Pronađene misteriozne zlatne poluge u vlaku Crvenog križa

Zlato
17 komentara

Tajanstvena zaliha od preko 100 zlatnih poluga pronađena je u švicarskom vlaku 2019. godine

Crveni križ uskoro će primiti donaciju od 120 zlatnih poluga otkrivenih u švicarskom vlaku prije četiri godine, izvijestili su lokalni mediji u petak pozivajući se na izjavu švicarskih tužitelja. U listopadu 2019., pratitelj u vlaku Švicarskih saveznih željeznica koji je putovao iz sjeveroistočnog grada St. Gallena u Luzern pronašao je misteriozni paket za koji je utvrđeno da sadrži 120 zlatnih poluga. Poluge, koje su bile označene logotipom i serijskim brojevima, težile su ukupno 3,7 kilograma i procijenilo se da vrijede 220.000 dolara.

Paket je također sadržavao riječi “vrijednosti ICRC-a”, što su istražitelji shvatili kao referencu na Međunarodni odbor Crvenog križa sa sjedištem u Ženevi.

Pokrenuta je istraga, a otkriće je čak objavljeno u lokalnim medijima u pokušaju pronalaska vlasnika poluga. Prema medijskim izvješćima, nekoliko se ljudi tijekom godina raspitivalo o zlatu, ali nisu uspjeli dokazati svoje vlasništvo.

Tužiteljstvo je u petak priopćilo da je odlučilo više ne čekati i predati zlato Crvenom križu kako bi zatvorilo slučaj.

“Unatoč opsežnim istragama, vlasnik zlatnih poluga nije se mogao utvrditi. Tako se nije mogao utvrditi vlasnik zlata niti povezanost s mogućim imovinskim deliktom. Budući da se zlato nalazilo u paketu naslovljenom na ICRC, može se pretpostaviti da je nepoznati vlasnik želio zlato predati ovoj organizaciji. Stoga je nalaz predan MKCK-u”, priopćeno je iz ureda tužitelja. Crveni križ je rekao da tek treba primiti donaciju, ali da od planirane prodaje poluga želi financirati svoj rad kojeg obavlja u svijetu.

“Izražavamo svoju zahvalnost za ovaj velikodušan doprinos ICRC-u, koji će igrati ključnu ulogu u održavanju naših globalnih humanitarnih operacija. Primljena donacija značajno će doprinijeti financiranju svjetskih operacija ICRC-a, posvećenih zaštiti i pomoći najranjivijim osobama pogođenima ratom i nasiljem”, stoji u priopćenju.

Agencija je međutim dodala da, iako je zahvalna za svaku potporu, više voli da se donacije daju tradicionalnim sredstvima; novcem.

Crveni KrstŠvicarskazlatne poluge
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ortchy
8 mjeseci prije

Crveni križ nije to što narod misli,to je mafijska organizacija koju vode ovakvi kso de bill gejts i klaos švab.U biti zarobljena organizacija koja nije više to što je bila.

kakoto
8 mjeseci prije

nema to nikakve veze sa trgovinom organa i ostalim, na to nikako ne pomisljajte

Max
8 mjeseci prije

Da nije ostalo od Hitlera.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Svi znamo tko je Crveni križ još od 2011. i prvog velikog potresa na Haitiju.

Ništa od najmanje 7 MILIJARDI nije došlo do naroda i Haitija.

Ali jest do Klintonovih.

A oni kad naš Crveni križ nije htio Gunji dati prikupljenih 40 milijuna?
Tko zna što je na kraju bilo s tim.

A Crveni križ koji je došao u Petrinju nakon potresa? 🙃

Lucija, prva
8 mjeseci prije

“…pratitelj u vlaku Švicarskih saveznih željeznica …pronašao je misteriozni paket za koji je utvrđeno da sadrži 120 zlatnih poluga”

Joj…joj.

Neka moja familija je svojevremeno davno, otprilike 1920., pronašla na brodu torbu sa zlatom.
I, predale kapetanu…

Bome, ja…🙄

Grdi
8 mjeseci prije

Isto kao sto je pronadeno oruzje u vozilama crvenog kriza koje su isle iz italije preko albanije u kosovo za vrijeme kosovskog rata …. slucajnost? ….

Jomla
8 mjeseci prije

Ukupno oko 3,7 kg. Pa ti računaj… 😛

Ivan Bgd
8 mjeseci prije

Javna tajna je da Crveni kriz radi za duboku drzavu.

nepoželjni
8 mjeseci prije

…kada sam pročitao “preko 100 zlatnih poluga”, reko, vidi ti bogatstva, kad ono, 120 “”poluga”” teži ušljivih 3,7 kg (!)

…ma dobro, i ta sitnica je poslužila da se ovdje “otkrije” svo zlo i muljaže crvenog križa…

Neš` ti “zlatnih poluga”…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI