Detalji o tajnom Epsteinovom dogovoru sa tužiteljkom princa Andrewa će biti objavljeni

Princ Andrew i Virginia Giuffre-o6r
10 komentara

Nagodba iz 2009. između Jeffreyja Epateina i tužiteljke princa Andrewa Virginie Giuffre uskoro će biti javno objavljena.

Nagodba između Jeffrey Epateina i Virginie Giuffre, koja trenutno tuži princa Andrewa zbog navodnog seksualnog zlostavljanja, trebalo bi da bude objavljena narednih dana, nakon naredbe američkih sudija da ponište sporazum.

Objavljivanje dokumenta dolazi usred tekućeg slučaja između Giuffre i princa Andrewa, vojvode od Yorka, kojeg ona optužuje da ju je primorao da ima seks sa njim u domovima Ghislaine Maxwell i Epsteina kada je imala manje od 18 godina.

Visoki član kraljevske porodice je više puta i energično negirao bilo kakve Giuffreine tvrdnje, uključujući i sada već ozloglašeni intervju za BBC nakon kojeg se privremeno povukao iz javnog života. On nije krivično gonjen zbog navoda.

Sada pokojni osuđeni seksualni prestupnik Epstein postigao je dogovor sa Giuffre 2009. godine, za koji vojvodini advokati tvrde da Britanca oslobađa svake odgovornosti, sprečavajući tužiteljku da tuži člana kraljevske porodice. U srijedu su dvojica sudija sa Manhattena naredili da se dokument o sporazumu objavi 3. januara 2022. godine ili približno tog datuma, rekavši da nema razloga da se drži u tajnosti.

Andrewovi advokati tvrde da ugovor pokriva “članove kraljevske porodice” i da je osmišljen da zaštiti “sve i bilo koje osobe” koje bi Giuffre na kraju mogla tužiti. Međutim, Giuffreini advokati kažu da je sporazum pokrivao samo ljude koji su uključeni u slučajeve na Floridi, što znači da bi član kraljevske porodice koji živi u Velikoj Britaniji bio izuzet.

Pravni tim vojvode od Yorka nedavno je podnio kontraosporavanje Giuffreinih tvrdnji, pozivajući sud da odbaci slučaj jer njegova tužiteljka zapravo živi u Australiji, tako da njujorški sud možda nema „nadležnost“.

Sudija u New Yorku saslušaće pravne zastupnike obje strane 4. januara, gdje će razmotriti zahtjev za odbacivanje Giuffreine tužbe, kojom se traži neutvrđena odšteta.

Objavljivanje sporazuma o nagodbi dolazi nakon što je Maxwell, bivša Epsteinova pouzdanica, proglašena krivom po pet od šest tačaka koje su povezane sa pomaganjem milijarderu u pronalaženju i regrutovanju tinejdžerki za zlostavljanje. Maxwell nije osuđena, ali je prvobitno, ako bude osuđena po svim tačkama, bila suočena sa do 80 godina zatvora.

 

jeffrey epstein
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Raskoljnikov
2 godine prije

Zanimljivo, u suđenju Maxwellovoj koje je počelo 29.11. što je 333. dan u godini svjedočilo je ukupno 33 svjedoka. Također, Epstein “se ubio” u vrijeme kada je imao 66 godina i 6 mjeseci. Tko malo poznaje opsjednutost elite simbolikom i njenu ljubav prema okultizmu, kabali, numerologiji, astrologiji zna da tu ne može biti slučajnosti.

Prle
2 godine prije

Kad je Ajk pisao o ovim spadalima i naravno svi su mu se smijali. Najmanje 40 stranica je posvetio ovom psetu. Proslo je dvadesetak godina i pokazalo se prorocanski tocno sve sto je u knjizi naveo. Naravno,nikome jos tada nije padalo na pamet da ga netko tuzi za klevetu. Jebo ti pravdu. Ucinjenom nema lijeka.

nessy
2 godine prije

Taj Epstein je ocito, bio strasan zlostavljac, i imao je i hipnotizerske moci. Neke od tih jadnica dolazile su kod njega od 16 pa do 32 godine zivota. I onda vidi cuda, u nekoj 45oj godini zivota shvatile su, da je to sve bilo protiv njihove volje, i da imaju strasne, skupe, traume. Sve to pise u svjedocenjima tih cura, sa saslusanja na sudjenju njegovoj pomagacici. Jadne cure, mozak im radi sporo, i eto sjetile su se, nakon 10-15 godina. Na ulici se ovo zovu kamenjarke obicne, i nemaju koga tuziti. Eto, iza Epsteina je ostalo brdo novca, pa ce ove, jadne zlostavljane kamenjarke, dati sve od sebe da dobiju par bijednih miljuna, ne bi li izlijecile svoje traume. Fuj!

Praetorian
2 godine prije

Ovim monstrumima je previse dopusteno privatnosti u odnosu sta su radili i kakve kazne zasluzuju te da budu u centru svih vijesti, dnevnika, otvorenih i sl
Nadam se samo da ce Maxwellova odluciti pricati, pa da saznamo sve u detalje. Nekako imam osjecaj da bismo na popisima pedo-klijenata mogli naci neke nase prominentne persone.
Znamo i za za npr Berosa koja optuznica protiv njega stoji u ladicama..zbog cega mora sprovoditi plandemiju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI