Nepoznati borbeni zrakoplovi proveli udare na naftne objekte u Siriji (VIDEO)

zračni udar u širem području Jarabulusa
42 komentara

Nepoznati borbeni zrakoplovi su noćas napali rafinerije i naftne objekte koji se nalaze na sjeveru sirijske provincije Aleppo, javljaju mediji.

Prema sirijskoj radio postaji Sham, zrakoplovi su ispalili nekoliko projektila izvan grada Al-Bab i područja Jarabulusa.

Najmanje šest velikih eksplozija prijavljeno je u području kojeg kontroliraju proturske islamističke milicije blizu sela Tarhine i Burj i južno od grada Jarabulusa. Uništeno je nekoliko velikih spremnika goriva, prenose mediji.

Međutim, više izvora je objavilo nekoliko videozapisa u kojima se sa sigurnošću tvrdi da je napade provela takozvana „koalicija za borbu protiv ISIL-a“ predvođena Sjedinjenim Državama.

Osim napada na naftne objekte, takozvani „Sirijski opservatorij za ljudska prava“ je izvijestio da su borbeni zrakoplovi nadlijetali područja koja su pod kontrolom proturskih militanata i da su bombardirali njihove položaje.
Nekoliko korisnika Twittera navodi da su glavni cilj napada bila nalazišta nafte na sjeveru Sirije.

Novi napadi događaju se dan nakon što je američki list The New York Times izvijestio da su američke trupe nastavile „opsežne antiterorističke misije na sjeveru Sirije“. Vijest su za The New York Times potvrdili vojni dužnosnici, gotovo dva mjeseca nakon nagle odluke predsjednika Donalda Trumpa da povuče američke vojnike iz Sirije, što je, po mišljenju autora članka, „izazvalo agresiju turske vojske na arapsku zemlju“.

Američke snage su 22. listopada napustile svoju najveću vojnu bazu u blizini grada Ain Al-Arab, također poznatog kao Kobani, na samom sjevernu provincije Aleppo.

Međutim, ubrzo nakon toga je Bijela kuća američke vojnike, logističku i vojnu opremu odlučila smjestiti u sjeveroistok Sirije, pod izgovorom “zaštite” sirijskih naftnih polja od mogućeg napada terorista „Islamske države“.
Rusko ministarstvo obrane je putem satelitskih snimaka otkrilo umiješanost Sjedinjenih Država. u krijumčarenju nafte iz Sirije, te navelo „kako ova krađa sirijske nafte Washingtonu donosi 30 milijuna prihoda mjesečno“.

Do danas još nema informacija tko je mogao provesti zračne udare po naftnoj infrastrukturi kojom se služe proturske islamističke milicije na sjeveru provincije Aleppo. Kako udare nisu proveli turski i ruski zrakoplovi, a izraelski ne lete na sjeveru Sirije i uopće ne ulaze u zračni prostor arapske zemlje, ovaj misterij je za sada nerazjašnjen. Ostaje zrakoplovstvo američke koalicije, ali službene potvrde da je Pentagon proveo udare nema.

VIDEO: Snimka zračnih udara u širem području Jarabulusa

zračni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
4 godine prije

Opet amerokenjci provode zločinačke napade na Siriju.

Koja gamad i đubrad.

P***!

Ivo
4 godine prije

Ameri će izbombardirati svaki privredni objekt za koji se zna da uskoro prelazi u ruke sirijske vlade.
Stogodišnja kultura uništavanja i ubijanja,
Laži i prijevara.
Đubrad je to.

čmrk
4 godine prije

a slabo radi taj s 400

Lurker
4 godine prije

Prijateljska vatra?

Suze Roni
4 godine prije

Nije potvrdjeno zasad. Pistoji mogucnost i da su Rusi.

samo tako
4 godine prije

Mali zeleni Marsovci zbombali. Zemljani imaju tehnologiju na razini kamenog doba u odnosu na njih

Kaj ti
4 godine prije

Da brane turce?

Tony
4 godine prije

Ova vijest bi trebala prvo biti objavljena od rusa jer oni vladaju superiornim sistemima i siriskim nebom zbilja glupo ista pisati ako vec imamo ovdje mali milion clanaka o ruskoj superiornosti PVO sistema i sada sta se to tamo desava jel to rusi bombarduju pa cute ili zaista oni nemogu ni znati ko se krece siriskim nebom .

Kvisko
4 godine prije

F16 opet iznenadio rusko svemirsko-kosmicke snage u Siriji,operatori u S 500 bacvama kisele kupus a posluzioci na S 400 spremaju sarmu po Vucic -Sultanovom receptu,tzv bakina sarma.

Mate
4 godine prije

Država stara 150 godina razorila državu koja je kolijevka Civilizacije 🙁

Max
4 godine prije

E pa Batman sigurno nije.

Jack
4 godine prije

Rusi jednostavno ne smiju upotrijebiti S 300 i S 400 jer bi njihovim lansiranjem napukao trenutak istine tj svaki promašaj bi. odjeknuo svjetom poput groma o tome, kako nisu tako efikasni kako su ih reklamirali i prodavali Turskoj Indiji pa čak i Saudi Arabiji! Toga se rusi boje ko koza noža!

Laki Topalović
4 godine prije

Večeras je Damask potvrdio da su oni, da prekinu krađu sirijske nafte

Balvampira
4 godine prije

Samo ser*te trolovi, doći će vrijeme, kao što kaže Šešelj, da izjedete sva go*na koja ste iza*rali. Još niko ništa ne zna ali vi izlizaste jedni drugima aotvor. Ispričaste se samo tako. Živo me zanima kakve ćete imati nikove i o čemu ćete pisati kad Sirija sva bude slobodna.
S-300, S-400, sve same kante i meni je tako dirljiva briga SAD za svoje saveznike kako ih spriječavaju da “bace” novac na tu skalameriju. To su takve kante da SAD ne želi F-35 ni blizu njih.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI