Sirijska protuzračna obrana tvrdi da je odbila izraelski napad na Damask

Sirijska protuzračna obrana
18 komentara

Sirijska državna televizija i dopisnici iz sirijske prijestolnice javljaju da je Izrael noćas proveo raketni napad na Damask, ali je sirijska protuzračna obrana od pet projektila, koliko ih je navodno lansirano, uspjela oboriti tri.

Dva su projektila pogodila vojne ciljeve u ruralnom području u blizini grada i uzrokovala materijalnu štetu.

Prema sirijskoj državnoj televiziji u subotu, sirijski sustav protuzračne obrane je uspio odbiti napad, ali je uzrokovana materijalna šteta u selima oko glavnoga grada. Televizija iz Damaska je objavila kratku snimku na kojoj se vidi obaranje jednog projektila.

Izraelska vojka je koristila projektile zemlja-zemlja, ali se ne navodi kojeg tipa.

Više dopisnika arapskih medija iz Damaska je potvrdilo napad i sirene za uzbunu, ali nitko sa sigurnošću nije mogao reći o čemu se točno radilo.

U sjedištu vojske izraelskog režima nisu htjeli komentirati situaciju.

VIDEO – Sirijska državna televizija je objavila kratku snimku obaranja jednog izraelskog projektila

zračni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
netman
6 godine prije

Sprašite smradove imperijalističke…

Belay
6 godine prije

Svaki pocetak je tezak …bice bolje ubuduce ?

basso
6 godine prije

Rusija kao saveznik i zastitnik Sirije bi morala da objasni israelu da to tako ne moze,a ako to iz bilo kojeg razloga ne zeli onda bi mogli svoje najbolje ofanzivno i defanzivno oruzje ustupiti sirijcima da se sami odbrane.

Oxi
6 godine prije
17 novembar
6 godine prije

rusija se pravi da ne vidi napade izraela tako da mozemo smatrati da se ovaj napad nije ni dogodio isto kao i prethodni . prije dva dana oboren je kod golana i sirijski borbeni helikopter. mozda su ga izraelci oborili

dalmata
6 godine prije

Dobar znak kad cionisti ne blebecu.Vrlo zanimljivo, da se jos koristu(izgleda vrlo uspjesno) stari dobri”BUK”.Nisan siguran da Rusi stoju pasivno.Ako se ne varam,tako je izgledalo i kod Turskog obaranja Ruskog aviona:Odgovor ce doc,i ne virujen da ce Rusi(posa ce obavit SA,naravno uz pomoc Rusa)dozvolit Izraelu da se bahati

antun comb
6 godine prije

ne postoji za dzabe ona narodna,,,pomozi boze onome koga rusi brane i grci hrane.

Ivo
6 godine prije

Cionisti su u panici,znaju što slijedi kad SAA završi sa teroristima. Prebacivanje elitnih postrojbi na frontu prema Izraelu, te povratak Hezbollaha u Libanon,sa novom opremom I iskustvom. Ako je ova vijest točna, Sirijska PVO je oborila 60% ispaljenih projektila. Respektabilno. Do nedavno je bilo 0%, vidi se da Rusi rade na terenu. Uskoro bi mogli uslijediti konkretni zahtjevi za povratom okupiranog Golana Siriji,uz lagano mahanje batinom u pozadini..

Gervasius Twinkleminkleson
6 godine prije

Piretis, ovo je u redu, jel’ tak’?
Dok tvoji gađaju okolo to je u redu, ali ne daj bože da tko proziva državu Izrael… Ah ti antisemiti, koliko ih samo ima na ovom svijetu.
Baš me zanima kaj vele tvoji frendovi Jole i Žrec?

Miki
6 godine prije

Preporučujem Asadu da nabavi izraelske protuvazdušne sisteme “Iron Dome”

Franjo
6 godine prije

Zidovi su rak ovog planeta uzrok svih financijsko politickih kriza u svijetu

Podravec
6 godine prije

BUK M2E na djelu! Samo rokajte! Bez milosti!

max
6 godine prije

Do sad su Sirijci kako je jedan kolega komentator primjetio bili pasivni promatrači i očevidci napada na njihove zgrade, postrojenja, postrojbe itd.Aktiviranje protuzračne obrane i ukoliko je točno uspješno presretanje djela raketa pokazuje da su unaprijedili svoje ljudske i tehničke kapacitete za uspješniju odbranu od napada bilo koje vrste. U ovom konkretnom slučaju ne vjerujem da su izraelci koristili svoje najnaprednije rakete kao niti da su to isto uradili sirijci. U zadnje vrijeme ne primjećujem vjesti o upadu izraelskih aviona na teritorijs Sirije, udaljenost između njihovih meta i njih se povećava zbog unapređenja sirijske protuzračne obrane i po meni to je veliki pomak prema stvaranju ravnoteže i protuteže dosadašnjim aktivnostima Izraelskog zrakoplovstva. Laički rečeno rekao bih da su Rusi sirijcima dali štap za pecanje,da su im dali dovoljno kvalitetne mamce i podučili ih malo naprednijim tehnikama pecanja. Na njima je sad da nastave dalje uz povremenu opskrbu svime što im… Čitaj više »

genocidije
6 godine prije

istina je malo drukčija
https://imgur.com/a/TtNhP#amyZuJa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI