Od novinara zatraženo da potpišu sporazum o povjerljivosti zbog prijave zlostavljanja djece od strane Njemačke katoličke crkve

Katolicka Crkva
28 komentara

Novinari u njemačkom gradu Kelnu napustili su konferenciju za štampu nakon što su od njih zvaničnici Katoličke crkve zatražili da potpišu sporazum o povjerljivosti kojim obećavaju njihovu šutnju zbog neobjavljenog izvještaja o zlostavljanju djece.

Kelnska nadbiskupija organizovala je događaj kako bi razgovarala o metodologiji izvještaja, za koju je nadbiskup Rainer Maria Woelki rekao da je razlog što još uvijek nije objavljen u javnosti.

Osmoro novinara pozvanih na brifing pokazana je redigovana verzija dokumenta i crkveni zvaničnici zatražili su da šute o informacijama u vezi sa navodnim zlostavljačima i njihovim zločinima.

Svi prisutni su navodno odbili zahtjeve za potpisivanje sporazuma o povjerljivosti, koji je očigledno glasio: „Novinar se obavezuje da će apsolutno šutati u vezi s tim informacijama“.

Woelki je optužen za zataškavanje ne obavještavanjem Vatikana o navodima o seksualnom zlostavljanju sveštenika iz 2014. godine, nakon što je Woelki postao nadbiskup u Kelnu.

U početku je obećao izvještaj o navodima za zloupotrebu u Kelnu 2018. godine, ali je odložio njegovo objavljivanje krajem oktobra, rekavši da „nije pravno valjan“, da sadrži predrasude i da ima problema s metodologijom.

„Decenijama su ponavljane ozbiljne greške“, priznao je Woelki u novembru, optuživši dvojicu svojih prethodnika, Joseph Hoffner i Joachim Meisner, za prikrivanje seksualnog zlostavljanja u Kelnu.

Lokalni stručnjak za krivično pravo, Bjorn Gercke, navodno je sada zatražio da sastavi novi izvještaj za objavljivanje u martu.

Minhenska advokatska firma Westpfahl Spilker Wastl, koja je radila na izvještaju, negirala je Woelkijeve navode da metodološki nisu ispravni.

Katolička Crkvanovinarizlostavljanje djece
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Korištenje pedifilskih skandala u KC je samo borba unutar sistema gdje se uvijek žele postići skriveni ciljevi.
U ovom slučaju ne postoji ni teooretska šansa kako je ovo slučajno izašlo u javnost jer su svi novinari provjereni od vatikanske obaviještajne službe koja je jedna od najjačih na svijetu poslije CIA-e, Mossada i MI6, i ako već nije ovo inicirano s drugog kraja ideološkog spektra kontrolnog sistema usmjereno prema održavanju podjela i zaokupljanju pažnje masa, vjerojatno je kako se radi o obračunu unutar samog zla Vatikana.

Novinari s kojima crkva komunicira su provjereni plaćenici koji od opsjenarenja i žive i održavaju sistem na životu, a mase u invertiranoj stvarnosti

3 godine prije zadnji put uredio Spacevoodoo
Umpah Pah
3 godine prije

Crkva prazna kao da Šumadinac popuje .

Molim zbog humora odgovarajući prilog !

Ajde Shumy pokaži da neznaš !

Zakovidaj u 19 !

Billa ti !

3 godine prije zadnji put uredio Umpah Pah
Dupla Kamilica
3 godine prije

Jos malo pa nece morati ni potpisivati kad stigne creepy sa ekipom

Stara kuka
3 godine prije

Spacevoodoo je u pravu. Ti novinari koji su bili nazočni su itekako provjeren i pouzdan kadar koji će objaviti samo ono što im se naredi i nikad neće izaći u javnost sa zaista povjerljivim ili inkiminirajućim informacijama. I sada se postavlja pitanje zašto je Vatikan od tih pozdanih novinara zatražio da potpišu ovu izjavu. Jer taj postupak nije ništa drugo do posredno priznanje zločina od strane Vatikana. Je li vatikansko vodstvo toliko glupo? No tu treba najprije utvrditi o kome govorimo kad kažemo “Vatikan”. Govorimo o Papi i vatikanskoj vrhuški. A danas je ta vrhuška nitko drugi nego pederski lobi koji je i instalirao argentinskog smutljivca na mjesto Pape. Pri tome izuzetno važnu, ako ne i najvažniju ulogu ima upravo Katolička crkva u Njemačkoj odnosno njeni biskupi. Ali zašto bi Vatikansko vodstvo, Papa ili njemački biskupi imali interes blatiti svoju vlastitu organizaciju? Prije svega zato da prikriju inače očigledno (onome… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
A neg.
3 godine prije

Loša je vijest da je ‘samo’ 8 novinara odbilo potpisati sporazum.

Dobra vijest je da je nekoliko milijuna drugih novinara potpisalo sporazum.

Majk Majers
3 godine prije

Novinari su suučesnici u toliko kriminala i zločina protiv čovječnosti. Kad završe na sudu, bit će plača i pravdanja

3 godine prije zadnji put uredio Majk Majers
Legendarni Grk
3 godine prije

Neka pitanja ratnom zločincu na koja još nije odgovorio na sudu: (poznatom kao “papa Franjo”, “Jorge Bergoglio”) 1. Jeste li član ili sudionik u kultu žrtvovanja poznatom kao Deveti krug? Gdje ste bili u ponoć 23-24 veljače 2014? 2. Jeste li sudjelovali u obrednom silovanju, mučenju i ubojstvu pet godina stare belgijske djevojčice koja se zvala Anna, na privatnom dvorcu izvan Gulpena u Nizozemskoj 15. kolovoza 2011? 3. Vi u svojstvu nadbiskupa Buenos Airesa, i u bilo koje drugo vrijeme, jeste li organizirali trgovinu i prodaju djece političkih zatvorenika u Argentini po nalogu njene vojne hunte tijekom genocidnog prljavog rata u toj zemlji? 4. Koji je bio vaš profesionalni i osobni odnos s argentinskim diktatorom, generalom Jorge Videlom? 5. Jeste li ikad prihvatili isplatu od sadašnj kraljice Nizozemske, Máxima Zorreguieta Cerruti, za pomoć u poništavanju njenog kriminalnog dosjea u Argentini? 6. Kao glavni fiduciarni časnik rimokatoličke crkve, zašto niste opozvali… Čitaj više »

ledeno doba
3 godine prije

možete pronaći fotografije ovog kardinala Woelikoga na internetu, pogledajte samo kako izgleda i to vam je dovoljno..
inače, KC i evanđelička crkva u Njemačkoj dobivaju svaka po 6 milijardi godišnje od države, to jest od crkvenog poreza. U usporedbi sa njima naša ekipa sa Kaptola su sirotinja.

Nije slučajno da je pedofilski skandal u Njemačkoj prije 7 godina, prvi put otkriven baš u Isusovačkom kolegiju u Berlinu. Što je tada dovelo do ostavke Benedikta (Ratzingera)… I onda je lavina krenula. Prvi koji je izišao u javnost bio je neki isusovac, dekan tog kolegija, koji je rekao da su se godinama krili i zataškavali slučajevi zlostavljanja… Što znači, da se to krilo destljećima, dok nije došla naredba da se ladice otvore i da se prezentira javnosti…

svecenik
3 godine prije

Tradicija je u Crkvi da se zene rijesavaju svog himena zahvaljujuci popovima,a pokatkad je to dobrovoljno,a cesto i nasilnim necinom.Ako djevojcica ili djecak dodje doma i pozali se da je iskoristena/en od strane popa onda vrlo cesto majka ili otac odgovore “ajde suti i mene je ,pa sto mi fali,bolje on nego kakav klipan koji ce se svima hvaliti sto ti je ucinio,a pop ce barem o tome sutiti.Poznat je slucaj i pisalo se o tome kad muz i zena u braku razgovaraju tko im je bi prvi u zivotu,ali se zena necka da bi na kraju rekla da je to ucinio prvi put svecenik ili ti ga pop ,a muz sav zgranut kaze,pa i mene je isto taj isti.Dakle tradicija je to kao i sto je tradicija da popovi prave/pomazu da mnogi parovi dobiju nasljednika/nasljednicu i neznam oko cega se dize tolika galama kad je i mnoge od citatelja… Čitaj više »

Q T
3 godine prije

Njemačka katolička crkva već dugo nema veze s katoličanstvom.

Vidimanemogunista
3 godine prije

Hahaha,pa oni rade sve suprotno od onog sto propagiraju,oni su zlo!

nonwo
3 godine prije

proba

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI