Seljani Sopina u Donbasu lopatama potjerali ukrajinske vojnike

Ukrajina
4 komentara

Zbog otpora lokalnog stanovništva, ukrajinske snage sigurnosti su bile prisiljene zaustaviti dopremanje opreme i izgradnju vojnih utvrda u selu Sopino, istočno o Mariupolja, području u regiji Donjeck pod njihovom kontrolom. Vijest je potvrdio Centar za odnose s javnošću u sjedištu takozvane ”Antiterorističke operacije” u Kijevu.

Ukrajinske snage su tvrdile kako su se radovi u selu Sopino provodili da se ”ojača zaštita sela od mogućih napada od strane milicija”.

Međutim, seljani se prosvjedovali zbog dolaska ukrajinske vojske i odluke da tamo gradi utvrde, stoga su zahtijevali da ukrajinski vojnici napuste područje.

”Razumijemo nevoljkost seljaka da se u njihovoj neposrednoj blizini uspostave linije obrane i odlučili smo obustaviti poslove”, priopćeno je iz sjedišta takozvane ”Antiterorističke operacije”.

Centar za odnose s javnošću je napomenuo ”kako ukrajinske snage sigurnosti ne samo da štite stanovnike zemlje, nego slušaju i njihovo mišljenje”.

Međutim, kasnije se saznalo kako seljani ne samo da se nisu složili s izgradnjom utvrda i zemunica, nego je oko 50 osoba, među kojima je bilo puno žena, napalo desetak ukrajinskih vojnika.

Sukob mještana i ukrajinskih vojnika, koji su napustili područje, potvrdio je i OESS, čija se promatračka misija nalazila u Sopinu.

Promatrača misija u priopćenu navodi kako je zabilježila sukob mještana Sopina u Donbasu s pripadnicima vojske Ukrajine.

”Nakon što su vojnici napustili to područje, promatrači su vidjeli skupinu mještana kako su lopatama i drugim alatom porušili izgrađeni dio utvrde”, priopćio je OESS.

Podsjetimo, dan ranije je ukrajinska vojska napravila dva neuspješna pokušaje proboja na jug Donbasa i Svetlodarskom luku. Prema riječima Aleksandra Zaharčenka, prva skupina je odbijena, a druga je ušla u minsko polje i sama se povukla.

Vijest o povlačenju ukrajinske vojske iz Sopina su potvrdili u ukrajinski mediji, koji navode ”kako se radilo o inženjerskim jedinicama, koje su suspendirale radove kako bi se izbjegle društvene napetosti”.

Aleksander ZaharčenkodonbasdonjeckOESS
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fb slo
6 godine prije

Sasvim jasno je,
kad barem pola stanovnika Ukrajini govori rusko,
kad ne samo Donjeck i Lugansk, nego 3/4 stanovnika ne želi pogoršanja odnosa Rusijom,
kad dobiju platu, pa vide brojke danas i prije CIA Majdana,
kad kupuju ugljen po puno višoj cijeni,
kad bezzaposlenost raste, i na stotisuče Ukrajinaca u Poljskoj radi sve za male pare..

Dobra stara kmečka pamet, kažemo u Slo.

dalmata
6 godine prije

Nema kruva bez motike,nema slobode bez seljaka i tezaka,I lopata u pravim rukama je jaca od tenka.Oce li EU sad optuzit Ruse za specijalni rat specijalnim Ruskim oruzjem-Lopatom

Blues
6 godine prije

Pretpostavljam, na osnovu nekih iskustava iz DR. Stanovnici tog mjesta su živjeli svoj život, ne jako dobar i i pretpostavljam bez nekih ideoloških i naconalnih ambicija.
Problem je kada ti dođu osloboditelji (bilo kojih zastava i boja) i naprave “junački” podvig te ispale nekoliko granata sa svojih mobilnih položaja i onda se povuku u svoje rovove, skloništa, štatijaznam što već, a onda uslijedi odgovor po tom položaju u kojem više nema “pucača” nego ostaje selo i seljani i onda nastupa propaganda kako su pobijeni civili.
Imao sam osobnih iskustava u svezi toga, a u jednom sličnom događaju ranjeni smo ja i supruga, ja lakše dok je supruga bila teže ranjena, no sve je završilo sretno.

bobrock
6 godine prije

Ja bih u svom selu također Ivu Banca dočekao lopatom!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI