fbpx

Od novinara zatraženo da potpišu sporazum o povjerljivosti zbog prijave zlostavljanja djece od strane Njemačke katoličke crkve

Katolicka Crkva

Novinari u njemačkom gradu Kelnu napustili su konferenciju za štampu nakon što su od njih zvaničnici Katoličke crkve zatražili da potpišu sporazum o povjerljivosti kojim obećavaju njihovu šutnju zbog neobjavljenog izvještaja o zlostavljanju djece.

Kelnska nadbiskupija organizovala je događaj kako bi razgovarala o metodologiji izvještaja, za koju je nadbiskup Rainer Maria Woelki rekao da je razlog što još uvijek nije objavljen u javnosti.

Osmoro novinara pozvanih na brifing pokazana je redigovana verzija dokumenta i crkveni zvaničnici zatražili su da šute o informacijama u vezi sa navodnim zlostavljačima i njihovim zločinima.

Svi prisutni su navodno odbili zahtjeve za potpisivanje sporazuma o povjerljivosti, koji je očigledno glasio: „Novinar se obavezuje da će apsolutno šutati u vezi s tim informacijama“.

Woelki je optužen za zataškavanje ne obavještavanjem Vatikana o navodima o seksualnom zlostavljanju sveštenika iz 2014. godine, nakon što je Woelki postao nadbiskup u Kelnu.

U početku je obećao izvještaj o navodima za zloupotrebu u Kelnu 2018. godine, ali je odložio njegovo objavljivanje krajem oktobra, rekavši da „nije pravno valjan“, da sadrži predrasude i da ima problema s metodologijom.

„Decenijama su ponavljane ozbiljne greške“, priznao je Woelki u novembru, optuživši dvojicu svojih prethodnika, Joseph Hoffner i Joachim Meisner, za prikrivanje seksualnog zlostavljanja u Kelnu.

Lokalni stručnjak za krivično pravo, Bjorn Gercke, navodno je sada zatražio da sastavi novi izvještaj za objavljivanje u martu.

Minhenska advokatska firma Westpfahl Spilker Wastl, koja je radila na izvještaju, negirala je Woelkijeve navode da metodološki nisu ispravni.

4.3 15 votes
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
28 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
13 dana prije

Korištenje pedifilskih skandala u KC je samo borba unutar sistema gdje se uvijek žele postići skriveni ciljevi.
U ovom slučaju ne postoji ni teooretska šansa kako je ovo slučajno izašlo u javnost jer su svi novinari provjereni od vatikanske obaviještajne službe koja je jedna od najjačih na svijetu poslije CIA-e, Mossada i MI6, i ako već nije ovo inicirano s drugog kraja ideološkog spektra kontrolnog sistema usmjereno prema održavanju podjela i zaokupljanju pažnje masa, vjerojatno je kako se radi o obračunu unutar samog zla Vatikana.

Novinari s kojima crkva komunicira su provjereni plaćenici koji od opsjenarenja i žive i održavaju sistem na životu, a mase u invertiranoj stvarnosti

Nomen
Gost
Nomen
13 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Filip je zaljubljen u papu i katoliču crkvu.

Moja žena sve vidi
Gost
Moja žena sve vidi
13 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

U svim vjerama ima takvih pedofilskih skandala. U nekih vjera je čak dozvoljeno imati seksualne odnose sa 12 godišnjim djevojčicama. Ne tako davno bio je veliki pedofilno homoseksualni skandal u SPC Vojvodine. Tako da tih kriminalaca ima svugdje. To važi i za naprimjer nekonfesionalne internate odnosno ljevičarske internate.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
13 dana prije

Crkva prazna kao da Šumadinac popuje .

Molim zbog humora odgovarajući prilog !

Ajde Shumy pokaži da neznaš !

Zakovidaj u 19 !

Billa ti !

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
13 dana prije

Jos malo pa nece morati ni potpisivati kad stigne creepy sa ekipom

Stara kuka
Gost
Stara kuka
13 dana prije

Spacevoodoo je u pravu. Ti novinari koji su bili nazočni su itekako provjeren i pouzdan kadar koji će objaviti samo ono što im se naredi i nikad neće izaći u javnost sa zaista povjerljivim ili inkiminirajućim informacijama.

I sada se postavlja pitanje zašto je Vatikan od tih pozdanih novinara zatražio da potpišu ovu izjavu. Jer taj postupak nije ništa drugo do posredno priznanje zločina od strane Vatikana. Je li vatikansko vodstvo toliko glupo?

No tu treba najprije utvrditi o kome govorimo kad kažemo “Vatikan”. Govorimo o Papi i vatikanskoj vrhuški. A danas je ta vrhuška nitko drugi nego pederski lobi koji je i instalirao argentinskog smutljivca na mjesto Pape. Pri tome izuzetno važnu, ako ne i najvažniju ulogu ima upravo Katolička crkva u Njemačkoj odnosno njeni biskupi.

Ali zašto bi Vatikansko vodstvo, Papa ili njemački biskupi imali interes blatiti svoju vlastitu organizaciju?

Prije svega zato da prikriju inače očigledno (onome tko želi vidjeti) činjenicu da problem seksualnog zlostavljanja u Crkvi nije pedofilija koje vjerojatno ima, ali u daleko manjem obimu nego što se priča, čak i znatno manje nego u brojnim svjetovnim i pogotovo “progresivnim” organizacijama. Želi se skrenuti pozornost sa činjenice da je ogromna većina slučajeva seksualnog zlostavljanja u Crkvi iz domene pederluka i pederastije.

Ogromna većina žrtava seksualnog zlostavljanja koje se prijavljuje u Crkvi su ili dječaci i mladići adolescentske dobi ili mladi odrasli muškarci, uglavnom sjemeništarci. Slučajevi seksualnog zlostavljanja djece su pak vrlo rijetki i gotovo uvijek nedokazani i nedokazivi. Najčešće se radi o “potresnim ispovjedima” navodnih žrtava nakon nekoliko desetljeća od navodnog zlostavljanja. Onda kada je većina mogućih svjedoka i sudionika ili mrtva ili nedostupna i kada ne postoji nikakav način da se to dokaže.

Ali kvaka je utome da ono što je nemoguće dokazati nemoguće ije i opovrgnuti. Stoga je dovoljno izbaciti optužbu, a mediji se upornim ponavljanjem, preuveličavanjem i lažima pobrinu da s vremenom ta nedokazana optužba postane dio općeprihvaćenog narativa i počne se smatrati istinom u koju više nitko ne sumnja i nema potrebe za ikakvim dokazivanjem. Goebelsovskim ponavljanjem mit o “popovima-pedofilima” je jednostavno postao općeprihvaćena činjenica.

Ali osim prikrivanja prave prirode seksualnog zlostavljanja koji je još razlog zašto bi njemački biskupi uz nedvojbenu suglasnost Pape i Vatikana zabijali ovakav autogol? Pa naravno, rušenje ugleda Crkve i odbijanje vjernika. Katolička crkva u Njemačkoj ubrzano gubi vjernike. Možda i najbrže od svih zemalja u Europi dok u svijetu broj katolika raste. Istina još uvijek vjernike gube malo manje i sporije od raznih njihovih protestantskih sekti i kultova, ali osipaju se.

A zašto bi to vatikanski vrh i Crkva u Njemačkoj to željeli? Pa zato jer nitko od njih nije stvarni katolik ni kršćanin. Redom su to izopaćeni masonski agenti ubačeni u Crkvu da ju iznutra potkopaju i sruše. Donedavno je naime Katolička crkva bila jedina značajna organizacija na Zapadu (izvan možda pravoslavnog svijeta) koja nije bila pod kontrolom globalističke judeomasonerije. Sve drugo, od država, međunarodnih organizacija, financijskih institucija, medija, obrazovanja i znanosti su već imali pod kontrolom.

No i ta situacija sa Crkvom se promijenila nakon što je pod pritiskom izvana od strane prvenstveno Obamine administracije i iznutra od pederskog lobija Papa Benedikt XVI prisiljen na abdikaciju i doveden je Bergoglio i tako su Crkva, barem njen vrh je stavljen pod potpunu kontrolu i u službu onog što mi ovdje nazivamo kabala.

Tome uvelike doprinose i masa bezličnih oportunističkih karijerista poput gotovo svih članova HBK koji možda ne pripadaju masoneriji ili pederskom lobiju, ali šute i provode njihovu politiku čuvajući tako svoje položaje i privilegije. Nešto slično kao i tzv. “konzervativni” političari, znanstvenici, novinari ili sada medicinari. Svi oni pristaju za šaku judinih škuda služiti globalističkim puppetmasterima.

Dakle rezimirajmo. Ovaj samodestruktivni potez implicitnog priznanja krivnje za pedofilsko zlostavljanje Kelnske nadbiskupije proveden je uz potpunu suglasnost vladajućeg pederskog lobija u Vatikanu i samog Pape sa krajnjim ciljem daljeg rušenja ugleda i povjerenja u Katoličku crkvu i njeno slabljenje do konačnog nestanka.

A svi ti bisupi i nadbiskupi ionako su uvjereni da će zajedno sa protestantskim “biskupima” pederima i “biskupicama” i nekim istočnjačkim i “new age” religioznim strukturama naći svoje mjesto u novoj “integriranoj” i jedinstvenoj globalnoj religiji koja se malo pomalo formira i pokušat će se nametnuti umjesto postojećih. Jedan svijet, jedna vlada, jedna religija.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
13 dana prije
Reply to  Stara kuka

hm, mozda grijesm, ali cisto sumnjam da i za tu bratiju ima mjesta u globalnoj nazovimo religiji, oni kao i velika vecina danasnjih ljudi po prirodi svojih dubo ukorijenjenih uvjerenja jednostavno nisu kompaktibilni sa programom buduce civilizacije, program “bog 9.0” je proslost i njihove su sanse minus nula protiv kvantnih kompijutera, da, da, kad fasuju chip kao i mi ostali onda slobodno neka grijese do mile volje, bilo to mislju, rijecju a djelom pogotovo – ovozemaljski “strasni sud” vise nece znati za milost;)

Q T
Gost
Q T
13 dana prije
Reply to  Stara kuka

Slažem se. Jedino su “tradicionalci” ostali vjerni. Oni su i protiv globalizma i protiv cjepiva. Zato argentinac neprekidno pljuje po njima.

rimtu
Gost
rimtu
13 dana prije
Reply to  Stara kuka

ttps://imgur.com/T37B8Or

Stara kuka
Gost
Stara kuka
13 dana prije
Reply to  rimtu

Nikad čuo. A tko je ta doktorica Dodd i po čemu je toliko utjecajna da je sama i goloruka mogla “smjestiti 1100 muškaraca u crkvenu službu” kako kaže da iznutra potkopaju Crkvu. Meni se ovo čini kao “attention whooring” i pridavanje samoj sebi nekog ogromnog a nepostojećeg značaja.

Ja sam mišljenja da većina tih današnjih internih rušitelja Crkve nisu planski postavljeni još prije početka službe, nego su već bili u Crkvi a onda su zbog svojih sklonosti, ambicija, pohlepe i labavog morala i vjere bili naknadno vrbovani bilo mitom, bilo ucjenama. Ovakve bizarne samohvale ove doktorice meni nekako ne drže vodu.

A osim toga, Crkva, odnosno njena vrhuška je već pokazala kako joj čak ni ne treba “pomoć” izvana da bi se korumpirala. Ništa bolja nego danas bila je i u 15, i 16. stoljeću što je uostalom i izazvalo pojavu pokreta reformacije.

rimtu
Gost
rimtu
12 dana prije
Reply to  Stara kuka

Nisam ni ja. Bila je neka diskusija (stvarno ne znam na koji članak) pa je jedan od komentatora zalijepio link. Neko “mud0” je bila, a možda i kaj veliš, attention whooring. Slažem se da nisu globalno planski postavljani, al ak ih je u tom trenutku mogla “proturit”, kaj znaš.

A neg.
Gost
A neg.
13 dana prije

Loša je vijest da je ‘samo’ 8 novinara odbilo potpisati sporazum.

Dobra vijest je da je nekoliko milijuna drugih novinara potpisalo sporazum.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
13 dana prije

Novinari su suučesnici u toliko kriminala i zločina protiv čovječnosti. Kad završe na sudu, bit će plača i pravdanja

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
13 dana prije

Neka pitanja ratnom zločincu na koja još nije odgovorio na sudu:

(poznatom kao “papa Franjo”, “Jorge Bergoglio”)

1. Jeste li član ili sudionik u kultu žrtvovanja poznatom kao Deveti krug? Gdje ste bili u ponoć 23-24 veljače 2014?

2. Jeste li sudjelovali u obrednom silovanju, mučenju i ubojstvu pet godina stare belgijske djevojčice koja se zvala Anna, na privatnom dvorcu izvan Gulpena u Nizozemskoj 15. kolovoza 2011?

3. Vi u svojstvu nadbiskupa Buenos Airesa, i u bilo koje drugo vrijeme, jeste li organizirali trgovinu i prodaju djece političkih zatvorenika u Argentini po nalogu njene vojne hunte tijekom genocidnog prljavog rata u toj zemlji?

4. Koji je bio vaš profesionalni i osobni odnos s argentinskim diktatorom, generalom Jorge Videlom?

5. Jeste li ikad prihvatili isplatu od sadašnj kraljice Nizozemske, Máxima Zorreguieta Cerruti, za pomoć u poništavanju njenog kriminalnog dosjea u Argentini?

6. Kao glavni fiduciarni časnik rimokatoličke crkve, zašto niste opozvali njenu kaznenu politiku poznatu kao Crimen Sollicitationas, po kojoj je svaki katolik dužan štititi silovatelje djece u vašoj crkvi, a time i potkopavati zakone i suverenost njihove vlastite nacije?

7. Zašto ste javno potvrdili da će vaša crkva surađivati s vanjskim tijelima da se zaustavi zlostavljanje djece u njenim redovima, dok govorite svojim biskupima da ne obavijeste policiju kada su djeca zlostavljana u vašoj crkvi?

8. Zašto dopuštate da Vatikanska banka nastavlja svoje masivno pranje novca organiziranog kriminala i kartela, uključujući zločinačku udrugu Drangheta? Je li to zato što je zauzvrat Drangheta osiguravala vašem crkvenom kultu žrtvovanja Deveti krug djecu i adolescente da budu mučeni i ubijeni u vašim ritualima?

9. Jeste li se vi i vaši predstavnici ikad sastali s čelnicima Dranghete u veljači 2014. godine, ili u bilo koje drugo vrijeme, da organizirate ove razmjene i druga kaznena djela?

10. Kakav je odnos Vatikana s vladama Rusije i Kine, i njihovom s “BRICS” povezanom Istočnom investicijskom bankom? Da li se vaš predstojeći posjet sjedinjenim Američkim Državama javlja po nalogu tih država?

11. Što znate o ubojstvu pape Ivana Pavla 1 u rujnu 1978. od strane frakcije katoličkih kardinala povezanih s bivšim papom Benedictom, Josephom Ratzingerom?

12. Jeste li sklopili tajni sporazum s papom Benedictom za prikrivanje njegovih zločina u pomaganju u trgovini i ubijanju djece, kao dio njegovog članstva u Devetom krugu i nacističkim S.S. “Vitezovima mraka”, kada je on bio član te sekte?

13. Zašto ste “proglasili blaženim” kalifornijskog misionara-ubojicu Junipero Serra, koji je vodio španjolsko osvajanje tamošnjeg domorodačkog naroda, porobljavajući i ubijajući tisuće muškaraca, žena i djece na franjevačkim plantažama gdje su radili kao robovi?

14. Zašto se predstavljate kao humanitarni reformator kada ste čelnik globalne zločinačke udruge poznate kao Vatikan, korporacija, koja trguje i ubija djecu i financira međunarodni organizirani kriminal?

15. Nakon što ste zakonito osuđeni za ove i druge zločine od strane Građanskog suda i njihovog Suda običajnog prava u rujnu 2013. godine, a otkad je izdana međunarodna tjeralica protiv vas, hoćete li nastaviti izbjegavati i ometati pravdu? Kada ćete se predati pravdi, i odluci ovog suda i čovječanstva?

Izvori:

http://murderbydecree.com/ – Kevin Annett
– INTERPOL
– izjave pod prisegom Anne Marie van Blijenburgh, Toos Neijenhuis i tri zaštićena svjedoka; medija i drugih.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
13 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Al si se ti nasrao ovdje. Stvarno nema čega nema. Kultovi, žrtvovanja, argentinska hunta i Videla, nizozemska kraljica, zlostavljanje djece, mafija, Rusija i Kina, ubojstvo Pape
(od strane Ratzingera), pedofilija na sve strane (naravno). kalifornijski misionari ubojice i robovlasnici, genocid Indijanaca u Kanadi, trgovina i ubijanje djece, međunarodni organizirani kriminal, međunarodne tjeralice i naravno nacisti i SS (bez njih nikako ne može).

Imaš li ti čovječe obitelj koja bi primjetila tvoje opasno narušeno psihičko zdravlje i savjetovala ti da potražiš pomoć? Tvoja patološka mržnja prema Katoličkoj crkvi te očigledno izjeda i uništava ti duh i tijelo.

A objavljivanje ovakvih doslovno luđačkih “komentara” će sigurno odbiti veliku većinu čitalaca i namjernika koji ovdje nabasaju i onda pročitaju ovakve paranoidne i patološkom mržnjom ispunjene nebuloze. Zabadave vama redakcijo poneki vrlo kvalitetan, poučan i koristan članak, zabadave trud nekolicine zaista kvalitetnih komentatora ovdje, ali ako itko normalan pročita ovakva bulažnjenja sigurno se ovamo neće vraćati niti uzimati za ozbiljno ništa što se piše na ovom portalu. Ovo ipak ne bi trebalo postati online utočište paranoidnih kliničkih slučajeva.

Stanje u društvu jednako kao i u Crkvi je stvarno više nego ozbiljno i opasno pa zaista nisu potrebni ovakvi patološki verbalni proljevi da sve to ridikuliziraju i prave od svega sprdnju.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
13 dana prije
Reply to  Stara kuka

Ali, ovo što je prezentirao Grk, pa to je upravo ono što i sam priznaješ- da iz crkve plasiraju takav materijal- ja, iako ne idem u crkvu, bilo bi mi drago da su to laži, kao što vjerujem da jesu.

rimtu
Gost
rimtu
13 dana prije
Reply to  Stara kuka

“Imaš li ti čovječe obitelj koja bi primjetila tvoje opasno narušeno psihičko zdravlje i savjetovala ti da potražiš pomoć? Tvoja patološka mržnja prema Katoličkoj crkvi te očigledno izjeda i uništava ti duh i tijelo”.

Cijenim tvoje komentare, ali ponekad pretjeraš sa imputiranjem.
Ovo što Grk piše mu nije palo s drveta. Osobno sam u zadnjih 15ak godina vidio strašnih stvari koje uključuju crkvu. Toga više sigurno nema na yt.
Dopusti da je istina dublja nego je ti i svi mi možemo zamislit.

Mladen
Gost
Mladen
13 dana prije
Reply to  rimtu

Sa drveća svašta pada,zdrav razum nam kaže da uzmemo i iskoristimo sto nam treba a sto nam ne treba odbacimo!A sto se tiče crkve ona je po osnovnoj i temeljnoj definiciji zajednica kršćana i u taj kontekst se može svašta staviti.Ima jedan slučaj iz Splita di je jedan lik prijavio župnika svetog Frane da ga je silovao 6 godina zaredom.Pametnom dosta.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
13 dana prije
Reply to  rimtu

Gledaj, u Crkvi je kao i u svakoj organizaciji bilo svačega. U svakom žitu ima kukolja. Ne znam gdje si ti vidio te strašne stvari, ali ja u Crkvu i idem od ranog djetinjstva. A to je vjeruj dosta dugo. i manje više cijela moja okolina, obitelj, rodbina, prijatelji, susjedi i velik dio poznanika i kolega na poslu idu u crkvu i išli su na crkveni vjeronauk kao i ja. išla su i moja djeca i njihovi prijatelji. Godinama. I niti ja ni itko od tih ljudi, a u pitanju su već stotine ljudi nije imao nikakvih loših iskustava, a kamoli seksualnog zlostavljanja. Da su to tako raširene pojave, pa valjda bi netko od nas nešto i primjetio.

Radi se o tome da se na valu katoličkog nezadovoljstva postupcima argentinca i homo vrhuške u Vatikanu šlepaju i dosadašnji okorjeli mrzitelji crkve koji sada iskorištavaju to što smo mi katolici nezadovoljni iljuti na Argentinca i crkveni vrh..

Ovaj upis Grka je zaista mahnit i luđački. Toliko mržnje prema Crkvi teško ćeš vidjeti i na lgbt portalima ili imbexu. Da ne spominjem da su mu izvori tih optužbi redovno iz redova patoloških mrzitelja Crkve i kršćanstva i redom su ili notorne laži ili uvelike preuveličane ili se jednostavno Katoličkoj crkvi pripisuju grijesi svjetovnih vlasti i organizacija pa i drugih vjerskih zajednica.

A što god mnogi mislili Crkva nije samo truli argentinski starac koji glumi Papu i njegovi globohomo pobočnici, pa ni oportunističke kukavice iz HBK, nego i mnogi vrijedni i pošteni svećenici, redovnici, časne sestre, laici i vjernici. To je Crkva koja će opstati i kad Bergoglio otegne svoje vražje papke i kad pokrepaju svi vatikanski pederi i pederasti, a i njihovi gazde.

I ponavljam. Ako neupućeni promatrač na ovom portalu počne čitati takve nebuloze, ništa od onoga što ovdje piše neće shvaćati ozbiljno. Vjerodostojnost nula. Ovakvi upisi jednostavno sramote i ovaj portal pa i nas druge komentatore koji ovdje pokušavamo nešto suvislo napisati što nam je onemogućeno na drugi mjestima.

Ali kako znam da si dobronamjeran i razuman evo ti plus.

rimtu
Gost
rimtu
12 dana prije
Reply to  Stara kuka

Hvala ti na opširnom odgovoru i sigurnosti u moje dobre namjere.
Isto tako sam potpuno siguran u tvoje, ali i Grkove. Sva trojica smo na istoj strani, ali različitih pozadina, tako da uvijek postoje stvari oko kojih se nećemo složit.
Jasno mi je da si ljut na očigledno uništavanje religije kojoj pripadaš i meni se gadi to što se radi.

Vjerujem da ti je poznat razlog uništavanja kršćanske kao i ostalih vjeroispovjesti, a to je lakše nametanje nwo sa jednom, novom religijom.
“Grkova pitanja” nisu bila upućena tvom župniku, nego vrhu organizacije.
Siguran sam da su tvoja i iskustva tvoje obitelji i prijatelja sa crkvom ista kao i kod večine vjernika, potpuno pozitivna. Stvarno nemam osjećaj da želi blatit religiju.

Stvari na koje sam tokom godina naišao od potpuno kredibilnih svjedoka, ne bih tu navodio u detalje, pokazuju da su najviši krugovi Vatikana upleteni u ritualna ubojstva djece, da prakticiraju sotonizam, a prošli papa je viđen kako osobno ubija (žrtvuje) barem jedno dijete.
Vidiš i sam kakvu igru igra Bergoglio.

Nadam se da nećeš pomislit da je meni u cilju difamiranje tvoje vjere, nikako, svi vjerujemo u nešto i imamo pravo vjerovat u što god želimo, a i radit što želimo, dok god drugom ne uzimamo slobodu, neko pravo ili činimo nažao.
Meni je samo jasno da je Vatikan potpuna suprotnost od onoga što bi trebao biti, pa tako Grkova pitanja ne mogu odbacit ili ih gledat kao pljuvanje.
Jedino i samo istina mi je bitna, ma kakva bila, a vjerujem da je i tebi.

Kaj se tiće neupućenih promatrača, kad nalete mogu vidjet stvarno svašta ovdje.
Vjerujem da bi ljudi trebali sami biti sposobni osjetit “vibraciju” i vjerodostojnost napisanog. Za cenzuru nisam, na govor mržnje se mora reagirat, ali ne bih ni to cenzurirao. Ovo mi je definitivno najduži upis ovdje.

Sve najbolje želim!

Moja žena sve vidi
Gost
Moja žena sve vidi
13 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Grk, sve u svemu si izgleda bolesniji nego ove bolesne gluposti koje pripisuješ drugima.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
13 dana prije

možete pronaći fotografije ovog kardinala Woelikoga na internetu, pogledajte samo kako izgleda i to vam je dovoljno..
inače, KC i evanđelička crkva u Njemačkoj dobivaju svaka po 6 milijardi godišnje od države, to jest od crkvenog poreza. U usporedbi sa njima naša ekipa sa Kaptola su sirotinja.

Nije slučajno da je pedofilski skandal u Njemačkoj prije 7 godina, prvi put otkriven baš u Isusovačkom kolegiju u Berlinu. Što je tada dovelo do ostavke Benedikta (Ratzingera)… I onda je lavina krenula. Prvi koji je izišao u javnost bio je neki isusovac, dekan tog kolegija, koji je rekao da su se godinama krili i zataškavali slučajevi zlostavljanja… Što znači, da se to krilo destljećima, dok nije došla naredba da se ladice otvore i da se prezentira javnosti…

rimtu
Gost
rimtu
13 dana prije
Reply to  ledeno doba

Nisu samo zlostavljanja u pitanju nego i ritualna ubojstva.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
13 dana prije
Reply to  ledeno doba

KC i evanđelička crkva u Njemačkoj dobivaju svaka po 6 milijardi godišnje od države

Nije istina. U Njemačkoj vjernici plaćaju tzv. “crkveni porez” koji ubire država, ali se usnjerava prema njihovim vjerskim zajednicama. Dakle ne daje te novce država nego vjernici. I taj porez nije obavezan odnosno plaćanje je dobrovoljno i to samo svojoj vjerskoj zajednici.

A ostatak teksta ti je tipična konstrukcija optužbi bez ikakvog stvarnog dokaza. Samo rekao ovaj, rekao onaj. U najboljoj staljinističkoj maniri.

svecenik
Gost
svecenik
13 dana prije

Tradicija je u Crkvi da se zene rijesavaju svog himena zahvaljujuci popovima,a pokatkad je to dobrovoljno,a cesto i nasilnim necinom.Ako djevojcica ili djecak dodje doma i pozali se da je iskoristena/en od strane popa onda vrlo cesto majka ili otac odgovore “ajde suti i mene je ,pa sto mi fali,bolje on nego kakav klipan koji ce se svima hvaliti sto ti je ucinio,a pop ce barem o tome sutiti.Poznat je slucaj i pisalo se o tome kad muz i zena u braku razgovaraju tko im je bi prvi u zivotu,ali se zena necka da bi na kraju rekla da je to ucinio prvi put svecenik ili ti ga pop ,a muz sav zgranut kaze,pa i mene je isto taj isti.Dakle tradicija je to kao i sto je tradicija da popovi prave/pomazu da mnogi parovi dobiju nasljednika/nasljednicu i neznam oko cega se dize tolika galama kad je i mnoge od citatelja na taj nacin blagosovio lokalni svecenik/pop.

Q T
Gost
Q T
13 dana prije

Njemačka katolička crkva već dugo nema veze s katoličanstvom.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
13 dana prije

Hahaha,pa oni rade sve suprotno od onog sto propagiraju,oni su zlo!

nonwo
Gost
nonwo
12 dana prije

proba

POVEZANE VIJESTI

Izbornik