Ogromna eksplozija potresla je kazahstansku vojnu bazu, dok se djelatnici hitnih službi bore s velikim požarima

Eksplozija u Kazahstanu
2 komentara

Kolosalna eksplozija potresla je objekt oružanih snaga u blizini grada Taraz na jugu Kazahstana. Dužnosnici obrane potvrdili su lokalnim medijima da vatra i dalje bjesni u blizini baze nakon velike eksplozije.

 

U priopćenju objavljenom u četvrtak navečer, Ministarstvo obrane u glavnom gradu Nur-Sultanu kaže da se “požar dogodio u blizini jednog od skladišta u vojnoj postrojbi stacioniranoj u regiji Zhambul i dogodila se eksplozija neidentificiranih objekata”.

Spasioci su pozvani u borbu protiv požara, a pokušaji suzbijanja njegovog širenja navodno su još u tijeku, dok istražitelji počinju istraživati njegove uzroke. Na mjesto događaja poslano je povjerenstvo, dodala je press služba.

U isječku za koji se kaže da je snimljen s mjesta događaja, vidi se mali stup dima koji izvire u daljini, prije nego što eksplozija iznenada potresa tlo i ruši snimatelja s nogu.

2019. godine u Kazahstanu je eksplodirao deponij streljiva iz sovjetskog doba, ubivši pritom jednu osobu, a ranivši mnoge druge. Slični su se incidenti dogodili nekoliko puta u proteklim godinama. Odgovornost za eksplozije pripisivao se nemaru i lošim sigurnosnim uvjetima.

eksplozijaKazahstan
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NL.....
2 godine prije

Ma garant su ona dva rusa sto idu naokolo truju ljude po UK pale skladista po Ceskoj itd….sad su garant tu negdje. Snimci nisu montirani jos valja pricekat jos koji dan….

Max
2 godine prije

Sabotaza

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI