Ruske Vazdušne-kosmičke snage pratile 30 lansiranja raketa u 2019.

Sojuz MS-11
0

Ruske Vazdušno-kosmičke snage su pratile preko 30 lansiranja raketa iz raznih zemalja i izdale skoro 20 upozorenja o svemirskim objektima koji se opasno približavanju ruskim satelitima od početka godine, saopštila je u petak press služba Ministarstva odbrane.

“Tokom ove godine, ruski sistem za rano upozoravanje otkrile su preko 30 lansiranja stranih i domaćih balističkih i kosmičkih raketa”, saopštila je press služba Vazdušno-kosmičkih snaga dok je Rusija proslavljala Dan kosmičkih snaga 4. oktobra

Istorija ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga seže do 4. oktobra 1957. godine kada je sa kosmodroma Bajkonur lansiran prvi veštački satelit na Zemlji.

Takođe, pripadnici ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga su otkrili i locirali oko 700 svemirskih objekata, kontrolisali postavljanje oko 300 satelita u orbitu i predvidjeli spuštanje preko 200 svemirskih vozila iz orbite od početka godine.

“Oni su izdali 19 upozorenja na opasne objekate u blizini satelita ruske orbitalne grupe”, saopšteno je iz press službe Ministarstva odbrane. Tokom tog perioda, ruske Vazduhoplovno-kosmičke snage su posvetile posebnu pažnju kontroli strukture i stanja grupacija stranih satelita i eksperimenata drugih zemalja sa svojim svemirskim vozilima, dodalo je ministarstvo.

Ruski glavni kosmički centar Titov obezbedio je od početka ove godine 16 svemirskih lansiranja iz svemirskih luka Plesetck, Vostochni i Baikonur, tokom kojih su 22 satelita postavljena u orbitu.

Ministarstvo odbrane je lansiralo pet svemirskih raketa, uključujući i interkontinentalne balističke rakete Jars i Topol-M.

Svemir
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI