Radikalno lijevi matematičari koriste nacističke metode! Zahtijevaju da svi njihovi kolege, koji nisu dio ”kulture buđenja” budu praćeni i stavljeni na popise neprijatelja

Chad Topaz
33 komentara

Područje matematike je “informirano bijelom nadmoći”, kaže Chad Topaz, osnivač Instituta za kvantitativno proučavanje uključenosti, raznolikosti i jednakosti (QSIDE). A jedini način borbe protiv toga je identificirati sve sumnjive matematičare “bijele supremacije” kako bi ih stavili na “popise neprijatelja”.

Topaz, profesor matematike na Williams Collegeu u Williamstownu, Massachusetts, samoproglašeni je stručnjak za “proturasističko poučavanje”. Nedavno je napisao esej u kojem objašnjava zašto vjeruje da njegove kolege koje nisu probudili moraju biti nadzirani i u biti kažnjeni jer ne prihvaćaju njegove ideologije.

Nadzorne popise koje Topaz sastavlja navodno su namijenjene “proučavanju” “rasističkih stavova” njegovih kolega. I mnogi od tih kolega su “stvarno ljuti” zbog toga, kaže. U trenutku pisanja ovog teksta, QSIDE-ove nadzorne liste ima više od 4000 imena svrstanih u 26 različitih kategorija na temelju toga jesu li ili ne potpisali određena pisma koja se protive Topazovom dnevnom redu ili pripadaju određenim profesionalnim organizacijama koje on ne podržava.

Jedno pismo koje izaziva zabrinutost zbog “pokušaja zastrašivanja glasa unutar naše matematičke zajednice” ima 680 potpisa. Taj poziva Američko matematičko društvo (AMS) neka “da jasnu izjavu da zastrašivanju nema mjesta u našoj zajednici”. “Zlostavljanje i zastrašivanje” spomenuto u tom pismu odnosi se na incident iz 2019. godine kada je Topaz pokušao dobiti otkaz profesorice matematike na Kalifornijskom sveučilištu u Davisu Abigail Thompson zbog njezina protivljenja obveznim izjavama o raznolikosti.

“Topaz financira [QSIDE] djelomično dajući donatorima dar ‘pomoći za izjavu o raznolikosti’ od svoje organizacije,” kaže Jerry Coyne, profesor biologije emeritus na Sveučilištu Chicago.

“Dakle, promičući zahtjeve za izjavama o različitosti, Topaz se također trudi za upumpavanje donacija svojoj vlastitoj organizaciji.”

Zašto su najgori fašisti u društvu oni koji tvrde da su “antifašisti?”

Sama Thompson napisala je mišljenje za The Wall Street Journal u kojem se poziva na obvezne izjave o različitosti da bi “prelako postale test političke ideologije i konformizma”, što se čini da je Topazov cilj.

Chris iz Karlstack Substack kaže da je pokušao kontaktirati svih 680 potpisnika slova B, od kojih je 125 odgovorilo. Kaže da su njihove reakcije bile od “blage zabave, do potpune ravnodušnosti, do ljutnje, šoka i gađenja”.

“Mnogi su rekli da je poanta ovog popisa bila da Topaz naruši izglede za karijeru svojih neprijatelja”, dodaje Chris.

Ekstremizam protiv matematike je u porastu već godimatemnama. Još 2018. godine, na primjer, Cacey Wells, profesorica na Sveučilištu Oklahoma, pozvala je da se ukinu svi “daroviti” satovi matematike jer nema dovoljno “manjina” dovoljno dobrih rezultata da bi se kvalificirali, što Wells kaže da čini nastavu “rasističkom.”

Topaz je u sličnom križarskom pohodu, iako umjesto ukidanja pojedinih satova matematike pokušava ukinuti profesore matematike s kojima se politički i ideološki ne slaže. To je sama definicija fašizma, kojoj se ljevičari poput Topaza tvrde da se protive. Ironično, ljevičari poput Topaza oličenje su onoga što znači biti fašist.

Topaz je nedavno od srama izbrisao svoj Twitter račun nakon što je razotkriven zbog manipuliranja podacima, što znači da je i agitator i lažljivac. Topaz sada ima novi Twitter račun koji ne sadrži nikakav trag o tome što je prije uhvaćen kako širi.

“Ova zemlja je poludjela”, napisao je netko u Karlstack Substacku.

“To je matematika za Boga miloga!! Brojevi! Kako možete tvrditi da je matematika bjelačka? Tko dobiva najviše ocjene iz matematike na temelju rezultata istraživanja i testiranja? Savjet – ne mi bijelci! SAD se čak ne svrstavaju ni u top 5 zemalja. Sve su to azijske zemlje.”

Chad TopazmatematikanacistiRadikalizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
2 godine prije

Momak matematički precizno radi na razaranju društva. Na zapadu ništa novo.

Detektor
2 godine prije

“Instituta za kvantitativno proučavanje uključenosti, raznolikosti i jednakosti”?????
Gospode Bože hitno pošalji ovamo taj asteroid. Stvarno je vrijeme za Veliki reset ljudskog roda

max
2 godine prije

Ovi sa zapada kao da se trude obnoviti ono zlo koje je zaustavljeno 1945 god.

Zagten
2 godine prije

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu vrse istrazivanja, ne znam koji je strucni naziv, za “kako klimatske promjene utjecu na nefinancijsko izvjestavanje”, naravno financirano iz “fondova”. Svijet, bolje receno tzv. institucije, usle su u zadnju fazu ludila, sto kaze i Biblija, “mislili su da su mudri, a poludise”. Zapravo je u bilo kojoj znanstvenoj, obrazovnoj ili drzavnoj instituciji nemoguce je naici na mudrost, samo ludilo.

Lucija, prva
2 godine prije

1. “…Topaz se također trudi za upumpavanje donacija svojoj vlastitoj organizaciji.””
2. “Mnogi su rekli da je poanta ovog popisa bila da Topaz naruši izglede za karijeru svojih neprijatelja”,”

Ova dva razloga su sasvim dovoljna.
Treće, uopće ne vidim razlog da se ovaj tip naziva “ljevičarem”, pa onda otkrivaju “ironije” i paradoksi.

To što se netko naziva ljevičarem, ne znači da to i jest.
Pa koga sve nisu nazvali desničarem, na prosvjedima?
Ovo ima veze s politikom, a ovdje je vidljivo i kojom. Donatora.

radoznalo_mače
2 godine prije

Najbolje da ukinu teoreme, formule, jednadžbe koje su smislili bijelci pa da opet čekamo da netko otkrije Pitagorin poučak (a da ne bude bijelac iz odvratne Grčke koja je imala robove). Ukinimo Kartezijev koordinatni sustav, ukinimo Fourierove redove, Fibonaccijev niz, sve su to bijelci smislili. Ajmo iznova. Dosta je bilo bjelačke supremacije u matematici, pas vam mater, Gauss jesi me čuo, g*vno jedno bijelo švapsko?

Toni
2 godine prije

Ovo je napisao Đuro iz TLN? Neka jača zajebancija?

łedeno doba
2 godine prije

Chad Topaz – pripadnik izbranog naroda

zanimljivo je kako bijeli pripadnici samoproglašenog izabranog naroda , sebe ne svrstavaju u bijelce, kada uvijek i posvuda izmišljaju neke nove rasizme.

rade iz niša
2 godine prije

primijetio sam da svi ovi spasitelji izgledaju kao da ih je bog sastavljao u mraku, što objašnjava sve

Kemičar
2 godine prije

Dno

V.B.
2 godine prije

Kako naslov kaže radi se o: “Chad Topaz, osnivač Instituta za kvantitativno proučavanje uključenosti, raznolikosti i jednakosti (QSIDE). Šta on radi u svom vlastitom institutu i kako vodi persolnalnu politiku u svom isntitutu to je njegova individualna stvar. Isto tako je i cijeli tekst ovog članka idiviualna procjena i gledište autora teksta. Što se pak naših čitaoca tiče, svako ima pravo gledati na te stvari iz svog ugla i procjenjivati vjerodostonost kritike koju nudi ovaj tekst. Ali ima jedna jako smiješna izjava u tekstu da su antifašisti najveći fašisti. Znači relativizira fašiste s jedne strane kao oni nisu baš loši i najgori fašisti a onda istovremeno relativizira antifašiste kao oni nisu protiv fašizma jer su još gori od fašizma. OK, ako autor teksta tako gleda na stvari to je njegova stvar. Moje gledište je sasvim drugačije.

abc
2 godine prije

ZAŠTO SU NAJGORI FAŠISTI U DRUŠTVU ONI KOJI TVRDE DA SU “ANTIFAŠISTI?”
Pa i vuk se zna pretvarati u ovcu, da dođe do plena.

Vatroslav
2 godine prije

Upišite u tražilicu: chad topaz husband

…sve je jasno. Još jedan umobolnik.

Rimtutituki
2 godine prije

Uvode quote pametnih manjina. Koja blamaza

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI