Snimak poziva Larry Kingu podstiče tvrdnju Tare Reade da je Joe Biden seksualno napao

Joe Biden
5 komentara

Odbacivanje navoda Tare Reade, od strane glavnih medija, da je seksualno napao tadašnji senator Joe Biden postalo je još čudnije nakon što se pojavila video snimka poziva njene majke u Larry King Live na CNN 1993.

Minutni snimak koji je izbio u petak prikazuje ženu koja poziva Larry King Live iz San Luis Obispo u Kaliforniji 11. avgusta 1993. godine, tražeći savjet o svojoj ćerki koja je upravo napustila Washington nakon što je imala „problema“ sa „istaknutim senatorom“.

POZIV: “Da, zdravo. Pitam se šta bi radnik uradio osim da se obrati štampi u Washingtonu? Moja ćerka je upravo napustila Washington, nakon što je radila za istaknutog senatora, i uopšte nije mogla da se izbori sa svojim problemima, a jedino što je mogla da uradi bilo je odlazak u štampu, a ona je odlučila da to ne čini iz poštovanja prema njemu”, kaže transkript segmenta, koji je u petak objavio Rian Grim iz Intercept-a.

Grim je primijetio da je, kada je intervjuisao Reade, pomenuo poziv majke CNN-u, ali nije se mogao sjetiti tačnog sadržaja ni datuma emisije. Reade-ina majka, koja je preminula 2016. godine, živjela je u San Luis Obispo u avgustu 1993. Čuvši snimku u petak, Reade je novinarima rekla da je glas na njoj stvarno majčin.

Reade je radila kao zaposlenik za tadašnjeg senatora Joe Bidena početkom devedesetih, ali je iznenada napustila Washington nakon što je podnijela žalbu zbog seksualnog uznemiravanja. Bidenovi dokumenti iz tog vremena zapečaćeni su sve dok ne prođu dvije godine nakon što se povuče iz javnog života, a 77-godišnjak trenutno pokušava da u novembru pobijedi predsjednika Donalda Trumpa kao kandidat Demokratske stranke.

Razgovarajući s novinarkom Katie Halper prošlog mjeseca, Reade je grafički detaljno opisala kako ju je senator Biden seksualno napao u hodniku zgrade Russell Senate Office negdje u proljeće 1993. godine, dok mu je donosila torbu za teretanu.

Glavni američki mediji uglavnom su ignorisali Reade-ine navode. Kada su se sredinom aprila konačno osvrnuli na navode, New York Times je objavio dugometražni članak koji ih je odbacio. To je bilo u izrazitoj suprotnosti s pažnjom koju su Times i drugi glavni mediji posvetili daleko nejasnijoj i nepotvrđenoj tvrdnji dr. Christine Blasey Ford prošle godine, tokom saslušanja za potvrdu Bretta Kavanaugh-a na Vrhovnom sudu pravde.

joe bidenseksualno zlostavljanjeTara Reade
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dalmata
3 godine prije

Poštovani Šjor “d”,dijagnoza vam je ispravna.Samo me zanima,kaka je dijagnoza USrA birača,koji već stotinu godin glasaju za takve?!

Max
3 godine prije

Ovi kandidati jedan bolji od drugog. ironija naravno.

Bosanac
3 godine prije

IOnaj Rudi Guliani ga ‘mezi’ redovno ima i neki podcast na YTubeu gdje mu je dokazo kriminal u Ukrajini sa svjedocima i dokumentima , al kad gledas CNN tamo je drugi svijet…….oni forsiraju Bidena, vakcine, Gates je gostovo (Gates zivi i dalje u oblacima)

Mijo
3 godine prije

Dobro leftardi štite svoje. Mogu napraviti što god hoćeš, uvijek prolaze, tako i ovaj lik koji ne zavrijeđuje spomena imena svoga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI