Njemačke „komunjare“ i “neonacisti“ traže hitno ukidanje sankcija i bolje veze s Rusijom

Aleksej Puskov
15 komentara

Član Vijeća Ruske Federacije Aleksej Puškov sarkastično je komentirao odluku zastupnika Savezne Republike Njemačke da odbace prijedlog frakcije Die Linke za ublažavanje antiruskih sankcija.

Kako je objasnio Puškov, “Njemačka je već izgubila više od 100 milijardi eura zbog sankcija nametnutih protiv Rusije“.

„Kad je politika skupa i ne daje rezultata, ona se mijenja. Berlin još nije sazrio do te razine, što znači da će njemačke kompanije i poljoprivrednici i dalje zbrajati gubitke“, rekao je Aleksej Puškov, prenose RIA Novosti.

Naime, uoči sjednice Bundestaga je zastupnik ljevičarske frakcije Die Linke u Klaus Ernst priznao da su sankcije protiv Rusije na snazi više od pet godina, ali “nisu dale nikakav rezultata, ali je Njemačka zato izgubila 100 milijardi eura“.

Institut za svjetsku ekonomiju u Kielu procijenio je da je svjetska ekonomija zbog rata sankcijama kojeg je protiv Rusije 2014. pokrenuo Zapad već izgubila oko 300 milijardi dolara.

Isti stav o sankcijama kao njihove „komunističke“ kolege ima i desničarska Alternativa za Njemačku. Valdemar Gerdt, član Odbora za vanjske poslove njemačkog Bundestaga, bio je užasnut štetom koju zemlja ima od antiruskih sankcija.

Prema Gerdtu, tvrtke Njemačke su tijekom godina europskih sankcija Rusiji već izgubile više od 100 milijardi dolara. Prema Gerdtu, zato njegova stranka, Alternativa za Njemačku (AfD), traži da Bundestag odluči o razvoju mehanizma kompenzacije za njemačke male i srednje poduzetnike i da se općenito revidira politika sankcija protiv Rusije.

Kao što je objasnio Valdemar Gerdt, „na inicijativu naše frakcije razmatra se pitanje naknade štete malim i srednjim poduzećima koja su pretrpjela štetu uslijed politike sankcija.

„Konkretno, govorimo o ukidanju sankcija, reviziji odnosa s Rusijom i nadoknadi štete malim i srednjim poduzećima i tvrtkama općenito“, rekao je Valdemar Gerdt, visoki dužnosnik stranke AfD, koju se često, iako bez ikakvih argumenata, opisuje kao „neonacističku“.

AFD
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
4 godine prije

Za njemacke “komunjare” nekako razumijem, s obzirnom na istorijsku ljubav prema njihovim ruskim kolegama, ali mi nisu jasni ovi “neonacisti” s obzirom na ne bas neko mazenje njihovih nacistickih predaka sa ruskim komunistima

nije bitno tko
4 godine prije

Sankcije su se pokazale skupe samo za one, koji su jih donosili i uvodili. Ko sa Amerima tikve sadi, o glavu mu se lupaju. EU je prolupala.

nije bitno tko
4 godine prije

Švabe htele naštetiti Rusima na način da sami sebi stvore 100 milijardi dolara minusa. Najsmešnije je baš to, što je podjednako uradila cjela EU. Evropejci odlučili da prave samoubistvo za koristi USA.

tedi
4 godine prije

Profit ne poznaje granice,partije ni nacije.

nije bitno tko
4 godine prije

Rusofobija se je pokazala za izuzetno skupu in neprofitabilnu ideologiju, bar što se tiče EU. Od nje ima korist samo USA, jer na taj način pojačava svoju kontrolu nad evropskom okupacionom zonom, kojoj posledično prodaje još više svog dotrajalog i zastarjelog oružja.

Čoban
4 godine prije

Koliko Rusija zašpara ,preko sankcija toliko kupi zlata kao rezervu,sa njim će kasnije ,zajedno sa KInom stvoriti usporednu valutu koja će biti konkurentnija od Dolara.Za sadfa je dolar još dovoljno jak i zbog Petro kontrole ,a i zbog zlane podloge iako ona više nije bitna za vrijednost iste.Rusija i Kina imaju dovoljno ili će u bliskoj budućnost imati zlata kao podloge da izbrišu Dolar kao jamca za među državne transakcije u trgovini.

nekoime
4 godine prije

Tko je još toliko naivan i misli kako su sankcije Rusiji u funkciji oslabljivanja Rusije?

Nostradurus
4 godine prije

Samo je novac bitan. Ako po tome sudimo Hrvatska je u EU zbog ekonoskog iskorištavanja od stranje Njemačke i par drugih uspješnih država EU
.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI