Tajni sastanak o privatizaciji nuklearnog rata održan na Dan Hirošime 2003. godine

Nuklearna kriza
81 komentar

Danas su opasnosti vojne eskalacije neopisive. Ovo što se sada događa u Ukrajini ima ozbiljne geopolitičke implikacije. To bi nas moglo odvesti u scenarij Trećeg svjetskog rata. Važno je pokrenuti mirovni proces kako bi se spriječila eskalacija.

Povijest ovog rata mora se razumjeti. Bombardiranje i granatiranje pod vodstvom ukrajinskih oružanih snaga usmjereno protiv stanovnika Donbasa počelo je prije osam godina, što je rezultiralo uništavanjem stambenih naselja i masovnim civilnim žrtvama.

Potreban je bilateralni mirovni sporazum. Od značaja za tekuću krizu u Ukrajini. Bidenova administracija čvrsto je opredijeljena za korištenje nuklearnog oružja kao instrumenta mira.

Trošak američkog programa nuklearnog oružja za “mirotvorstvo” je reda veličine 1,3 bilijuna dolara.

Fokus američke vojne doktrine od Bushove administracije bio je na razvoju takozvanog “upotrebljivijeg nuklearnog oružja”.

Revija Nuclear Posture Review Georgea W. Busha iz 2001., koju je usvojio američki Senat krajem 2002., predviđa razvoj “generacije upotrebljivijeg nuklearnog oružja”. Naime taktičko nuklearno oružje (mini-nuklearke B61-11) eksplozivnog kapaciteta između jedne trećine i 6 puta veće od bombe za Hirošimu.

Izraz “upotrebljiviji” proizlazi iz rasprave oko NPR-a iz 2001., koji je opravdavao upotrebu taktičkog nuklearnog oružja u konvencionalnom ratnom kazalištu na temelju toga da su, prema znanstvenom mišljenju, taktičko nuklearno oružje, odnosno bombe za razbijanje bunkera s nuklearnom bojnom glavom po ugovoru s Pentagonom “bezopasan za okolno stanovništvo jer je eksplozija pod zemljom”.

Michel Chossudovsky, 03. kolovoza 2021., 5. ožujka 2022.

Tekst u nastavku je ulomak iz scenarija Towards a World War Three, Opasnosti nuklearnog rata Michela Chossudovskog. prvi put objavljen 2011.

Ni u jednom trenutku otkako je prva atomska bomba bačena na Hirošimu 6. kolovoza 1945., čovječanstvo nije bilo bliže nezamislivom – nuklearnom holokaustu koji bi se potencijalno mogao proširiti u smislu radioaktivnih padavina na velik dio Bliskog istoka.

Ukinute su sve mjere zaštite iz doba hladnog rata, koje su nuklearnu bombu kategorizirale kao “oružje u krajnjoj instanci”. “Ofenzivne” vojne akcije s nuklearnim bojevim glavama sada se opisuju kao djela “samoobrane”.

Žrtve od izravnih učinaka eksplozije, radioaktivnosti i požara koji su rezultat masovne upotrebe nuklearnog oružja od strane supersila [iz doba hladnog rata] bile bi toliko katastrofalne da smo izbjegli takvu tragediju prva četiri desetljeća nakon izuma nuklearnog oružja.

Tijekom Hladnog rata prevladavala je doktrina uzajamno osiguranog uništenja (MAD), odnosno da bi uporaba nuklearnog oružja protiv Sovjetskog Saveza rezultirala “uništenjem i napadača i branitelja”. U post-hladnoratovskoj eri, američka nuklearna doktrina je redefinirana.

Opasnosti od nuklearnog oružja su prikrivene. Taktičko oružje smatra se različitim, u smislu svog utjecaja, od strateških termonuklearnih bombi iz doba hladnog rata. Taktičko nuklearno oružje identično je strateškim nuklearnim bombama. Jedine stvari koje razlikuju ove dvije kategorije nuklearnih bombi su:

  1. njihov sustav dosega;
  2. njihov eksplozivni efekt (mjeren u masi trinitrotoluena (TNT), u kilotonima ili megatonima.

Taktičko nuklearno oružje ili mini-nuklearna atomska bomba opisuje se kao mala nuklearna bomba, isporučena na isti način kao i bombe koje prodiru u zemlju. Taktičko nuklearno oružje, usporedivo je s bombama bačenim na Hirošimu i Nagasaki u kolovozu 1945.

Pentagonov Nuclear Posture Review iz 2001. predvidio je takozvane “planove za nepredviđene situacije” za ofenzivnu “upotrebu prvog udara” nuklearnog oružja, ne samo protiv zemalja “osovine zla” (uključujući Iran i Sjevernu Koreju), već i protiv Rusije i Kine.

Usvajanje NPR-a od strane američkog Kongresa krajem 2002. dalo je zeleno svjetlo za provođenje Pentagonove preventivne doktrine nuklearnog rata, kako u smislu vojnog planiranja, tako i u pogledu nabave i proizvodnje obrane. Kongres ne samo da je ukinuo svoju zabranu nuklearnog oružja niske razorne moće, već je također osigurao sredstva “za nastavak rada na takozvanim mini-nuklearkama”. Sredstva su dodijeljena za taktičko nuklearno oružje ”probijač bunkera” (”probijač Zemlje”), kao i za razvoj novog nuklearnog oružja.

Dan Hirošime 2003.: Tajni sastanak u stožeru strateškog zapovjedništva

Dana 06. kolovoza 2003., na Dan Hirošime, u znak sjećanja na bacanje prve atomske bombe na Hirošimu (06. kolovoza 1945.), održan je tajni sastanak u sjedištu Strateškog zapovjedništva u zračnoj bazi Offutt u Nebraski.

Nazočili su visoki rukovoditelji iz nuklearne industrije i vojnoindustrijskog kompleksa. Ovo miješanje obrambenih izvođača, znanstvenika i kreatora politike nije bilo namijenjeno komemoraciji Hirošime. Sastanak je imao za cilj postaviti pozornicu za razvoj nove generacije “manjeg”, “sigurnijeg” i “upotrebljivijeg” nuklearnog oružja, koje će se koristiti u “nuklearnim ratovima u kazalištu” 21. stoljeća.

U okrutnoj ironiji, sudionici ovog tajnog sastanka, koji je isključio članove Kongresa, stigli su na godišnjicu bombardiranja Hirošime i otišli na godišnjicu napada na Nagasaki. Više od 150 vojnih izvođača, znanstvenika iz laboratorija za oružje i drugih vladinih dužnosnika okupilo se u sjedištu američkog strateškog zapovjedništva u Omahi u Nebraski kako bi skovali zavjeru i planirali mogućnost “nuklearnog rata punog razmjera”, pozivajući na proizvodnju nova generacija nuklearnog oružja, “upotrebljivije” takozvane “mini-nuklearne rakete” i “razbijači bunkera” koji prodiru u zemlju naoružani atomskim bojevim glavama.

Prema nacrtu dnevnog reda koji je procurio, tajni sastanak uključivao je rasprave o “mini-nuklearkama” i bombama ”probijačima bunkera” s nuklearnim bojevim glavama “za moguću upotrebu protiv odmetnutih država”:

Moramo promijeniti našu nuklearnu strategiju iz hladnog rata u onu koja se može nositi s novim prijetnjama. Na sastanku će se malo razmisliti o tome kako jamčimo učinkovitost (nuklearnih) zaliha.

Privatizacija nuklearnog rata: američki vojni izvođači postavljaju pozornicu

Doktrina nuklearnog oružja nakon 11. rujna bila je u izradi, s glavnim američkim obrambenim izvođačima izravno uključenim u proces donošenja odluka.

Sastanci Dana Hirošime 2003. postavili su pozornicu za “privatizaciju nuklearnog rata”. Korporacije ne samo da ubiru više milijardi dolara profita od proizvodnje nuklearnih bombi, one također imaju izravan glas u određivanju dnevnog reda u vezi s upotrebom i raspoređivanjem nuklearnog oružja.

Industriju nuklearnog oružja, koja uključuje proizvodnju nuklearnih uređaja, kao i sustava za isporuku projektila, itd., kontrolira nekolicina obrambenih izvođača s Lockheed Martinom, General Dynamicsom, Northrop Grunmanom, Raytheonom i Boeingom na čelu. Vrijedi napomenuti da je jedva tjedan dana prije povijesnog sastanka 6. kolovoza 2003. Nacionalna uprava za nuklearnu sigurnost (NNSA) raspustila svoj savjetodavni odbor koji je omogućio “neovisni nadzor” nad američkim nuklearnim arsenalom, uključujući testiranje i/ili korištenje novih nuklearnih uređaja. Što mislite zašto?

Autor: Prof Michel Chossudovsky
Hirošimanuklearni ratopasnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ime
2 godine prije

Na globalnoj sceni svjedocimo kazalisnoj predstavi nevidjenoj u povjesti palog ljudskog roda. “Prorok” “izabranih” Svab je najavio tzv. Veliki reset-ponovno pokretanje, a da bi nesto resetirali prvo treba srusiti stari sustav i dignuti potpuno novi: novonormalno, novogovor, nova era od dana pojave glavnog “baje”-“Proslost je bila izbrisana, cin brisanja zaboravljen i laz je postala istina”. Uloge: “dementni” Joe, rotsildov “babojebac”, “ruski” 007, “ukrajinski” curcosvir, “drug” Xi, “dr” Bil, “bezgresni” Vatikanac… “Sou” je poceo tragikomikom “pandemijom” koja se “suzbija” grafen “cjepivima” “dr” Bila i ekipe, a nastavio akciom u Ukrajini gdje “ruski” 007 i curcosvir “boksaju” preko ledja naroda. “Zapad” zeli Ukrajinu, a ruski medo poklopio sapom i ne da, ali pravi zaplet i uzbudjenje tek slijedi. “Sexsista” Kramp veli da ce “drug” Xi kopirat “ruskog” 007 i silom krenuti ka ujedinjenju 2 Kine. Jos ako “drug” Kim ispali raketu ka Jugu ope ce brat na brata, a i Iran obogacuje… Čitaj više »

Mario
2 godine prije

Privatizacija je samo trik da predhodno preparirane mase po principu privatno je privatno ne propitkuju što vladari rade.
Nema Gatesa ili Zuckerberga kao i Kolomojskog, prvog nadređenog Zelenskome, ako to ne odluče oni koje mi nevidimo.
Meni su počele nedostajati one kreature koje obavezno pitaju zašto ja koristim PC ili smartphone, sve ih je manje.

Toni
2 godine prije

Da bi duboka država štovatelja Bafometa uopće mogla funkcionirati potrebno je u svakom sustavu preuzeti sve državne institucije i raspustiti sve odbore za neovisni nadzor, od pravosuđa do onih za kontrolu polutajnih planova djelomično navedenih u NPR-u.

Rimtutituki
2 godine prije

Nista ovo nije ni novo ni tajna,Eisenhower je taj govor odrzao. E sad sto niko nece da se o tome brine? Usa je pod ucjenom vojno- industriskog lobija. Ljudi ne razumiju da sav profit njemacke premium auto industrije bmw,Audi, mercedes nije ni blizu nekim vojnim nepoznatim industrijama. Pratt-Whitney itd, Maryhin -Lockheed je jos poznata. NEZNANJE JE MOĆ

2 godine prije

Možda malo odstupa od teme, a pošto je baš danas procurila vijest, da Ukrajina posjeduje plutonijum, potreban za izradu bombe, jer je pravog kvaliteta, koji je došao izvana…
Dodao bi ka tome, svaki plutonijum ima “prstni odtis”, karakteristike, po kojima se može odrediti iz kojeg reaktora je. Posebno, zapadne ili istočne tehnologije….

Krle
2 godine prije

Skoro sve oružje za masovno uništavanje, je smislila Amerika. Uvijek su prednjačili u smišljanju još destruktivnijih načina za uništvanje. Naravno da su i drugi radili na tome, ali uglavnom iz potrebe da se zaštite i većim dijelom su samo kopirali amere. Kao što se i navodi u tekstu, uvelike se smišljaju i načini da se zaobiđu ili potpuno odbace međunarodni sporazumi i konvencije o nekorištenju određenih vrsta oružja i municije, s tim da iznimke vrijede samo za SAD. Nisu demontirali nuklearne bojeve glave prema dogovoru, nisu uništili biohemijsko naoružanje, koriste kasetnu municiju, osiromašeni uranijum, dronove za politička ubistva, militariziraju svemir, …… Mislim da ni ova pošast s virusom nije slučajna i da je to pokušaj biološkog napada na Kinu. Bojim se da ima još puno toga što ne znamo, i ne možemo zamisliti dokle ide njihova spremnost da razvijaju takva oružja.

iiiistina
2 godine prije

…”Ni u jednom trenutku otkako je……………………………………………………… prva atomska bomba bačena na Hirošimu 6. kolovoza 1945.,………..” …Jesu li naši stari prethodnici imali inovacije koje postavljaju trendove i odgovaraju današnjim atomskim sposobnostima? Postoje dokazi iz ostataka u Indiji koji podupiru to jamstvo. Tu su i zastarjele fantazije koje prikazuju scene koje usklađuju naše vrhunsko razumijevanje nuklearne borbe. Čini se da spisi iz prije mnogo godina sadrže ono što bi se moglo dešifrirati kao precizne prikaze atomskih eksplozija, praktički identične onom u Nagasakiju u Drugom svjetskom ratu. Uzmite neusporedivi sanskrtski ep iz Indije koji se zove Mahabharata. Pripovijeda o sudbini i razaranju, s unosima za koje se čini da precizno prikazuju posljedice i posljedice atomskog rata. Zabilježene su ogromne eksplozije “sjajnije od tisuću sunaca”, baš kad su se leševi iscrpili do te mjere da su bili neprepoznatljivi. Postojali su i brojni različiti dijelovi koji su odgovarali vrhunskom prikazu atomskog napada. Kao što pokazuje… Čitaj više »

Гавран
2 godine prije

PRIPREME ZA ATOMSKU PRETNJU RUSIJI
08.22 Kijev je koristio zonu nuklearne elektrane Černobil za radove na izdvajanju plutonija i izradi “prljave” bombe, rekao je za RIA Novosti predstavnik jednog od nadležnih odjela Ruske Federacije.

08.20 U nuklearnoj elektrani Zaporožje pohranjena je dokumentacija o nuklearnom programu Ukrajine, rekao je izvor.

newsby.info/conflicts/hronologiya-sobytij-voennoj-operaczii-v-donbasse-den-odinadczatyj/

Weteran
2 godine prije

Kontrolisani nuklearni sukob niskog intenziteta je odavno na mnogim stolovima!
Te nuklearne bombe, male snage, sa nemerljivom radijacijom, su navodno primenjivane-testirane u bespućima Avganistana?!
Problem za koji Globalisti, za sada, nemaju precizan odgovor: Dokle može da se kontroliše Takav sukob?!
Jer izmicanjem kontrole, i posezanjem za strateškim Nuklearnim oružjem Sudnjeg dana, simulacija je značajno drugačija! Nije problem opstanak ljudskog roda !? Ljudski rod će svakako preživeti Ispucavanje svih i svakakvih Nuklearnih bojevih glava!
Nakon globalnog Nuklearnog sukoba prestaje sadašnja Funkcionalna Kontrola!? Gospodari Novca su bespomoćni pred svetom Pobesnelog Maksa?!
I da ne skrećem puno:
Postoji odlična analiza rušenja Kula Bliznakinja! Srušene su kontrolisanom Nuklearnom eksplozijom !!??
I da ponovim:
Pomozimo ljudima u SAD da se reši svog Okupatora!!!! Lakše će biti i nama i Planeta će biti lepše i ugodnije mesto za život 🙂

Alen
2 godine prije

Divno…I onda kad krene po zlu biće opet ” jadni narod “… Biti glup je kaznjivo djelo po Božjem zakonu..

hiber
2 godine prije

Ta prica o bombarditanju Donbasa vam je pogrešna. Dakle dosli zlocesti Ukrainci i poceli bombardirati Donbas. Samo sto je među ostalima, stradala 1.četa 76. zračno- desantne divizije iz Psakova od kojih je 80 ljudi preživjelo samo 10, ostali su tajno pokopani što se pročulo diljem Rusije.

Гавран
2 godine prije

SATANISTI VOLE DA SRBIJU BOMBARDUJU NA USKRS

Beograd je tijekom Drugog svjetskog rata 11 puta bombardirala anglo-američko zrakoplovstvo. Infrastruktura u Beogradu bombardirana je tri puta u travnju, dva puta u svibnju, jednom u lipnju i srpnju i četiri puta u rujnu 1944. [1] [2] [3] Najveće žrtve zabilježene su tijekom travanjskog bombardiranja 16. i 17. travnja 1944., što se poklopilo s prvim i drugim danom pravoslavnog Uskrsa te godine. Glavna postrojba u ovoj akciji bila je američka 15. zračna jedinica, s bazom u Foggii na jugu Italije. Sudjelovalo je 600 bombardera koji su bacili “tepih bombu” s 3.000-5.000 metara. Nije bilo protuzračne obrane.

Posle se ispostavilo da su unapred uništavali infrastrukturu i populaciju koja će pripasti istočnom bloku.
sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5_%D0%91%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0_(1944)

nonwo
2 godine prije

“Na jučerašnjem skupu potpore Ukrajini u Slavonskom Brodu dogodio se incident na kojem je privedena djevojka H.V. (33) koje je prosvjednicima vikala da su licemjerni. 
– Za svoju slobodu koju su vam oduzeli u pandemiji niste izašli na ulice a sad to radite. Što imate vi od Ukrajine? Što ima Slavonski Brod s Ukrajinom? Sramite se!’, vikala je djevojka ispred okupljenih koji su joj odgovorili psovkama i zvižducima.”paraf

Nisu izlazili za sugrađane koje su otpuštali s posla,nisu izašli za djecu koja udišu toksične tvari dvije godine,nisu izašli radi totalitarne zabrane normalnog života ausvajsima,a izlaze ,po uputama,propagirajući time sukob u “pripi.dini”.Za račun onih koji su ga proizveli i rasplamsali.
Lijepo im cura veli-hrpa licemjera ispranog mozga.Invertirana stvarnost je što njoj zvižde jer lud@ci misle da su normalni.

Davor
2 godine prije

Meni je zanimljiv odabir slike. Ovdje Sotonu vladara svijeta koji stoji iza svakog zla, predstalja Bafomet, jarčji lik koji između nogu drži kaducej,simbol farmacije. Dakle kad izuzmemo Bafometa i ostavimo kaducej i dodamo mu krila Bafometa dobivamo zaštitni simbol farmacije. Ali su vrlo slični okultni simboli WHOa i medicine. Elite koje izazivaju političke,nuklearne ,ZDRAVSTVENE,ekonomske….krize su u službi Sotone i uopće se ne skrivaju. Toliko su sigurni u svoju moć. U stvari njihovi simboli su isti od istoka do zapada pa se može zaključiti da su i u ovoj ukrajinskoj krizi zajedno. Putin je globalist kao i Biden i svi ostali…. Razmislite malo o riječima iz Otkrivenja 18:23 …i farmacijom tvojom su zavedeni svi narodi na zemlji. Sva moderna medicina počiva na alkemiji i alkemijskim simbolima ,kao npr.dvije zmije oko kaduceja s krilima. I doktori i farmacija i WHO i alkemičari ,svi imaju zmije u svojim simbolima, koji od alkemičara korijene… Čitaj više »

nonwo
2 godine prije

“Ne, protivljenje vojnoj intervenciji Zapada u Ukrajini ne čini vas “ruskim agentom” ili neprijateljem Ukrajine već svjesnom osobom koja ne želi novi svjetski rat”transformacija svijesti
Serija kratkih videa s prijevodom ispod teksta govori sve što se o bilo kojem fabriciranom ratnom sukobu treba znati s obzirom da je uzrok i način provođenja uvijek isti .Isti je i modus operandi kojim se msm propaganda služi da u stanovništvu stvori privolu za ratni sukob.Uvjere te,da ideš ubijati za mir.

hiber
2 godine prije

Međutim kako je tema nuklearni rat onda vidimo kakva su saznanja iz teorije igara koja se stalno vrte. Dakle, imamo 4 osnovne kombinacije. Racionalani napad, racionalni odgovor. RN:RO Iracionalni napad, racionalni odgovor. IN:RO Racionalni napad, iracionalni odgovor. RN:IO Iracionalni napad, iracionalni odgovor. IN:IO Dosadašnje primitivno obrazloženja zasto nije došlo do koristenja nuklearnog oružja je da radi doktrina odvraćanja po kojoj koristenje nuklearnog oružja unaprijed znači nuklearni odgovor i unistenje cijelog svijeta. Teorija nije ispravna jer je previdjela da za koristenje nuklearnog oružja svijet mora biti iracionalan, a sto ni u hladnom ratu nije bio. Nakon pandemije svijet je, svjedoci smo, skliznuo u iracionalnost. Dakle, sada smo u teoriji igara. Racionalni napad na racionalnu obranu znači unistenje napadnutog koji racionalno, znajući da bi to dovelo do unistenje svijeta NE odgovara na napad. Slično je i kod IN:RO. Medutim, kod racionalnog napada, iracionalno odgovor unistava svijet jer dolazi do odgovora. Dakle, doktrina… Čitaj više »

Davor
2 godine prije

Prema biblijskom proročanstvu proroka Joela o događajima pred Sudnji dan, i prema opisu o vatri,krvi i stupovima dima,pomračenju sunca i mjeseca nije isključeno da će biti nuklearni sukob koji će zemlju i zrak zagaditi, sunce će zbog nuklearne zime pomrčati.
Ako uzmemo u obzir da su ljudi sva svoja oružja prije ili kasnije upotrijebili ,onda možemo vjerovati da je ovo realna opcija.( Joel 2:30,31)
Zanimljiv je spot Madone s Eurosonga 2019, koji je znakovit jer elite šalju skrivene poruke.
U spotu je s svake strane po 20 monaha,simbol početka krize 2020. Plesači nose maske što može ukazivati na Covid ,a i Madona ima krunu na glavi( kruna/korona) Ali maske su u stvari gasmaske i u pozadini se spota prikazuje spaljeni svijet,vatra,stupovi dima,polomljen kip Slobode…
Bit će svega jer je svijet pod strašnim demonskim pritiskom. Osjeća se velika akumulacija zla.( otkrivenje 12:9,12)

Zagor
2 godine prije

Hvala Greti, NASA-i i svim pametnjakovićima koji rade za istu, pa će nam Atomski rat pomoći u borbi protiv globalnog zagrijavanja.

Zagor
2 godine prije

Nešto me muči komentiranje, ali evo, ovako je razumljivije:

Hvala Greti, NASA-i i svim pametnjakovićima koji rade za istu, pa će nam Atomski rat pomoći u borbi protiv globalnog zagrijavanja.

digitaltrends.com/cool-tech/nuclear-war-reverse-global-warming-nasa

Max
2 godine prije

Čini se da se Rusija htijela obraniti od toga.

tihobl
2 godine prije

Dvije su isprobane u Jemenu, a jedna u Bejrutu (kad su rekli da je eksplodiralo djubrivo). Toliko sam upratio.

pirat sa kariba
2 godine prije

nego jel ovaj na slici bradonja sa rogovima francisko??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI