Novi ruski laki protuzračni sustav prolazi kroz završni test (VIDEO)

Gibka-S
54 komentara

Ruska vojska testirala je novi ultra laki protuzračni sustav, nazvan Gibka-S. Novo vozilo prošlo je državne testove s najvišim ocjenama, rušeći mete s velikom preciznošću.

Snimke s testiranja objavilo je rusko ministarstvo obrane. U kratkom videu prikazano je vozilo Gibka-S kako ispaljuje rakete na nekoliko bespilotnih meta – i pogađa ih sve.

Lagani protuzračni sustav u osnovi je ruski oklopni automobil Tigr opremljen najmodernijim optičkim i elektroničkim sustavom ciljanja, kao i nosačem za naoružanje pogodnim za nekoliko protuzrakoplovnih sustava (MANPADS). Tijekom testiranja, vozilo je očigledno bilo opremljeno bacačima tipa Igla, iako se kaže da bi moglo koristiti bilo koje postojeće sustave ruske proizvodnje.

Snimke testiranja također pokazuju još jedno vozilo Tigr opremljeno malim radarom. Ruska vojska nije dala nikakve podatke o ovom vozilu, ali može se pretpostaviti da je riječ o potporno-zapovjednom vozilu, koje se koristi zajedno s Gibka-S-om.

Novi stroj može ispaliti oružje dok putuje brzinom do 30 km / h. Stoga je automobil u stanju osigurati pokrivanje pokretnih vojnih postrojbi, oboriti sve dolazne niskoleteće mete bez usporavanja napredovanja trupa.

dronGibka-SProtuzračni sustav
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
poervneiuvnesunfvienfvnefefve
4 godine prije

Pod hitno praviti oružja za skidanje mikro, makro i nano dronova, to je prioritet uz nukleusa što više.

Alen
4 godine prije

Baš je gipka ova gibka dok ih nježno pipka ! Gibtastično.
Umpah ?😃

Ivo
4 godine prije

Sretna nova godina!

Ad astra
4 godine prije

Google razvio novo kvantno računalo, a Rusi razvili nove PZO rakete. Tko ima budučnost?

neznanje
4 godine prije

Redakciji Logičnog i svim čitateljima sretnu 2020.

neznanje
4 godine prije

Rat uvijek ima cijenu i dronovi će odlučiti tko će pobjediti. Cijena praznog drona 100 EU a rakete par tisuća do par desetina tisuća. Daj ti na bojištu znaj koji je dron pravi i opasan a koji je jeftina igračka. Treba napraviti jeftine kamikaza dronove.

nessy
4 godine prije

Ah, ti Rusi. Prije nam je Putin prodavao crtane filmove, pa se pokazalo da je ipak stvarnost. Sada su presli na igrane filmove da bi bili uvjerljiviji. Ali, nemaju oni pojma sto sve Hollywood moze. Nema toga snimka, koji USA ne mogu snimiti bolje i jos ubaciti, dobrog vojnika, koji altruisticki popije 50-100 metaka, par pogodaka iz bazuke, mozda i koji ICBM, i pri kraju krvareci, poljubi dragu, i kaze joj “honey, cuvaj nam demokraciju, ljudska prava, LGBT zajednicu, bori se protiv klimatskih promjena, brani nasu zastavu (i pitu od jabuka), aargh…”, i onda izdahne, krvareci iz 614 smrtnih rana. Rusi su ipak amateri.

nessy
4 godine prije

Ide postar, piso mu je ostar. Bjez’te americke hijene, bit cete hebene.

Max
4 godine prije

Rusi su stvarno napredovali u vojnoj tehnici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI