Sirijska vojska prelazi Eufrat – SAD ne mogu odlučivati područja djelovanja

Sirijska vojska prelazi Eufrat
41 komentar

Najnovije snimke i fotografije iz Deir Ez-Zora potvrđuju da se tenkovi, ljudstvo i vojni materijal 4. Oklopno-mehanizirane divizije prebacuju na lijevu obalu Eufrata.

U vojnom izvješću se potvrđuje i da su elitne ”Tigar” snage napustile sjever Hame i kreću se prema mjestu Al Sukhnah, u pokrajini Homs. Ova pojačanja su poslana za jačanje obrane grada As-Shoula i obližnjih punktova koje je ISIL nije ovog tjedna u iznenadnom napadu nakratko uspio zauzeti, da bi u protunapadu bio odbačen na početne položaje.

Al-Shoula e strateško naselje na putu prema Deir Ez-Zoru, zbog čega je najviši prioritet sirijske vojske.

U međuvremenu je Rusija poručila kako neće dopustiti američkim i kurdskim snagama da ograniče područje djelovanja sirijske vojske u Deir Ez-Zoru.

Ovu je izjavu zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Oleg Siromolotov, koji je upozorio da je rusko vojno zapovjedništvo u Siriji ranije obavijestilo američku stranu o području operacija protiv terorista ”Islamske države” i da neće tolerirati bilo kakav pokušaj zaustavljanja ili usporavanja uništenja terorista u Siriji.

”Zapovjedništvo ruske vojske u Siriji je preko postojećih komunikacijskih kanala američke partnere izvijestilo o granicama vojne operacije protiv ISIL-a u Deir Ez-Zoru”, rekao je diplomat.

Siromolotov je također rekao da se Moskva žestoko protivi i protivit će se pokušajima Washingtona da se uspori konačna eliminacija rasadnika terorizma u Siriji.

Dodao je ”kako u Siriji imamo apsurdnu situaciju u kojoj je vanjska sila ilegalno i bez suglasnosti vlade iz Damaska prisutna na sirijskom teritoriju, a počinje definirati zemljopisni opseg djelovanja sirijske vojske, koja provodi operacije da svoju zemlju oslobodi od terorista”.

FOTO –  4. Oklopno-mehanizirana divizija sirijske vojske prelazi rijeku Eufrat

Sirijska vojska prelazi Eufrat

 

Sirijska vojska prelazi Eufrat

 

Sirijska vojska prelazi Eufrat
Sirijska vojska prelazi Eufrat
Eufrat
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Konstantin?
6 godine prije

Kao sto sam komentirao pre neki dan na temu “uspesne ofanzive” Usro- Hell kozojeba i nama ovde dobro poznatih kozojeb kauc “generala & analiticara” …. nek samo produze sa KMEKANJEM! Istinska i slobodoljubiva i PRAVA SIRIJA ce pobediti (naravno uz pomoc njihovi pravih saveznika) u ovom prljavom ratu! Samo napred SAA zelim vam jak vetar u ledja i speda vas da oduvate sav “crno-svetski” shljam koji se okupio u vasoj lepoj drzavi! Do vase konacne pobede! Amin!!!!

ZIJO
6 godine prije

meni se čini da zadnjih nekolio dana rusi kmeče a ne amerikanci, vidjeli su rusi da SDF zauzima natna polja a oni su zaustavljeni od ISLl-a, izgleda da je neke uhvatila euforija kad su SAA i ruska vojska deblokirali Deir Ez Zor pa su najavili konačnu pobjedu i odlazak Amerikanaca, ali CIA je prešla na svoj plan korištenja dvije vojske za svoje ciljeve, SDF se koristi za ISIL a ISIL se koristi za SAA

bobrock
6 godine prije

ISIL i SDF su jedna vojska sa dva imena! Zapovjednici su Ameri! Jako teška situacija u Siriji. Bit će zanimljivo pratiti razvoj događaja!

Nil1
6 godine prije

Isil gotov do Božića. Ostaju pobunjenici i kurdi.

Georgij Žukov
6 godine prije

ova dva zagrljena druga , tenkisti na posljednoj slici , ako i prezive nikada se o njima nece nista cuti , po njima se nece nista zvati .

Dragica
6 godine prije

Što ameri uopšte traže u Siriji. Onisu tamo uljezi kao i njihovo čedo ISIL. Kakovi parneri sa Rusima?

17 novembar
6 godine prije

rusija porucila amerikancima i kurdima a zona eskalacije sukoba je sve bliza prije ce biti podjela sirije nego sukobi sa kurdima citam rusi dovlace tone materijala za obnovu sirije a kraj rata nije ni blizu kraju kakve su to igre i zajebancije . bojim se da tigrovi previse idu u dubinu negdje ce naletiti nece biti dobro . samo neki izrazi za heroje da kmece nisu primjereni trebali bi imati postovanje za sirijsku armiju koja se lavovski bori .ovde se neki komentatori upale previse ne mozemo svi isto misliti volim rusiju ali veliki broj misteriozno ubijeni komandira u novorusiji stoje glavonje iz kremlja sa zaharcenkom i plotnickim i njihovim ulizicama isto kao sto stoje iza ubijeni dobrovoljaca iz drugi zemalja tako da nemam neko pozitivno misljenje o putinu koji ljubi ruke po vatikanu

Max
6 godine prije

Uopće ne razumijem neke kolege komentatore..čim se pojavi neki problem odmah navale sa pesimističnim prognozama. Do sad je sirijska vlada imala 100 puta gore situacije od trenutačnih pa vidi di su sada. Da su sami u ovom ratu onda bi i pesimistične prognoze mogle i imati neko argumentirano pokriće, ovako uz partnere koji stoje iza i pored sirijske države i vojske kraj rata sa samo 1 ishodom je neminovan.

Georgij Žukov
6 godine prije

Rat u siriji moze se formulirati i na nacin da strane u sukobu poredimo sa tri ptice , prva ptica je paun a to su Amerika i EU ,(siri svoja krila i pokazuje raskos boja ) druga ptica je puran a to je rusija(siri svoja krila i pokazuje svoju moc ) a treca ptica i jedina koja je u direktnom sukobu su vrane( koje jedna drugoj kopaju oci) .Paun zeli da mu se svi dive i tezi apsolutnoj moci , puran zeli da postane paun a vrana zeli da postane puran .

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Zašto u domaćim mainstream medijima nema ni slova o nečasnoj ulozi SAD-a zbog suradnje sa ISIL-om? Cijeli pošteni svijet vidi da su oni tamo po definiciji – agresori, i da pomažu teroriste ISIL-a u uništavanju Sirije, suverene, demokratske i socijalističke zemlje!

Tedi
6 godine prije

Zanima me samo, sta su se razgovarali Putin i Erdogan?
Da je sada zajebancija dosla do vrha indikativno je.ISIL je nebitan kazu Englezi,znaci pocistili su ih svi,a na red je ipak dosao Izrael sa Kurdima do posljednje kapi krvi Izrael gura Kurde i kazu “referendum” a mi poslje dolazimo sa 200000 vojnika,imati cete drzavu i traziti nasu pomoc”.A Erdogan ?Znaci pusi, otet ce im trecinu teritorije.E kada se zavrsi drzava Kurdistan imamo aneksiju i nastaje Veliki Izrael,taj plan je od pocetka rusenja BI bio je na stolu u Knesetu.Cisto i jenostavno.E sad sta ce Rusija tu da napravi? Ne znam dalje.Tko ce tu da pusi vidjeti cemo.Sada se mjesa drugi spil karata,Putin je izjavio “rat u Siriji je zavrsen”.Onako u dubini duse,bojim se za Zidove ,cionisti ce ih opet gurnut iz domovine po svjetu,kao da im se povjest ponovo dogada,mozda i ne mislim dobro.

stipa
6 godine prije

Poštovani Siromolotove, točno ste postavili dijagnozu, ali koju terapiju mislite propisati?… Dok legalno ne skinete neki zrakoplov USrA koalicije tokom ilegalnog leta po sirijskom nebu, puno patnje i žrtava čeka SAA i saveznike… Da me nebi tu neki “vrli operativno-taktički stratezi” popljuvali “savjetima” samo ću izraziti moje saučešće RF-i i SAA i Iranu svim budućim njihovim poginulim generalima, pukovnicima, kapetanima RF-a, SAA itd poginulim zbog kmečajuće političke diplomacije dok vojnik lije znoj, krv i suze po Siriji… Osloboditi će se Sirija, samo je pitanje uz kolike žrtve, a “stratezi” ne liju suze nad kovčezima poginulih, već se “vesele” svakom koraku naprijed po terenu

antun comb
6 godine prije

Sirijska vojska prelazi Eufrat – SAD ne mogu odlučivati područja djelovanja…..jes, do prve prilike dok ih USraonje ne izbombaju, onda ce Rusi opet ulozit protest I dovuc jos jedan s-400 za paradu.

Brane
6 godine prije

Rusi nisu dosli ginut u Siriju da oslobode naftna polja za kurde (židove I amere),jeste li vi svi normalni,koji pljuckate uredno po Rusima? Ako treba I ako se I kad se dođe do kraja zaratiti će s dotičnima glede toga,a u medjuvremenu pokusavaju izbjeći sveopći rat na svaki mogući način. Jer ako do istoga dođe, ovaj poginuli general(i svi ostali do sad poginuli Ruski vojnici) biti će samo kap u moru. Poanta ove Ruske strategije,barem koliko je ja vidim, je dovođenje anglo-cionističke zločinačke organizacije do točke gdje (napokon) shvaćaju da im plan za Siriju ne prolazi,osim ako nisu spremni na,u konačnici,nuklearnu razmjenu. U međuvremenu, Rusija ovakvim popustljivim stavom I prihvaćanjem pokojeg šamara, sprečava homogenizaciju u suprotnom taboru, budući da sve više ljudi uviđa što se u Siriji stvarno događa,među njima I pokoji bitni igrač/pojedinac. A što sigurno ne bi bio slučaj da Rusija postupa kao I zioameri, I uzvraća momentalno… Čitaj više »

čitatelj portala
6 godine prije

Sretno vam, hrabri ratnici, u oslobađanju svoje domovine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI