“Putin je 2 dana prije 11. rujna upozorio Busha na teroristički napad”

Vladimir Putin George Bush
23 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je Busha na rizik od terorističkog napada protiv SAD-a dva dana prije 11. rujna 2001. godine, kaže bivši analitičar CIA-e.

Kao što je najavio George Beebe, bivši analitičar Središnje obavještajne agencije (CIA), Putin je prethodno obavijestio bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha o postojanju terorističke prijetnje protiv Sjedinjenih Država.

“Putin je telefonirao Bushu dva dana prije napada kako bi ga upozorio da je ruska obavještajna služba otkrila znakove pokretanja terorističke kampanje, nešto što se dugo priprema, a dolazi iz Afganistana”, objasnio je Beebe u knjizi objavljenoj ovaj tjedan.

Bivši službenik CIA-e podsjeća da je Putin bio i prvi strani šef države koji je kontaktirao Busha nakon događaja 11. rujna, kako bi izrazio sućut i podršku američkoj naciji.

Službeno  je 11. rujna 2001. teroristička skupina Al-Qaida uspjela oteti četiri zrakoplova. Dva su se srušila u njujorške poslovne zgrade „Twin Towers“,  jedan na zgradu Pentagona, a četvrti se srušio se u saveznoj državi Pensilvaniji. U napadima je ubijeno oko 3000 ljudi.

Prema  istragama koje je proveo FBI, u ove napade su bili uključeni, financirali su i plaćali napadače saudijski vladini službenici.

Kalid Šeik Mohamed, navodni mozak napada 11. rujna, najavio je prošlog srpnja svoju spremnost da svjedoči protiv Saudijske Arabije i pojasni ulogu arapskog kraljevstva u događajima, ali zauzvrat traži da ga Washington ne osudi na smrtnu kaznu.

U ožujku ove godine je okružni sudac George Daniels na Manhattanu presudio da se Saudijska Arabija mora suočiti s tužbama pokrenutim u vezi s terorističkim napadima 11. rujna 2001. u New Yorku.

Sudac je odbio ponudu saudijskih vlasti da odbaci zahtjeve i ponovio da Rijad mora platiti odštetu žrtvama. Naime, 15 od 19 napadača napada 11. rujna bili su saudijski državljani, a izvještaji govore da su neki napadači imali redovne kontakte sa saudijskom veleposlanstvom u Sjedinjenim Državama i primali financijsku pomoć od vlasti zaljevske monarhije.

Teroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

”Službeno je 11. rujna 2001. teroristička skupina Al-Qaida uspjela oteti četiri zrakoplova. Dva su se srušila u njujorške poslovne zgrade „Twin Towers“, jedan na zgradu Pentagona, a četvrti se srušio se u saveznoj državi Pensilvaniji” . . . a šta je onda ”službeno” za tkz building no 7 . . . zgrada koja je također srušena odma nakon rušenja twinsa, po ure – uru vremenske razlike i za koju je BBC u izravnom prijenosu govorija kako je ta zgrada srušena, a istovremeno na jednome od screenova u pozadini iza leđa komentatorice je još stala nesrušena . . .

Moreno
4 godine prije

”Službeno” je bilo kako su avione oteli i sa njima se u zgrade zabili teroristi iz Afganistana radi čega je i izvršena invazija na Afganistan, nakon toga je bila ova ”službena” priča kako su to bili u stvari Saudijci i pričalo se o traženju odštete od SA, a lani se pojavila još jedna ”službena” verzija kako je za napad odgovoran Iran . . . ali najveća baza je kako su se na ruševinama odnosno na jarpi šuta srušenih zgrada našle neoštećene putovnice terorista koji su vozili avion i uletili u zgrade koje su se ”službeno” srušile jer se rastalija čelik u konstrukciji . . . nevjerojatna kvaliteteta putovnica kojoj nemore naškodit ni temperatura taljenja čelika koja je priko 1000 stupnjeva . . . očito neka svemirska tehnologija izrade putovnica koje Saudijci imaju 🙂

Mateja
4 godine prije

Brez tistega napada in vojne bi ZDA bankrotirale. Zdaj bodo ZDA napadle Iran, ker samo tako ne bodo bankrotirale. Povamipirjene ZDA pijejo kri, da sploh preživijo. To so vampirji, katerih gospodarstvo poganja vojna.

kihot
4 godine prije

youtube 9/11 trillions i 9/11 war games od james corbetta, ako i tada budete pušili ovaj smotuljak gore koji iz nekog razloga i logično dila, onda vam stvarno nema pomoći. transformacija svijeta tako banalno očitom laži je zaista fascinantan. jebate pa sad ste logično objavili “zapadni mediji kao agitprop” članak i onda bacite ovu smijuriju. ne znam što bih rekao…

davor
4 godine prije

Dajte Logično se uozbiljite. Kakav analitičar CIA. Sve što ne kaže da je Mossad odgovoran je fake news. Nijedna država sa materinjim govornicima arapskog nema top security clearance u SAD-u kao što ima Izrael (koji ima oko 25% materinjski arapskih građana, što sefardskih židova, što arapa), niti je mogla izvesti tako nešto. Mike Harari , legendarni član Mossada je jutro nakon 9-11 priredio proslavu u Bangkoku.

Zagor
4 godine prije

A danas su objavljeni rezultati 4godišnjeg istraživanja u vezi rušenja zgrade 7.
zerohedge.com/news/2019-09-05/major-university-study-finds-fire-did-not-bring-down-tower-7-911

Ante
4 godine prije

“Putin je 2 dana prije 11. rujna upozorio Busha na teroristički napad” Amerikanac su rekli znamo. ups kada im je jezik brži od mozga.

isgvraewgrvabwugwrabrawfr
4 godine prije

nosferatu i buško su dio istog tima koji izvršava zapovjedi stvorove………….dobar i loš policijot taktika za glupe zemljane…………

Splitexpres
4 godine prije

Prošlo ljeto je na Jadranu jahtom bio Larry Silverstein,čovjek koji je blizance kupio mjesec dana prije rušenja i dobio 4,5 mld US$ odštete,jer su bila dva napada?Nagradno pitanje za gemišt “Da li je netko gospodinu Silversteinu došapnuo skore događaje”?

Max
4 godine prije

Jesu ih obavujestili i Rusi Shah Masud vođa Sjevernog Saveza j pokušao ubijen je, Francuzi jedna agentice fbii a je primjetila čudno ponašanje polaznika pilotske škole tečaja koji na ssimulatoru lete ali ne slijeću nego svaki put namjerno sruše avion. NJemačka obavještajna služba izvjestila je da osobe Arapskog podrijetla koje lete iz Frankfurta u SAD imaju opasne namjere. Ništa nije učinjeno da ih se zaustavi.

Zax
4 godine prije

Sad se otvaraju dva pitanja. Dali rusi sluzbeno potvrdjuju ovu informaciju i kada amerika reciprocno planira platiti odstetu zrtvama svog terora. Koreja 50-53, vijetnam 60-75, Chile 74, irak1991-?, Afghanistan 2001-?. Tko hoce moze slobodno nadopuniti niz

tedi
4 godine prije

Ljudi ta tema je dosadna,sve se zna,nista se u drzavi ne desi da nije namijerno.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Obicna laz kojom se stanovnistvo pokusava uvjeriti u istinitost sluzbene verzije…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI