Prosvjednici BLM koji su napadali policijsku stanicu poprskali stariju ženu bojom, i maltretirali drugu koja koristi šetač

Starica posuta bojom na protestima
14 komentara

Više protesta Black Lives Matter pretvorilo se u nerede u Portlandu, pošto su demonstranti maltretirali dvije starije žene, dok su pokušavale da ih spriječe da napadnu policijsku stanicu i podmetnu požar.

Portlandska policija tvitovala je fotografiju jedne starije žene na meti demonstranata koju su poprskali nečim što izgleda kao bijela boja.

Međutim, tvit je pogrešno identifikovao nju kao drugu žrtvu koja koristi šetač, a koja je takođe napadnuta.

Policija je ispravila svoj tvit nakon saznanja o odvojenom incidentu. Obje žene su pokušale da spriječe demonstrante da napadnu Istočnu stanicu policijske uprave Portland – koja je ograđena nakon što je napadnuta noć prije – kasno u četvrtak uveče.

Dok su demonstranti gađali ogradu limenkama boje, na prvu stariju ženu koja ih je pokušala zaustaviti je vikano, pogođena je bojom i bačena je žuta traka na nju. Dok pokušava da smiri demonstrante, može se čuti kako ljudi viču, “stavi masku!”

Druga žena koja koristi šetač zapravo je držala znak BLM, ali izgleda da joj to nije mnogo pomoglo kod gomile. Jedan demonstrant joj se približio i počeo vikati. Čak je u jednom trenutku blokirana u pokušaju da ugasi vatru koju su demonstranti zapalili.

Portlandska policija je na kraju proglasila skup „nezakonitim okupljanjem“ i rastjerala gomilu. Tvitali su slike projektila bačenih na policiju, kao i trake armature koje su koristili za bušenje guma policijskih vozila, što je nanijelo značajnu štetu.

„Dok su policajci rastjerivali gomilu, gađani su projektilima od staklenih flaša do teškog kamenja. Velike armaturne trake bačene su na ulicu u namjeri da isijeku gume policijskih vozila. Preko njih je prešlo nekoliko policijskih vozila, što je oštetilo gume. U toku rastjerivanja gomile, desilo se nekoliko pritvaranja “, rekli su u izjavi.

Nakon rastjerivanja, gomila se vratila na isto mjesto, a policajci su napadnuti limenkama boje, kamenjem i vatrometom.

Izvršeno je više hapšenja, uključujući jedno čovjeka koji je nosio pištolj.

Uprkos protestima u Portlandu koji se stalno okreću nasilju i potrebi da savezne vlasti dođu u to područje nakon što je požar podmetnut u sudnici, guverner Oregona Kate Brown (D) nazvala je demonstracije „mirnim“ i „nenasilnim“ i kritikovala Ministarstvo za domovinsku sigurnost zbog uplitanja u situaciju.

Gradonačelnik Portlanda Ted Wheeler (D) takođe je u prošlosti opisao proteste u svom gradu kao mirne.

Predsjednik Donald Trump upozorio je da će federalni agenti nastaviti da intervenišu u gradovima poput Portlanda ako protesti budu i dalje nasilni. Guverner nije komentarisao demonstrante koji napadaju policijsku stanicu.

Portlandprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Planet zemlja
3 godine prije

trump,ili se pokreni ili udji u povijest kao osoba koja je bila predsjednik kad su eugenicari,,tehnokrati i transhumanisti preuzeli sve poluge.

Hamer
3 godine prije

Budimo realni da se slično dogodi u Kini policija bi to sve pobila zato se Kinezi ne bune iako su nezadovoljni jer znaju šta ih čeka upravo je to razlika Amerike i Kine

Majk Majers
3 godine prije

Gamad, ništa drugo. I ne, nije Trump glup pa da udre po gamadi žestoko u izbornoj godini

Max
3 godine prije

Eto “humanista” iz BLM a napadaju starce i hendikepirane.

Mahatma
3 godine prije

BLM = Burn Loot Murder

Brainstorm
3 godine prije

antifa mene podsjecaju na skojevce

Ive
3 godine prije

Dakle jednostavno receno FUCK OFF BLM!!!!
Pun mi ih je kourac, i da sada odlucim napraviti jos jednog nasljednika napravio bih jednoga BLM-a.
Ona naro mecka ne dna; “Vrc ide na vodu dok se ne razbije!” tako i taj BLM oni ce cackati mecku dok se mecka ne naljuti a onda ce biti trka i frka i vikanje; upomoc.
NISAM RASISTA ALI ME OVAJ BLM GURA U SMJERU DA POSTANEM RASISTA.

Ivkopivko
3 godine prije

Hbt led, izgleda da ce oni fema kampovi/zatvori ipak imati svoju svrhu.. al onda se pak postavlja pitanje, kako su znali da ce im isti trebati..

Joža
3 godine prije

Meni je fascinantno kako su sve NBA igrače zatvorili u Disnyland i tamo zatvoreni hodaju u BLM majicama, idu na njihova predavanja dok se čipovima kontrolira njihovo kretanje…Nitko ih ništa ne pita, a oni se ništa ne bune. Razumijem, važna im je samo lova…
Tu se vidi naša budućnost…to nas sve ceka…
Strogi nadzor, a mi ćemo svi lijepo biti pokorni, a ako se netko ne pokori biti će potisnut iz društva i javnog života…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI