Parodija Hrvatskog Sabora

Sabor Republike Hrvatske
79 komentara

Parodija – pojam koji bi se najkraće mogao nazvati podrugljivom krivotvorinom izvornika. Ima i cjelovitijih objašnjenja pojma: „Osnovna svrha parodije je izvrnuti izvorni smisao nekoga teksta, što se postiže najrazličitijim sredstvima, stilsko-retoričkom hipertrofijom, karikiranjem i diskrepancijom na izražajnom planu, derogiranjem visokoestetskoga modusa, sklonošću poetskim neologizmima, obrtanjem žanrovskih konvencija i dr”.

Parodiju susrećemo u pjesmama, tekstovima, filmovima. Nerijetko je sretnemo i u svakodnevnom životu. Recimo, onda kad netko obuče predugo i preširoko konfekcijsko odijelo, na nj stavi etiketu Armani, rugajući se tako nekom konkretnom liku kojemu je Armani najlošije odijelo u kolekciji.

U novije doba, nažalost smo svjedoci i parodije institucija. Par klipana se okupi u nekakvu udrugu, postanu članovi Uprave, izvlače novac iz državnih i inih proračuna, rugajući se tako sustavu, narodu, državi i svima oko sebe.

Takve pojave nisu baš rijetke, ali ne zauzimaju znatan postotak u ukupnoj godišnjoj sumi novca opljačkanog od naroda (utaje poreza, lopovluk preko javnih nabava, natječaja, napumpavanja visine investicija koje se plaćaju iz proračuna, knjigovodstveno zamračivanje izvlačenja novca iz poduzeća predstavljaju veći dio pljačke na godišnjoj razini).

Postoje mnogi razlozi hrvatskog nesnalaženja u vremenu i prostoru koje rezultira predzadnjim mjestom po razvijenosti u EU. Svi razlozi kojih se možemo dosjetiti (crony kapitalizam, klanovi, mafijaške strukture unutar opće i lokalne države, itd), posljedica su jednog ključnog razloga: Hrvatski Sabor već godinama ne postoji, a ono što nazivamo tim imenom jest parodija Hrvatskog Sabora.

U parodiji paradiraju likovi koji izgledaju kao pravi, a u stvarnosti su krivotvorine originala. Original se negdje tijekom vremena zagubio, a svi mi smo dosad i zaboravili da je ikad i postojao pa na krivotvorinu gledamo kao na original.

Posao izvornog Hrvatskog Sabora po Ustavu (čl.81) jest:

Hrvatski sabor:

  • odlučuje o donošenju i promjeni Ustava,
  • donosi zakone,
  • donosi državni proračun,
  • odlučuje o ratu i miru,
  • donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora,
  • donosi Strategiju nacionalne sigurnosti i Strategiju obrane Republike Hrvatske,
  • ostvaruje građanski nadzor nad oružanim snagama i službama sigurnosti Republike Hrvatske,
  • odlučuje o promjeni granica Republike Hrvatske,
  • raspisuje referendum,
  • obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom,
  • nadzire rad Vlade Republike Hrvatske i drugih nositelja javnih dužnosti odgovornih Hrvatskom saboru, u skladu s Ustavom i zakonom,
  • daje amnestiju za kaznena djela,
  • obavlja druge poslove utvrđene Ustavom.

Ne možemo reći da neke od navedenih poslova Sabor ne radi, sve navedeno radi, ali ne ispunjava svoju ključnu ulogu. Sabor ne „nadzire rad Vlade Republike Hrvatske i drugih nositelja javnih dužnosti odgovornih Hrvatskom saboru, u skladu s Ustavom i zakonom”, već Vlada RH nadzire, kontrolira, usmjerava njegov rad.

Sabor je tako postao smokvin list vladajuće oligarhije koja svoju vlast ostvaruje kontrolom Vlade RH (nebitno je radi li se o domaćoj oligarhiji, gremijima kako bi rekao Šeks ili o europskoj nadoligarhiji). Što Vlada zamisli, Sabor izglasa. Ako se neki zastupnik otme kontroli (ili se optuži za primanje mita ili kako drugačije uznemiri javnost), onda ga ‘stranka’ prisili na davanje ostavke, najvjerojatnije u zamjenu za sutrašnji oprost bilo koje kazne koju zastupnik svojim nedjelom zasluži.

Cijeli sustav je postavljen tako da onaj koji neslučajno završi kao premijer bira one koji će  sutra postati zastupnici. Naime, u pravilu on odlučuje o izbornim listama. Onaj koji ti je omogućio saborski mandat, njemu ćeš biti nelojalan, ti ćeš njega kontrolirati? Mo’š mislit’!

Negativna selekcija u strankama, u ovih trideset godina je i dovela do predmetne parodije. S vremenom je intelektualna kapacitiranost saborskih zastupnika pala na najniže grane. Prepisivači, plagijatori s diplomama, oni s nezavršenim fakultetom, oni s kriminalnim repovima, redom ucjenjivi saborski ‘mislioci’ postaju dio nemislećeg glasačkog stroja.

Većina biračkog tijela nije različita od svojih ‘saborskih predstavnika’ (izborni sustav je postavljen tako da zastupnik nema obvezujući mandat, on je njegovo privatno vlasništvo, ne odgovara ni stranci, ni biračima za svoj rad, osim u onoj frazi o nagradi ili kazni pri ponovnom ne-izboru). Potkupljiva je, sklona varanju države, ‘snalaženju’ pa se i događa da birači na izravnim izborima (za gradonačelnike recimo) biraju one s kriminalnom poviješću.

Negativna selekcija radi svoje, fermentira, pretvara se u suprotnost od selekcije koja dovodi do proboja najsposobnijih, najboljih, najmudrijih na prva mjesta.

Poslušni dominiraju nad šutljivom većinom. Od te većine, manji dio se odvaži na iseljavanje. Veći ostaje tu i trpi.

Rezultat: predzadnji u EU. Siromašni. Svi drugi zarađuju više za isti posao, imaju bolju državnu upravu.

Sami vinovnici parodije su za svoja glumačka umijeća vrlo dobro plaćeni. Riječ je o 15-18.000 plaće, a po zakonu o pravima zastupnika u Saboru Republike Hrvatske imaju i slijedeća prava (izražena u domicilnoj valuti):  na životno osiguranje,  na naknadu:

  • povećanih materijalnih troškova u mjesečnom paušalnom iznosu (zastupnički paušal),
  • troškova prijevoza u javnom željezničkom, cestovnom, riječnom, pomorskom i gradskom prometu na području Republike Hrvatske (besplatan prijevoz),
  • troškova na službenom putovanju (dnevnica, noćenje i prijevoz),
  • troškova za odvojeni život od obitelji, besplatan prijevoz sredstvima javnog prometa, pravo na stan za službene potrebe, za prisustvo na sjednicama Sabora ima pravo na dnevnicu, tu je vjerojatno negdje i naknada za radu saborskom odboru.

Skupi se toga pa nije čudo da mnogi mijenjaju rizične poslove u gospodarstvu za ‘rad’ u Saboru.

hrvatskaHrvatski saborParodija
Pretplatiti se
Obavijesti o
79 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slonica
3 godine prije

Sve je to parodija osim novčanih iznosa koji su jako ozbiljni.
Osim redovitih primanja povlastica ,vecina izabranih ima prstiće u aferama ,sumnjivim poslovima.
A i birači su parodija ,kad 2 trećine građana ima direktne ili sporedne koristi od afera,transakcija.
I tako u lijepoj našoj i vuk sit i ovce na broju,a ovih malo jadova nek rade i ne pitaju previše jer to tako i tako nije u njihovoh domeni a i zaposleni svakodnevnim preživljavanjem nemaju ni vremena.

tihobl
3 godine prije

Tako je Zrakomlat. Napadaju Sabor, a on je najboli poslodavac u Hrvatskoj. Jedina mu je mana sto prima malo radnika, pa nema ko da ga brani od napada. Najbolje bi bilo kada bi imao 1000 puta vise personala.

Moreno
3 godine prije

Ma more se to nazvat kako si napisa i ”parodija, podrugljiva krivotvorina izvornika, stilsko-retorička hipertrofija, karikiranje, derogiranje visokoestetskoga modusa, sklonost poetskim neologizmima, obrtanjem žanrovskih konvencija . . .” svo to stoji, ali ja bi skratija tu priču i napisa kako mi živimo u invertiranoj stvarnosti. Inverzija stvarnosti je najnevidljivije i najubojitije sredstvo psihopata koji vladaju sviton, pa tako drže u invertiranoj stvarnosti i 95-postotni dil Sabora. Ako se poneki od tih 5% prova usprotivit, predsjedavajući Sabora će mu nabit masku na facu ili pozvat saborsku stražu da ga iznese. Psihopati su uspili postić to da opisujemo inverziju stvarnosti upravo tako kako si napisa odnosno da se mi pitamo ”jeli tica ili avion”. Za malo bolje shvatit šta se zapravo događa uputno je proučit psihopatiju koja je skrivena od kontrolnog sistema koji kad je to u pitanju u prvi plan podmeću luđake koji nožima paraju trbuje i sikirama cipaju glave, a… Čitaj više »

Moreno
3 godine prije

Znaš šta, ako si obidva i uvatila te mala snaga, najbolje ti je poj lipo ubit oko 🙂

3 godine prije zadnji put uredio Moreno
Slovenac1
3 godine prije

Bilo kako ali u jugi smo bili slobodni

Sparkling
3 godine prije

Tebi sigurno valja i da takvo stanje potraje najmanje još 100 god. Da ti i dica i unuici mogu živit na državnoj sisi kao što živiš i ti. Pretpostavljam jer si trol ili ovo što sam napisao.

Sparkling
3 godine prije

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH pozvalo je u ponedjeljak na prekid sukoba između Armenije i Azerbajdžana u Nagornom Karabahu i povratak pregovorima pod pokroviteljstvom OESS-ove skupine iz Minska.”
Dali i ovakve vijesti spadaju pod ironiju?

Eto i mene
3 godine prije

Pa moglo bi se urediti da je posao saborskog zastupnika samo dodatni volonterski posao, npr da se odradi smjena na pravom poslu pa onda odes predvecer malo raspravljat u sabor umisto na pivu. Pa bi brzo vidili ko radi iz ljubavi, a ko radi place koju nisi obavezan uopce zaraditi…
Nemoguce za provesti, ali bi svakako bilo zanimljivo…

Ive
3 godine prije

Smo zadnje 3 tocke iz Ustava (čl.81) jest

  • nadzire rad Vlade Republike Hrvatske i drugih nositelja javnih dužnosti odgovornih Hrvatskom saboru, u skladu s Ustavom i zakonom,

Ovdije je situacija obrnuta jer trenutna vlada kontrolira sabor i naredjuje mu sto i kako da radi.

  • daje amnestiju za kaznena djela,

Tako je to kada LOPOVI LOPINE sami sebe amnestiraju i sve po zakonu i ustavu

  • obavlja druge poslove utvrđene Ustavom.

Drugi poslovi su: omogucavanje stoci krupnog zuba zanonske pljacke stkoe sitnog zuba. Uvodjenje jebokracije ono kada stoka krupnog zuba je be stoku sitnog zuba i jos ih ubijedjuje da je to za njihovu korist i zadovoljstvo. Odobrenje premijeru da sracka po cijeloj Hrvatskoj i da nikada ne pusti vodu.

3 godine prije zadnji put uredio Ive
Ive
3 godine prije

Prije ce im uci izmedju guzova do izmedju usiju.

mislim
3 godine prije

ne najviše 10 tisuća nego, najviše dupla prosječna plača u hrvatskoj.
pa onda ako oće veču plaću sebi ,moraju i dignut prosječnu plaću u hrvatskoj.

Ive
3 godine prije

E vidis ti si idealista, a hrvatski idealisti su nestali sa nestankom socijalizma.
Svi trenutni bajni HR politicari imaju osnovnu premisu:
Voli drzavu kao majku a muzi je do krvi kao tudju kravu!

3 godine prije zadnji put uredio Ive
Tupko Glupko
3 godine prije

Sve se to da lako promijeniti.

Izmjenom postojećih i donošenjem novih zakona koje donosi – Sabor većinom glasova.
A prijedloge zakona koji se po defaultu izglasuju u Saboru daje – Vlada Republike Hrvatske.
Mnogi od tih zakona su samo proslijeđene EU direktive.

Glavnog državnog odvjetnika, Ustavne suce, Povjerenika za informiranje, Povjerenika za odlučivanje o sukobu interesa bira nam Sabor.
Kako oni rade, svi znamo.

Dok tupavcima koji ne glasaju za Sabor jednom u četiri godine, kao i onima koji glasaju za SDP/HDZ to ne uđe u glavu, promjene – nema.

U međuvremenu slijedi daljnje iseljavanje razočarane hrvatske mladosti, osim Bugarske u EU nema nijedne članice koja nas nije pretekla po kupovnoj moći, a po korupciji smo tu negdje na začelju. Sa Bugarima.

3 godine prije zadnji put uredio Tupko Glupko
TražeseDomaćaJaja
3 godine prije

UKINUTI sve stranke.Nestranačka država.Narodne izaslanike izvlačiti iz bubnja- kao loto izvlačenje Tko ne želi sudjelovati,ima pravo .na to. Od 150 barem 90 tako izvučenih,vrijedilo bi.(Sada od njih 150 vrijedi samo JEDNA).

Tupko Glupko
3 godine prije

S tim programom išao je Most pije pet godina.
Govorili su tada i o drastičnom smanjenju broja gradova i općina.
Dobio je tada Most i pozamašan broj mandata.
Ali nije imao 76 glasova u Saboru da bi te promjene i napravio.
Morali su koalirati.
Svi znamo s kime su koalirali i kako je to završilo.
Dva puta.

3 godine prije zadnji put uredio Tupko Glupko
Zax
3 godine prije

Pisac clanka otkrio toplu vodu

Ante
3 godine prije

Sabor služi da ozakoni pljačku. Ako je sve po zakonu nema da se tko buni. Ako im usfali novca, oni će dignuti par milijardi kuna kredita, uz obaveznu napomenu da neće imati za penzije i plaće. A da bi dobili od banaka kredite, saborski zastupnici su bankama dopustili da imaju svoje zakone po kojima mogu opelješiti svakog građanina. Zanimljivo je u tom ovršnom zakonu da je tako napravljen da kada banke i opelješe određenog građanina. Ali taj građanin i dalje ima dug, jer se ne ovrhom ne naplaćuju svi dugovi, nego samo dugovi banaka, nekretnina se proda u bescjenje, tek toliko da se namire dugovi banke. I tu dolazi do još veće nelogičnosti u ovršnom postupku, zahvaljujući saborskim zastupnicima, građanin je i dalje dužan, ali nema sa čime platiti dugove, nekretninu je za budi pošto kupio neki muljator, povezna sa onima koji provode ovrhu. I tako se agonija ovrhe nastavlja.… Čitaj više »

mario
3 godine prije

Interesantno je koliko šupljih priča postoji oko ove pandemije a kako ogromna većina ipak ne vidi ili ne želi vidjeti očigledno. To je u jednu ruku za svijest razočaravajuće, a sa druge strane za bitak otrežnjavajuće. Nema velikog buđenja, niti ga je ikada trebalo biti. Postoje individualci u velikom broju vide neke djeliće sistema, ali nedovoljno da bi se oslobodili. Ja to tako vidim. Mnogi doktori u dobrim namjerama izvještavaju o glupostima službene stožerokracije i diktature političko-epidemioloških struktura, a jedan od najglasnijih je Dr. Andrew Kaufman koji laičkim jezikom objašnjava zašto su PCR testovi invalidni i ne daju točnu sliku o zdravstvenom stanju javnosti………
zivicovjek org
PCR Test -100% invalid

mario
3 godine prije

Neoliberalizam je ekstremni oblik kapitalizma. Kao i samo njegovo ime, tako je i sve što on stvara lažno. Sve krize, koje je on stvorio su umjetne, tj. namjerno inicirane. Neoliberalizam stvara te krize globalnih razmjera, da bi se njima hranio tj. ljudskim reakcijama na njih. Rat je elitama uvijek donosio najveću dobit. Aktualne krize su novi oblik ratnog stanja, kao odgovor na napad novih nevidljivih neprijatelja, od terorista, preko zatopljenja, do najnovijeg virusa. Upravo su oni najbogatiji najviše zaradili tokom proljetne krize ili projekta COVID-19. Taj virus je definitivno dijete neoliberalizma i toliko je istinito sve što nam o njemu mediji govore, koliko su istinite filantropske namjere neoliberalnih svetaca i iznenadna pojava njihove brige i ljubavi za dobrobit „mašina koje govore“. Glavna funkcija neoliberalizma je da se sva energija od dole, prebaci na gore, tj. od pučanstva prema eliti. On to uspijeva bez vidljive i direktna prisile, time što kreira… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio mario
mario
3 godine prije

Da li je itko do danas pokrenuo postupak optužbe za „veleizdaju i genocid“ protiv sila koje su stajale iza projekta “sveta inkvizicija”?Nije! Što smo naučili iz te lekcije iz prošlosti? Ništa! Kako onda možemo spriječiti da se „sveta veleizdaja“ takvih ili većih razmjera opet ponovi? Ono „sveto“ oprašta svaki zločin. Što nam je danas sveto? U što danas vjerujemo bez trunke sumnje? Koja „svetost“ će danas opravdati zločine protiv slobode i prava individualca? Upravo smo svjedoci jedne moderne „svete inkvizicije“, koja svojim razmjerima daleko nadilazi on srednjovjekovnu. Nekad je definicija grijeha bila „bavljenje prirodnim znanostima individualnim putem“. Čitava krema tadašnjeg društva, sa svojim stasajućim individualnim znanstvenicima i čitava individualno-objektivna (fenomenološka) znanost u nastanku, bila je na najbrutalniji način zatrta. Kao rezultat tog genocida mudrosti, nastao je vakuum, u kojem je posijano sjeme za jednu novu, umjetnu (ne-prirodnu, konceptualnu) znanost. To krvavo sjeme su posijali isti oni dželati, koji su dematerijalizirali… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio mario
mario
3 godine prije

Vjerujem u Troglavog Boga čije ime je MMV=medicina-mediji-vlast.                                                                            
Bojim se đavola, čije ime je virus Covid-19.                                                                                 
Bit ću poslušan i neću griješiti protiv Boga.                                                                             
Pridržavat ću se pokorno svih novovjerskih pravila.                                                                                               
Vjerujem u spasenje.                                                                                                                  
Otkupit ću svoj spas, time što ću u potpunosti odustati od svega svoga, svega individualnog.                            
Svečano se odričem svojih odluka, osjećaja, percepcije, objašnjenja, misli i imaginacije.                         
Svečano se odričem svoje svijesti i svoje energije.                                                         
Vjerujem u spasenje i uskrsnuće kao bio-robot, kao savršeni sluga, kao ne-čovjek.
zivicovjek org
svečana novo-zakletva

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Parodija!?!
A ničega smiješnog nema?
Eeeee…. da ćemo mi ovako naprijed.
P.S.
Dobro za jačanje imuniteta…
… ako na yubitou ukucaš
Masinka Lukic – Apollo 9
P.P.S.
♫ Spavam jadna na drveni krevet, a moj Mile na Apollo 9 ♫
Čarobno….

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
mario
3 godine prije

Korona je ubila puno starijih u Italiji, a 65 zaraženih u Delnicama su dobro. Kako?ČLANAK NA IMBEX HR
OVA BEZDUŠNA SOTONISTIČKA ZLOČINAČKA SPODOBA OBJASNJAVA OVCOIDIMA U ŠTA I KOME DA VJERUJU, IAKO JE IZ AVIONA VIDLJIVA NELOGIČNOST, LAŽ I PRIPISIVANJE TEŠKO BOLESNIH LJUDI DA SU UMRLI OD KORONE A NE SA KORONOM
PORUKA ZA VAS BEZDUŠNI ZLOČINCI; GOJE ZNAJU, NEMOŽETE ZAUSTAVITI PROMJENE!!!

3 godine prije zadnji put uredio mario
Emiliano Zapata
3 godine prije

Sve napisano istina.
Od ovoga do stetonsti nosenja maski u skolama.
Sve znamo.
Nista ne cinimo.
Pristajemo na sve, povremeno se buneci malo u komentarima.
Bolje ne zasluzujemo ni mi a kamoli nasa djeca.

Stara kuka
3 godine prije

Aleluja. Amerika je otkrivena. Sabor je samo jalova nakupina poslušnih klimoglavaca i glasačka mašina koja radi što Vlada i premijer kažu. To dosad nismo znali. Pa naravno da je tako. I tako će i biti dok je na snazi ovakav izborni sustav i općenito truli i propali sustav “parlamentarne demokracije”. Tako dugo dok nam izbori ne budu sličniji američkima odnosno da se posebno ne bira predsjednik koji imenuje vladu, a posebno Sabor kao najviše zakonodavno tijelo u državi u koje bi bili birani narodni poslanici, a ne strranački poslušnici koji na liste dolaze isključivo na osnovi podobnosti. Rad Sabora bi bio znatno bolji kad bi imali stotinjak izbornih jedinica koje bi birale po jednog zastupnika odnosno poslanika. To bi u velikoj mjeri omogućilo da birači biraju zastupnike s imenom i prezimenom koje puno bolje poznaju i koji uživaju nekakav ugled u toj biračkoj jedinici. A predsjednik treba biti šef države… Čitaj više »

Bosanac
3 godine prije

Korporacija se zove EU, poslovna jedinica korporacije – RH, vlasnici korporacije EU na kraju odobravaju sve uposlene u svojoj korporaciji pa tako i u poslovnoj jedinici RH. Da se sindikat RH (stanovnici) ne bi puno bunili, njima je dat privid (radnicki savjet – demokratski izbori) da se i oni nesto pitaju.

Korporacija EU takodjer izdaje jednom mjesecno i svoj bilten pod nazivom ‘ Europske Vrijednosti’

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
Farree
3 godine prije

Jedini problemčić ovdje je da autor ne da opisuje Hrvatski sabor, nego bilo koji drugi sabor “tzv liberalne zastupničke demokratije”. Ništa nije bolja situacija u Njemačkoj ili Austriji . Montesquieu bi se prevrnuo tri puta u grobu da zna što su uradili od njegove ideje ppodjele vlasti. Cijelokupni “projekt” demokratije je ušao u fazu refeudalizacije i oni koji u ovome nu završe u rovu, završit će kao neka vrsta kmetova 21 stoljeća

Hattori Hanzo
3 godine prije

Kad je spominjao beskorisne izjelice Kissinger mora da je mislio na Hr.Sabor.

Mat
3 godine prije

Najvece civilizacijsko dostignuce nasih prostora …….nacionalni torovi.

Spacevoodoo
3 godine prije

Pa imamo najneuspješnji turizam jer se iz malo koje zemlje postotno putem turizma izvuče više novaca. Sve se uvozi i kad se tome pridoda kreditiranje turizma koje je iz godine u godinu po sve većoj stopi pa se tako putem kamata siše krv kao i z ostale ekonomije i te rezultate vidimo. Hrvati i Hrvatice su se pretvorili u konobare i sobarice, a u tone im pomaźu braća i sestre iz BiH i Srbije. Danas ni oni koji imaju par apartmana nemogu poslovati pozitivno ako te apartmane sami ne čiste i održavaju što se prvenstveno odnosi na stare i bolesne.

A što se sažaljenja tiče ja mislim kako tebie ne treba žaliti nego je tebi potreban vrač kako bi iz tebe zloduha istjerao 😊😊😊

kdk
3 godine prije

Plenković je na našoj strani (preciznije, nije protiv nas), koliko god ovo zvučalo uvredljivo za zdrav razum…
Izbacite koeficijent “emocija” iz jednadžbe i bit će malo jasnije. Ako se složimo u pretpostavci da se ne odlučuje u Zagrebu (Beogradu, Sa, NY, Moskvi…) doći ćete do zaključka da sjajno balansira; oni koji vjeruju (i “znaju”) da može drugačije – u zabludi su! Netko (ili “nešto”) nam još uvijek čuva leđa; igra je da se ljudima koji žive u HR (namjerno nisam naveo samo Hrvate) nametne narativ kako nismo sposobni i dostojni imati vlastitu državu…ako treba argumentirati – koga zanima nađe!!!

3 godine prije zadnji put uredio kdk
Sparkling
3 godine prije

Ne moraš se ti nikome ispričavati, niti itko to od tebe traži. Ti imaš svoje mišljenje i stavove koje zastupaš i uostalom zašto bi ti bio veći patriota od nekoga koji ukazuje na očite nedostatke i kriminal koji se događa u HR 30 god. A ja ti ne želim držati predavanja i pokušavati objasniti da i svi mi (koji pljuvaju po HR – kako ti kažeš) živimo u toj HR, i zašto nekome koji ukazuje na sve one loše stvari koje se događaju pripisuješ i etiketiraš da netko mrzi onu zemlju u kojoj živi i u kojoj su i njegovi potomci živjeli. Zar ti ne shvaćaš da ako se ovako nastavi zaduživati i KRASTI da će ti i tvoja djeca (ako već nisu) potražiti put negdje drugdje izvan HR. Zar tebi nije jasno da državni proračun (penzioni fond) nije dostatan da se isplate sve mirovine, nego se radi toga zadužujemo… Čitaj više »

Boris Cvitković
3 godine prije

Mnogi u Hrvatskoj nepoštivanju USTAV RH, najtužnija stvar je što 95% ljudi koji ga krše su oni koji su se zakleli da će ga ne samo poštivati,nego i sprovodi ti svojim radom da Država bude 100%mirna,a ispalo je da je95% korumpiranih pod zakletvom a i prisegom.Največa korupcija je u MP,MUP,DORH,jer da nije,onda bi mnogi suci,policajci, odvjetnici bili u Remetincu,a meni svoja nedjela prebacili na žrtve,meni osobno su montirali 3 postupka,prijavio sam Ministru MUP DORH i USKOK,ali čekam.Dok vladajući bi trebalo da ih se sve pritvori,pa neka se brane,po čemu jesu bolji od nas .

niki
3 godine prije

Sabor je naše ogledalo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI