Prema WaPou, američki Republikanci protive se predaji ruske imovine Ukrajini

13 komentara

List tvrdi da se zastupnici protive prijedlogu, jer ga relevantni odbori nisu provjerili

Brojni američki republikanski zastupnici u Senatu i Zastupničkom domu navodno su se izjasnili protiv predaje oduzete ruske imovine Ukrajini. Kao razlog naveli su proceduralne nepravilnosti, a doveli su u pitanje i učinkovitost predložene mjere, izvijestio je u petak Washington Post. Mediji su, pozivajući se na neimenovane “ljude uključene u pregovore”, tvrdili da je spor u središtu odredbe u izvješću s konferencije Zakona o autorizaciji nacionalne obrane (NDAA). Ako bude odobreno, to bi američkoj vladi omogućilo usmjeravanje prihoda od zamrznute ruske imovine u Kijev. Očekuje se da će dokument usvojiti oba doma Kongresa nakon izbora u sredini mandata 08. studenoga, navodi list.

Prema Postu, republikanski senatori su se bunili zbog činjenice da spornu odredbu nisu pregledali pravosudni odbori Zastupničkog doma i Senata.

Govoreći za novine, anonimni republikanski pomoćnik Senata također je izrazio skepticizam u sveukupnoj učinkovitosti mjere.

“Zapljena jahte ruskog milijardera Olega Deripaske neće promijeniti ponašanje predsjednika Vladimira Putina”, citiran je dužnosnik. Pomoćnik je dalje pojasnio da su Republikanci “svi za potporu Ukrajini” i stoga zagovaraju mjere čiji je cilj “osigurati da ograničenja cijena nafte funkcioniraju kako bi se kaznila Rusija”.

Komentare anonimnog izvora ponovila je Laura Peavey, glasnogovornica republikanaca u Odboru za financijske usluge Predstavničkog doma. Međutim, otkrila je za Post da je, unatoč širokom protivljenju odredbi, već usvojena u Zastupničkom domu uz dvostranačku potporu.

Demokrati su žestoko odbacili prigovore Republikanaca, a neimenovani stranački djelatnik citiran je: “Nesavjesno je da Republikanci u Senatu opstruiraju važnu odredbu koja bi omogućila DOJ-u da prenese oduzetu rusku imovinu kako bi pomogla Ukrajini i njezinim naporima u pogledu teškog rata protiv Rusije.“

Početkom ožujka, ubrzo nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini, američki državni odvjetnik Merrick Garland najavio je stvaranje ”Task Force KleptoCapture”, navodeći da je jedan od ciljeva držanje “odgovornih korumpiranih ruskih oligarha”.

Od tada su SAD i nekoliko drugih zapadnih zemalja zaplijenile milijarde dolara vrijednu imovinu u vlasništvu ruskih tajkuna, uključujući luksuzne jahte, vile i zrakoplove među njima. Sam Washington je izdvojio oko 17,5 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini u proteklih osam mjeseci.

Postavljaju se pitanja hoće li Bidenova administracija moći nastaviti s istim obrascem potrošnje ako republikanci osiguraju većinu u oba doma Kongresa nakon nadolazećih izbora u sredini mandata. Dijelovi GOP-a izrazili su kritike onoga što smatraju pretjerano velikodušnom financijskom potporom koju trenutna administracija pruža Kijevu.

ImovinarusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
1 godina prije

Samo naprijed sve će vam se obiti o glavu,nisu Rusi Apači ili Sijuksi.

Ivan
1 godina prije

Amerika vise nikada ne smije pustiti stoku i mafiju demokrata na vlast.. Njih trebaju deratizirati kao stakore i Ameriku ocistiti od zla..

Schwarze Hunderte
1 godina prije

GOP glasaci su u osnovi dio zdrave Americe i za njih America , nije supermarket no — dom ! Ne kukaju oni za Russijom i Ruskim kapitalom no —- ZA AMERIKOM !!! Svjesni su ljudi konzekvenci i sto iz svega moze proizac i kuda sve to vodi no su nemocni u velikoj mjeri jer je i SAMI VRH — GOP , KORUMPIRAN sto je i sami Prijedsednik Trump , iskusio na vlastitoj kozi … Ti — financijski mesetari — KRIMINALCI , cine — stoglavu hidru , zdruzen , zlocinacki pothvat , koju , jedino FIZICKA ELIMINACIJA 😉 moze sprijecit ( no men — no problem ) i NIST drugo ! Zivjeli Logicari !

1 godina prije

Cijeli svoj život sam slušao bajke sa zapada kako je privatna imovina svetinja u koju se ne dira a danas, isti ti zapadnjaci, govore o krađi privatne imovine (vile, jahte, avioni)???
Čak će donijeti i zakone kako bi krađa bila zakonita???

tihobl
1 godina prije

Naravno da treba neko da plati ovu fasisticku agresiju i patnje naroda ako je njima zao onda neka oni daju svoju imovinu ili novac.

Nekoime
1 godina prije

Tko će platiti Vijetnamu, Iraku, Siriji, Libiji, Jemenu, Haitiju,…

Max
1 godina prije

Protiivljenje otimačini je opravdano.

Lucija, prva
1 godina prije

Vi ste…svjesni da su Demokrati na svašta spremni, e ne bi li izbjegli izbore 8.11…? 🤨

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI