Porezi i akcize na alkohol, duhan, gorivo… služe za političku korupciju i sabotažu domaće ekonomije

Akcize i porezi na visoko tarifnu robu
77 komentara

Mediji su zadnjih dana pisali o baki Bosiljki Kovačević kojoj su na vrata zakucali carinici i napisali kaznu zbog pečenja rakije. Svi su se digli na noge, a malo se tko pitao što je natjeralo Carinu Hrvatske da ode u zabačeno mjesto Visuć zbog 50 litara rakije?

Razmislimo li logično, stvar nije banalna, a niti je smiješna. U cijeloj Europi se povećavaju akcize i porezi na proizvode široke potrošnje. Na udaru su hrana i energija koje plaćaju svi i koje donose najveće prihode. Ti prihodi služe za financiranje političkih radnih mjesta i za čišćenje terena stranim poduzećima koja prodaju svoju hranu, alkohol, duhanske proizvode, plin i naftu.

Zamislite da jednom milijunašu povećaju mjesečne troškove energije (struja, plin, gorivo…) za duplo. On će umjesto 1000 kuna plaćati 2000 kuna mjesečno. Hoće li ga to pogoditi? Neće. Ali ako 1000 kuna država uzme od 500.000 osoba koje zarađuju 5000 kn mjesečno, šok je siguran za većinu, a s druge strane imamo super prihod za politička radna mjesta koja nikomu ne koriste. Dakle, narod plaća politička radna mjesta, jer 500.000 x 1000 kn iznosi 500.000.000 kuna svaki mjesec ili 6 milijardi kuna svake godine.

Tih 6 milijardi kuna će pokupiti pojedinci koji žive na državnoj sisi već desetljećima, a puna su im usta slobodnog tržišta. Upalite TV prijemnike ili pogledajte mainstream medije i odmah ćete ih prepoznati. Zagovaraju uvođenje eura, žele ukinuti granice i traže radne dozvole za strance.

Strane korporacije će taj novac prepustiti političarima i pojedincima, jer će se oni namiriti od prodaje svojih skupih roba koje u ime slobodnog tržišta podupiru političari, a promoviraju gore navedeni “sisavci” državne sise.

Prije raspada Jugoslavije konzumacija domaće hrane, duhanskih proizvoda i alkoholnih pića se tolerirala. Nitko nije osuđivan što je pušio svoj duhan, pio svoju rakiju i sušio svoje meso.

Ulaskom u Europu, tiho i perfidno se nameću strani proizvodi koji donose profit najvećim svjetskim korporacijama. Uništili su ili kupili gotovo sve domaće proizvođače cigareta. Pokupovali su pivovare i proizvođače domaćih alkoholnih pića kojima nije nikada smetala domaća rakija i domaće vino.

Danas iz Danske uvozimo slaninu da pravimo “domaće” čvarke ili meso za “domaći” kulen i kobasice. Selo je devastirano lažnim obećanjima i perfidno danim kreditima za kupovinu zapadne opreme. Umjesto da uzgaja svoje, seljak i njegova djeca su prinuđeni ići u Njemačku uzgajati tuđe.

Neki će reći: “Novac od poreza i akciza služi za financiranje bolnica, škola i policije koja čuva red i mir”. Međutim, nitko ne govori da novac u državnoj kasi moraju platiti građani, a pri tome su sve izgubili. U nedostatku domaćih proizvoda, ti će građani i dalje kupovati duhanske proizvode, alkohol i meso, ali će ih sve to koštati puno više. Jednostavno, građani se perfidno pljačkaju, a da toga nisu ni svjesni.

Da je autor članka nadređen carinicima koji su utrošili radni dan za 50 litara rakije i 2000 kuna, odmah bih im uručio momentalni otkaz, pa neka vide kako je lijepo biti radnik na slobodnom europskom tržištu.

Ukidanjem svih poreza i akciza, te omogućavanja proizvodnje i konzumacije domaće rakije, duhana i hrane, država ne bi ništa izgubila. Naprotiv, ekonomija bi se preporodila, a narod bi ušteđeni novac potrošio na ono što danas ne može plaćati.

porezi
Pretplatiti se
Obavijesti o
77 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pletač Pruća
5 godine prije

POSAVSKI GASTARBAJTERI

Majska kiša rominja i sipi,
Posavina od praznine kipi.
Svećenici i još par tajkuna,
Preostala jedina fauna.

Sve sposobno već je u Evropi,
nadničari, da kraj s krajem skrpi.
Progutali keder demokratski,
ratovali, da robuju bratski.

Trava buja, sela zauzima,
smrdljiv zadah imperijalizma.
Profit vlada, nema mjesta slozi,
sela prazna ko Jugo- izlozi.

Sam još ljeti Posavina živne,
kada kući bjelo roblje stigne.
Svadbe, pjesme … pa se lakše diše,
„… dno života …“ na kvadrat i više.

A kad rode ka jugu polete,
gastarbajter napušta ognjište.
Zaigra mu samo jabučica,
Merdžom plovi, a ptica selica.

Lomi grane, tuđa vesla sisa,
njegov život, raspeće Isusa!
Sunce nisko, tuče sa zapada,
djedovinom neko drugi vlada!

Siniša
5 godine prije

U BL je mogla kupiti 52 litre vrhunske domaće rakije;kalo sm skontao baka je negdje “Bogu iza nogu”, kako su je alkoholičari nanjušili?

Ivo
5 godine prije

Kad samo pomislim kako se pljuvalo po tamnici naroda i stratištu hrvatskog naroda, inače poznatog pod imenom Jugoslavija. Tamo bi ovu bakicu slikali za novine i pohvalili njenu radišnost i vitalnost. U demokratskoj i suverenoj, slobodnoj, itd je proglase opasnim kriminalcem i osude na par mjeseci gladovanja, jer neće imati ni za kruh kad poplaća ove kazne.

Ne znam da li se to meni čini, ili je i ovdje kod nas krajnje vrijeme za Žute prsluke. Ma u biti već imamo Živi Zid, trebalo bi da se malo omasove i da krene akcija. Bem ti naš inertni hrvatski narod, kad će se više probuditi…

Brainstorm
5 godine prije

bit ce vraga i bit ce zla. EU i nasa tzv. drzava se previse upetljavaju u zivot ljudi. rakija je nasa tradicija 1000 godina. kako ta tradicija nije zasticena kao kulturno dobro? polako se uvlace sa svojim zakonima. prvo zakon kojeg ne provode, onda provode ponekad dok ne udari po svima. i sto sa 50 litara godisnje (20 litara alkohola) kad sljive rode jedne godine a onda ne 5 godina? svinju vise ne smijes zaklati. smijes ali sve manje. zakon je da moras zvati veterinara, uskoro ce te pitati uvjete i mesarsku diplomu. kad dolazi red na kokosi? za motorku moras na ispit i platiti a tko se ikad porizao i koliko? za pesticide moras na obuku a koliko mi koristimo? reci ce ti kako izmjeriti, niz vjetar i masku a sve to mi vec znamo. pesticide ni ne koristis nego na dvi jabuke i kumpire. drvo ne smis posici… Čitaj više »

eu kolonija
5 godine prije

nepismeni političari I novinari nas šišaju kao ovce. pozivam narod na prostorima svih država bivše jugoslavije ili zapadnog balkana da ustane na noge I da traže da se umanji PDV na 5% ili ako političari to ne žele da traže da se organizira REFERENDUM na kojem će se narod pitati “dali želi da mu PDV bude 5%”. ps. naplata PDV-a je najsavršeniji oblik pljačke građana u povijesti civilizacije I zbog toga PDV treba biti minimalan I dovoljan da se daju plaće radnicima na proračunu a sve preko je pljačka, korupcija itd. zbog PDV-a u bosni su cijene hrane među najvišim u europi jer većim cijenama hrane uzimaju više novca od PDV-a. na 1.000 eura utrošenih na hranu korumpirani političari vam uzmu 170 eura. treba tražiti da to bude 50 eura. država druka cijene hrane preko akciza a kako bi što više opljačkala građane na PDV-u I za to ne pita… Čitaj više »

Son of Alerik
5 godine prije

Carinici su samo radili svoj posao. u opisu tog posla jest i kontrola kotlova za pečenje rakije. Zakon je u Hrvatskom Saboru donesen davno. Mora se plaćati godišnji paušal za kotao (visina davanja je ovisna o zapremnini kotla), za vlastite potrebe se smije proizvesti 25 litara rakije na godinu, a na svu ostalu rakiju se plaća trošarina po litri, bez obzira na to hoće li ta rakija ići u dalju prodaju ili ne. Carinici ne idu svojevoljno po selima, nego po nalogu. Ako svoj bijes usmjerimo prema njima, a ne prema zakonodavcu koji je donio takav zakon, promašujemo metu. Vjerojatno bi se pokazalo da je ista osoba kojoj je carina naplatila trošarinu glasala upravo za HDZ, odnosno one koji su donijeli taj i hrpe drugih, po ljude i njihove živote razorne zakone. Svakako u carinske poslove spada nadzor plaćanja trošarina na robe koje je zakon propisao. Međutim, po Zakonu o… Čitaj više »

tuf
5 godine prije

Odličan članak koji treba dijeliti okolo!

Brainstorm
5 godine prije

a kako slucaj sa vinom?
za vas koji pusite evo info da na internetu mozete kupiti sjeme duhana.

tihobl
5 godine prije

Ima li u glavnim medijima naslov: Baka Bosiljka umislila da je engleska kraljica? Ako nema takvih naslova i ostrih osuda ovog podrivanja medjunarodne ekonomije onda nisu zaradili platu. Osim c/p trebaju biti i kreativni (kao pitbuli). Nego nisam krenuo dobro, odmah sam skocio u rebra, a pricu treba krenuti od pocetka. A pocetak je negdje u 16. st. kad su u Engleskog vladali dinasticki ratovi. Tad su donijeli zakon da je zabranjena proizvodnja aklkohola i ostre kazne za prekrsitelje. Dozvolu je izdavala samo kruna onima koji su podrzali pravu stranu i tako ih trajno vezala uz sebe. Kasnije isto pravilo je preneseno u kolonije. Proizvodnja aklohola je privilegija koju dodjeljuje kraljica, a ostali bivaju unisteni. Nekoliko stoljeca kasnije kad je osmisljena EEZ krenulo se sa unistavanjem nezavisnih proizvodjaca i van granica. Evropski komesari se brinu da proivodnja alkohola predje u ruke samo onih koji su blagoslovljeni od engleske krune. Pobrinuli… Čitaj više »

Dečko sa ulice
5 godine prije

Nas mentalitet i gledanje na svijet je drukčiji od hladnog i discipliniranog društva na zapadu.
Oni nam žele na silu nametnuti svoje zakone i pravila. Već su ih nametnuli.
Ustvari, zaštita US i UK, uvoznih alkoholnih pripravaka, od “divlje” seoske proizvodnje.
Sutra će zabranit proizvodit sok od voća u domaćoj izradi, ako već nisu.
Hrvatska sa strogim zakonima i mizernim plaćama, crna rupa, dobra samo za uhljebe, odakle će i izbjeglice pobjec glavom bez obzira.

apolo
5 godine prije

U nekiama drzavama u SAD-u je protuzakonito sakupljati kisnicu. Ono sto Bog daje dzaba i sto je korisno a na to vlast ne moze ubrati porez treba zabraniti. Vlast nije briga jeste li vi Srbi , Hrvati ili sto drugo, za vlast ste onaj koji treba da plati, da puni drzavnu kasu . Hoces loviti ribu- drzava ti izda dozvolu koju moras platiti, hoces brati pecurke- isto, loviti divlje zivotinje – takodjer. Ako zelis uzgajati domace zivotinje- obavezno veterinar, markice, cipovi- sve to kosta, opet po seljaku. Oduvijek su nasi preci pekli rakiju, proizvodili suho meso i tako gurali naprijed. Danas su neki birokrate, u nekom europskom parlamentu ( koje nitko od naroda nije niti izglasao) odlucili da je sve to nelegalno. Ponekad se pitam kako smo ikako uspijeli prebaciti 6 milijardi stanovnika a nikakvih propisa se nismo drzali. Koliko je sistem nakaradan govori i cinjenica da ako ne postujes… Čitaj više »

Moreno
5 godine prije

Živimo u invertiranoj stvarnosti . . . liberalizacije je u stvari hyper regulacija . . . šta je tržište ”slobodnije” regulacija je veća . . . sa liberalizacijom tržišta danas se za proizvodit alkoholna pića ili cigarete ograničenja puno veća nego šta su bila u ”neslobodnome” tržištu . . . da situacija nije bajna stvarnost je ta da oni koji imaju iskustva života u stvarnosti prirodno nestaju, a oni koji su već i rođeni u invertiranoj stvarnosti uopće i neznaju kako stvarnost izgleda . . . i mi smo se tili netili prominili . . . ko je čita Orwella 1984 prij 30 godin sića se šta mu je tad bilo u glavi o u toj knjizi pročitano, a šta mu je po tome pitanju u glavi danas . . . pitanje je samo do kud transhumanizam može daleko ić, napredak tehnologije nije sporan, ali je problem kad AI totalno… Čitaj više »

Rabotnik
5 godine prije

Gos’n Petre, svaka ti stoji. Pusiti svoj duhan, piti svoju rakiju i vino, sušiti i jesti svoje meso, disati svoj zrak i piti svoju vodu bi trebalo biti zapisano u ustavu. Samo ne treba se isčuđivati nad drzavom, sve drzave na prostoru bivše a i šire na balkanu su i stvorene da bi pospjesile i provele planove o kojima pricas. Tako da ne vjerujem da ce se te drzave popraviti ili se mogu popraviti. Druga stvar, a to je vrlo skoro i vrlo neminovno, kome ce carinici odlaziti u harač kad bake Bosiljke vise ne bude? Hobotnica ce sama umrijeti od gladi.

ANTINWO.HR
5 godine prije

Sram može biti carinike!Ljigavci jedni.Bolje smetlar biti nego carinik

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Meni se osobno je*e za Hrvate za Srbe za Siptare za… mene zanimaju samo ljudi, no lako dokaziva cinjenica je da u HDZ nema ljudi to su sve smradovi, paraziti koji zive na grbaci naroda bez obzira bili to Hrvati ili Srbi. Ovima domojebnim ujebima koji su dosli i naplatili kaznu toj starici zasluzili su da crknu u kalu vlastita izmeta.

Busola
5 godine prije

Mene prije svega ako se može saznati zanimaju imena carinika i tzv. cinkera , pa ako žele doslovno provoditi zakon vjerujte nađem ja njima brdo kršenja zakona od vjerojatno piratskog software-a kući do gledanja filmova bez dozvola proizvođača.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Problem je u novcu koji sluzi samo kao poluga za odrzavanje vlasti! On nema nikakvog pokrica i u 98% slucajeva je na zaslonima racunala i niti ne postoji…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI