Pisac nudi princu Andrewu 100 miliona dolara da uživo govori o Epsteinu na detektoru lažii

Princ Andrew-poligraf
4 komentara

Osramoćenog 61-godišnjeg princa tužila je Virginija Roberts Giuffre ranije ovog mjeseca, navodeći da ju je seksualno zlostavljao najmanje tri puta kada je imala 17 godina, a upoznao ih je pokojni osuđeni pedofil i seksualni prestupnik Jeffrey Epstein.

Ian Halperin, pisac bestselera i snimatelj dokumentarnih filmova iz New York Timesa, ponudio je princu Andrewu 100 miliona dolara za testiranje na detektoru laži u direktnom prenosu kao odgovor na optužbe za seksualno zlostavljanje djece.

Halperin je u intervjuu za Daily Mail rekao da njegovu ogromnu ponudu o tv prenosu uživo podržava investiciona grupa i mnoga medijska preduzeća, te da će princu platiti bez obzira na to da li prođe test ili ne.

Halperin je tvrdio da je jedini novinar koji je navodno vodio detaljne intervjue sa pokojnim pedofilom, a Epstein mu je navodno rekao da je blizak s princom Andrewom, čak ih je opisao i kao “braću”. Andrewov ozloglašen odnos sa Epsteinom opisao je u njegovoj knjizi “Kontroverza: seks, laži i prljavi novac od strane moćne elite svijeta”.

Prema Halperinu, kako je citirano u izvještaju, predloženo poligrafsko ispitivanje omogućilo bi princu da spere ljagu sa svog imena. A ako Andrew odbije šokantan prijedlog, Giuffre se takođe ponudila da besplatno uradi test na detektoru laži kako bi „dokazala svoju istinu“.

“Ovo će biti događaj sa plaćanjem po prikazu, nadam se najvećoj isplata po prikazu u istoriji, a Andrew dobija 100 miliona dolara samo da se pojavi i uradi test”, rekao je Halperin. “Ako je nevin kao što kaže da jeste, prolazi i to mu skida ljagu s imena. To je odličan način da se opravda u 45 minuta.”

Vojvoda od Jorka bi odgovarao na Halperinova pitanja koja se tiču njegovih odnosa sa pokojnim Epsteinom, susreta sa Guiffre i drugima iz Epsteinovog okruženja, uključujući navodnu madam Ghislaine Makwell, dok je priključen na detektor laži.

Prema izvještaju, nakon njegovog katastrofalnog intervjua za BBC Newsnight sa voditeljkom Emily Maitlis u novembru 2019, ovo bi bila prva Endrewova istraga o pravnoj istrazi ispred kamera.

“Dakle, za njega je to dobitna stvar i mogao bi da uplati donaciju žrtvama trgovine djecom. To bi učinilo da izgleda sjajno. Ako ništa ne krije, onda bi to trebao učiniti”, objasnio je pisac. “Niko nikada nije zaradio toliko novca za 45 minuta rada. A mi ćemo mu obezbijediti frizuru i šminku!”

A poznati autor, koji je snimio nekoliko dokumentarnih filmova koristeći poligrafske testove, rekao je da je „otvoren prema rezultatima“.

“Zaobilazim ono “rekla kazala “i prelazim na stvar. Poligrafski test je 99,999 % tačan”, naveo je on. “Želim da mu dam najbolji mogući pokušaj da opere svoje ime i učini ga vrijednim – prošao ili pao. Dajem mu priliku pred cijelim svijetom da jednom zauvijek opere svoje ime.”

Međutim, prema Američkom udruženju poligrafa, profesionalnoj instituciji posvećenoj upotrebi naučnih pristupa zasnovanih na dokazima za utvrđivanje vjerodostojnosti, procjenjuje se da je poligraf tačan samo 87 %.

“Umjesto da potroši 50 miliona dolara na advokate, ovom ponudom on zarađuje umjesto da troši. Ja imam najbolji recept za njega; 100 miliona dolara je za njega velika stvar. A ako mu je zaista stalo do monarhije i njegovog imena, ne postoji drugi način da se opere njegovo ime. Zašto, dođavola, on to ne bi učinio?” Pitao se Halperin.

Slučaj Virginia Giuffre i mamac Meghan Markle za medije

Giuffre je u građanskoj tužbi tvrdila da je žrtva pedofila pokojnog milionera Jeffrey Epsteina. Štaviše, ona tvrdi da ju je vojvoda maltretirao tri puta – u londonskoj kući Ghislaine Makwell, u Epsteinovoj kući na Manhattanu i u karipskom privatnom odmaralištu na Djevičanskim ostrvima.

Halperin je prilično siguran da je Giuffreina tužba protiv Andrewa šokirala kraljevsku porodicu do temelja, i odvratila pažnju javnosti od sukoba princa Harryja i Meghan Markle sa porodicom.

“Kada je Oprah uradila intervju sa Meghan i Harryjem, Buckinghamska palata je otvorila šampanjac. Ne šalim se”, rekao je. “To je bio najveći pokušaj zavaravanja poslije Houdinija. Od Meghan su napravili žrtvenog jarca a ona nije znala da je iskorištena. Htjeli su da Meghan koja se žali bude u centru pažnje, jer bi optužbe protiv Andrewa potencijalno mogle srušiti Buckinghamsku palatu i monarhiju ako se pokažu istinitim.”

jeffrey epsteinPrinc AndrewVirginia Giuffre
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Metabaron
2 godine prije

Progovorit ce istinu jedino ako se pod “detektorom lazi ” podrazumijeva kandzija, spanjolska cizma , zeljezna djevica I malo vruceg zeljeza .

iiiistina
2 godine prije

Epštajn je ptičica u kavezu koja je odlučila pjevati za eventualno smanjenu odgovornost i ne zaboravite …sve je snimao i ima dokaze da ih se može ucjenjivati a kad će na vidjelo bumo vidjeli ili ne vidjeli uz puno buke da se skreće pažnja gojima – žrtveni jarci još će usljeđivati

BanOvan
2 godine prije

Neka princ od Pedofilije skokne kod Pizzoustog i neka mu on natanane raščivija kako je on nategao detektor laži. Možda upucaju novi SW u spravuljku (ako su nategli sw za pad Trampa zašto nebi i sada), a lovu dijele na ravne časti

Hamanjonja
2 godine prije

Ako je živa, Ghislaine Makwell radi na nkoj vrsti dogovora sa tužilaštvom.
Kao prava “madam” gotovo je sigurno da je vodila detaljnu evidenciju, ikoja kao takva postaje moguće oružije nagodbe ali i ucjene u ovisnosti tko kontrolira takve informacije unutar AOJ ali i globalno.
Imajući u vidu potvrđenu oovezanost njezine obitelji sa određenim agencijama koje vole takve informacije te vrijeme koje je imala od Epsteinovog do svog pritvaranja gotovo je sigurno da se na neki način ogezbjedila.
Halperin to zna i pokušava “vojvodu” navući lakom lovom prije nego li duboka to duboko zakopa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI