započela raščišćavanje praznih naselja, a istovremeno je osigurala i druga područja istočno od grada.

Prema vojnom izvoru u blizini fronta, SAA je dovršila opsadu severne Hame nakon što je zauzela nekoliko tačaka u blizini grada Al-Ta’manah u južnom Idlibu.

U toku borbi za Al-Ta’manah, sirijska vojska je zauzela većinu tačaka južno i istočno od grada, ostavivši samo malo područje pod kontrolom džihadističkih pobunjenika kako bi preostali teroristi imali liniju za izvlačenje iz okruženja.

U isto vreme, sa zatvaranjem puta Ta’manah-Khan Sheikhoun, turske oružane snage su se našle u okruženju SAA u gradu Morek.

Turska je već najavila da neće napustiti svoje osmatračko mjesto u gradu Morek, uprkos trenutnoj situaciji.

Turski režim je takođe upozorio sirijsku vojsku na „igranje vatrom“ u ovom području, posebno nakon što su sirijske vazduhoplovne snage skoro pogodile njihov vojni konvoj u južnom Idlibu.

Hayat Tahrir al-ShamSAAturska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole
4 godine prije

Idemo dalje.Goni bandu do kraja.

mrđo
4 godine prije

Regularno vojsko bandu gazi…….

Fenix
4 godine prije

SAA potpuno opkolila Lataminski dzep vecina terorista pobjegla samo izgleda Nusrici ostali da se bore do kraja valjda hoce dijevice. Sa ovim je i Turska vojska potpuno opkoljena sad ce morati traziti izlaz od Rusa i SAA koje ponizenje Turske drzave.

Suze Roni
4 godine prije

Tursku gamad treba nabit svom snagom.

Zvrk
4 godine prije

Ma to je gotova stvar. Ostale su još finese oko evakuacije turskih vojnika i uklanjanja preostalih pobunjenika. Nije čak ni potreba da se to što prije obavi. Možemo gledat prema nekim novim bojištima.

Max
4 godine prije

Sloboda nije daleko.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI