Twitter se obračunava s radikalnim računima povezanima s Antifaom

Twitter-Antifa
2 komentara

Samozvani anarhisti odgovorili su pozivom na “akcije” na Teslinim lokacijama diljem SAD-a

Twitter je tijekom vikenda suspendirao brojne istaknute račune povezane s Antifaom zbog kršenja uvjeta pružanja usluge platforme, nakon što je Elon Musk odlučio zauzeti stav protiv poticanja na nasilje.

Prošlog tjedna milijarder je upitao svojih 119 milijuna pratitelja koje probleme Twitter treba hitno riješiti, osim uklanjanja mogućnosti iskorištavanja djece, što je Musk opisao kao “prioritet broj 1”. Novinar Andy Ngo istaknuo je radikalne račune Antife koji su nastavili djelovati na platformi, unatoč tome što su je koristili za “promicanje nereda, davanje savjeta o tome kako počiniti nasilne zločine, ocrnjivanje” i pozivanje na napade na ljude i članove njihovih obitelji. Musk je odgovorio rekavši da će “poticanje na nasilje rezultirati suspenzijom računa” i nazvao je “vrlo zabrinjavajućim” to što Twitter do sada nije poduzeo ništa, unatoč jasnim kršenjima svojih pravila. U petak je nekoliko računa povezanih s Antifa-om blokirano na platformi, uključujući ozloglašenu skupinu CrimethInc, za koju je Ngo tvrdio da “djeluje poput ISIS-a” šireći propagandu i materijale za obuku kako bi “radikalizirali militante i obučili ih za nasilje”.

Skupina je usko povezana s nemirima iz 2020. godine. BLM je čak objavila opsežan akcijski strateški vodič uoči predsjedničkih izbora 2020. uključujući savjete za odijevanje, prvu pomoć za uobičajene ozljede uzrokovane policijskim oružjem i upute o tome kako najbolje koristiti puhače za lišće, lasere, štitnike i kacige.

Antifa je odgovorila na njihovu suspenziju izjavom u kojoj se navodi da su zabranjeni na poticaj “radikalno desničarskog trolla”, misleći na Ngo, i dodali da “nikada nisu bili suspendirani niti dobili upozorenje tijekom četrnaest godina korištenja Twittera”.

Antifaelon musktesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Dobra vijest.

Schroder
1 godina prije

Sta rade njegovi sataliti nad nasim glavama? Ja mu nista ne vjerujem Zivi bili i vidjeli Zaradio je veliku lovu na coroni i vakcinama dok su drugi propali

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI