Rusija: “Uništit ćemo novu umjerenu oporbu koju SAD stvara u Siriji”

Vojska SAD u Siriji
41 komentar

Čelnik Odbora za obranu i sigurnost Vijeća Federacije, bivši zapovjednik ruskih zrakoplovnih snaga, Viktor Bondarev, najavio je uništenje nove “umjerene opozicije” u Siriji, vojne sile u čijem je formiranju sudjelovala američka vlada.

“Nova “umjerena oporba“, koju su formirale Sjedinjene Države u Siriji, bit će uništena punom potporom zrakoplovnih snaga Ruske Federacije”, rekao je Viktor Bondarev u komentaru za RIA Novosti.

Bondarev je rekao da države koje financiraju militante u Siriji, kako se bliži kraj “kalifata”, traže način povlačenja i novo “utočište” za njih.

“SAD pokušavaju produžiti vojni sukob u Siriji, stvarajući kamp za takozvanu  “umjerenu oporbu” u Al-Tanfu. Nova “umjerena oporba” u Al-Tanfu je pokušaj Amerikanaca da povuku iz rata”, rekao je Bondarev.

Prema podacima ruskog Ministarstva obrane, Amerikanci pokušavaju da osnovati novu skupinu od raznih terorističkih grupa, među kojima su najveće Jaysh Usud al-Sharqiya s navodno 1300 militanata, Shehid  Ahmad al-Abdo, koji tvrde da imaju 2700 boraca i  Liwa Shuhada al-Qaryatayn s nepoznatim brojem boraca, ali dobro opremljenim zbog oružja koje im je ranije isporučivala CIA.

Treba napomenuti i da je bivši zapovjednik ruskih zrakoplovnih snaga, general Viktor Bondarev, 26. rujna 2017. dekretom predsjednika Rusije Vladimira Putina razriješen s dužnosti i otpušten iz vojne službe. Kada je vijest objavljena, nitko nije znao što je posrijedi, obzirom da Putin ima puno povjerenje u Bondareva, veterana dva rata u Čečeniji i zapovjednika sirijske borbene skupine.

Međutim, nedugo nakon otpuštanja iz vojne službe, Viktor Bondarev postaje zastupnik Vijeća Federacije iz regije Kirov i istovremeno u tom tijelu preuzima dužnost čelnika Odbora za obranu i sigurnost.

Slično je bilo i s bivšim generalom armije Anatolijem Antonovom, kojeg je Putin razriješio vojnih dužnosti i imenovao ga ruskim veleposlanikom u Sjedinjenim Državama.

Postavljanje iskusnih i u ratu dokazanih generala na visoke političke i je prilično zanimljiva novost iz Kremlja i  Washington može biti siguran da Viktor Bondarev ne govori da će uništiti teroriste u područje Al-Tanfa samo kako bi stekao političke poene.

oporbaRat
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
basso
6 godine prije

Nisu mi jasne te budale koje se stavljaju pod americku komandu,a vidjeli su kako je prosla sada vec bivsa opozicija sa IS na celu.

Crni žutokljunac
6 godine prije

SAD,Izrael i ostala ekipa se nije otvoreno uključila kad su njihovi puleni počeli gubiti.Za njih je ovaj rat izgubljen.Ovo je samo odgađanje neizbježnog.

bobrock
6 godine prije

Ivo Banac: Nećete Rusi, mi ćemo uvijek podržavati umjerenu sirijsku oporbu!

17 novembar
6 godine prije

viktor bondarev i ostali oficiri sto se tice rata u ceceni imali su katastrofalne gubitke nije mi jasno kako takvi uopste mogu ista vise pricati o ratu i zasto ga putin uopste drzi moze bondarev da prica dok hezbolah i iranci idu prvi ali opasno se zakuhava na kavkazu a tamo ide mnogo teze za bracu ruse

Borac2
6 godine prije

Ove kloskote ce brzo pocistiti.

davor
6 godine prije

ove izjave su muzika za moje uši……..živjela rusija…….uljepšajte nam dan

forlan
6 godine prije

A do tada ćete prodavati S-400 Saudima, Turcima i ostalim “partnerima”, dok Sirija se nema čime braniti dok ih arijevska avijacija napada kadgod im se digne ona stvar.

Hrvat
6 godine prije

Nije kriv g. Trump. Ima muda jurišati na deep state, ali ne može sam.

Bosanska Pravoslavna Crkva
6 godine prije

Ovo zvuči sjajno. Nadam se totalnom uništenju ovih zlikovaca

Bosanska Pravoslavna Crkva
6 godine prije

Ovdje mnogo nadimaka pa meni ni jedan ne zasmeta. A porediti me sa Sinišom ili ovim ili onim je zaista smiješno. Meni je prvenstveno drago zbog Sirijskih uspjeha u ovom ratu a ima neko ko vidi ko sam i dali imam toliko tih tainih imena pa ga pozivam da to objelodani. Moraću i ja početi da ispoljavam nezadovoljstvo sa nadimcima jer je njih podosta. Odoh malo sa djecom u šetnju dok se njih par ohladi.

Hrvat
6 godine prije

Samo naprijed braćo Rusi!!!!!!
Hvala vam! Bog ISUS nas čuva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI