fbpx

Seljani Sopina u Donbasu lopatama potjerali ukrajinske vojnike

Ukrajina

Zbog otpora lokalnog stanovništva, ukrajinske snage sigurnosti su bile prisiljene zaustaviti dopremanje opreme i izgradnju vojnih utvrda u selu Sopino, istočno o Mariupolja, području u regiji Donjeck pod njihovom kontrolom. Vijest je potvrdio Centar za odnose s javnošću u sjedištu takozvane ”Antiterorističke operacije” u Kijevu.

Ukrajinske snage su tvrdile kako su se radovi u selu Sopino provodili da se ”ojača zaštita sela od mogućih napada od strane milicija”.

Međutim, seljani se prosvjedovali zbog dolaska ukrajinske vojske i odluke da tamo gradi utvrde, stoga su zahtijevali da ukrajinski vojnici napuste područje.

”Razumijemo nevoljkost seljaka da se u njihovoj neposrednoj blizini uspostave linije obrane i odlučili smo obustaviti poslove”, priopćeno je iz sjedišta takozvane ”Antiterorističke operacije”.

Centar za odnose s javnošću je napomenuo ”kako ukrajinske snage sigurnosti ne samo da štite stanovnike zemlje, nego slušaju i njihovo mišljenje”.

Međutim, kasnije se saznalo kako seljani ne samo da se nisu složili s izgradnjom utvrda i zemunica, nego je oko 50 osoba, među kojima je bilo puno žena, napalo desetak ukrajinskih vojnika.

Sukob mještana i ukrajinskih vojnika, koji su napustili područje, potvrdio je i OESS, čija se promatračka misija nalazila u Sopinu.

Promatrača misija u priopćenu navodi kako je zabilježila sukob mještana Sopina u Donbasu s pripadnicima vojske Ukrajine.

”Nakon što su vojnici napustili to područje, promatrači su vidjeli skupinu mještana kako su lopatama i drugim alatom porušili izgrađeni dio utvrde”, priopćio je OESS.

Podsjetimo, dan ranije je ukrajinska vojska napravila dva neuspješna pokušaje proboja na jug Donbasa i Svetlodarskom luku. Prema riječima Aleksandra Zaharčenka, prva skupina je odbijena, a druga je ušla u minsko polje i sama se povukla.

Vijest o povlačenju ukrajinske vojske iz Sopina su potvrdili u ukrajinski mediji, koji navode ”kako se radilo o inženjerskim jedinicama, koje su suspendirale radove kako bi se izbjegle društvene napetosti”.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
fb slo
Gost
fb slo
3 godine prije

Sasvim jasno je,
kad barem pola stanovnika Ukrajini govori rusko,
kad ne samo Donjeck i Lugansk, nego 3/4 stanovnika ne želi pogoršanja odnosa Rusijom,
kad dobiju platu, pa vide brojke danas i prije CIA Majdana,
kad kupuju ugljen po puno višoj cijeni,
kad bezzaposlenost raste, i na stotisuče Ukrajinaca u Poljskoj radi sve za male pare..

Dobra stara kmečka pamet, kažemo u Slo.

dalmata
Gost
dalmata
3 godine prije

Nema kruva bez motike,nema slobode bez seljaka i tezaka,I lopata u pravim rukama je jaca od tenka.Oce li EU sad optuzit Ruse za specijalni rat specijalnim Ruskim oruzjem-Lopatom

Blues
Gost
Blues
3 godine prije

Pretpostavljam, na osnovu nekih iskustava iz DR. Stanovnici tog mjesta su živjeli svoj život, ne jako dobar i i pretpostavljam bez nekih ideoloških i naconalnih ambicija.
Problem je kada ti dođu osloboditelji (bilo kojih zastava i boja) i naprave “junački” podvig te ispale nekoliko granata sa svojih mobilnih položaja i onda se povuku u svoje rovove, skloništa, štatijaznam što već, a onda uslijedi odgovor po tom položaju u kojem više nema “pucača” nego ostaje selo i seljani i onda nastupa propaganda kako su pobijeni civili.
Imao sam osobnih iskustava u svezi toga, a u jednom sličnom događaju ranjeni smo ja i supruga, ja lakše dok je supruga bila teže ranjena, no sve je završilo sretno.

bobrock
Gost
bobrock
3 godine prije

Ja bih u svom selu također Ivu Banca dočekao lopatom!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik