U Kazahstanu je samo ove godine dvadeset i pet osuđenih pedofila kemijski kastrirano po nalogu suda

pedofilija
11 komentara

Različite su države imale različite pravosudne sustave, no ono u čemu su se mnoge države složile jest da je silovanje djece jedan od najgroznijih zločina. U Kazahstanu je kazna za takav zločin kastracija, a ove godine injekciju je primilo 25 zatvorenika.

Kemijska kastracija djeluje umetanjem anafrodizijačkih lijekova, koji smanjuju libido blokirajući testosteron. Prema kazahstanskom zakonu, koji je stupio na snagu 2018. godine, onima koji su osuđeni na zatvorsku kaznu zbog silovanja maloljetnika, sud može naložiti ovakve injekcije kao kaznu. Učinci injekcije ne traju vječno i treba ih se dozirati svaka tri mjeseca.

“Od danas u kaznenom sustavu na izdržavanju kazne postoji 25 osuđenika kojima je sud izrekao prisilne mjere u obliku kemijske kastracije”, rekao je Alexey Milyuk, dužnosnik Ministarstva unutarnjih poslova zemlje.

Govoreći za kazahstanske novine Otyrar, jedan od osuđenika koji je primio injekciju pozvao je na zabranu te prakse, rekavši da “to ne bi želio niti svom najgorem neprijatelju.”

“Molim za pomoć i pozivam neka se ova kastracija zaustavi. I dalje se nadam da ću se vratiti kući i nastaviti živjeti. Želim obitelj i djecu,” rekao je. “Nakon injekcije cijelo tijelo me toliko boli da je teško hodati. Zastrašujuće je.”

Iako neki smatraju da je nehumana, kemijska kastracija primijenjena je u nekoliko zemalja, uključujući Poljsku i Južnu Koreju, kao i u brojnim američkim državama. Neke zemlje nude čak i smanjene kazne za one koji pristanu na injekciju.

Kada je zakon usvojen, 9,6 milijuna tenge (oko 22.500 USD) iz državnog je proračuna dodijeljeno za mjere smanjenja seksualnog libida, s cijenom kastracije svakog pojedinog pacijenta koji državu košta oko 125 tisuća tengi (oko 295 USD) godišnje.

KazahstanOtyrar
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Dekapitacija je brža, učinkovitija i humanija.

Novi kolac
3 godine prije

Cuj inekcije?Sta ih mazite i bzze trosite narodne pare,svih 25 pedofila maljem u glavu i svih 25 u jednu malo dublju rupu da niko ne zna ni gdje su.Pa ja,nije ni ovaj istok sto je nekad bio.

Malomorgen
3 godine prije

odrezati…. pa nek cvili… 😠

Mahajtemolimvas
3 godine prije

Problem sa pedofilijom je sto je to psiholoski poremecaj koji se ne moze nikad izlijeciti, a njihove zrtve su cijeli zivot ostecene. Kemijska trajna kastracija je prakticno jedina garancija da pedo nece proizvoditi nove zrtve.

B7ranko Spehar
3 godine prije

Jebeš kemiju,mesarija zakon.Skalpel iz raja izašo.

VasilisaPremudra
3 godine prije

#”…jedan od osuđenika koji je primio injekciju pozvao je na zabranu te prakse, rekavši da “to ne bi želio niti svom najgorem neprijatelju.Molim za pomoć i pozivam neka se ova kastracija zaustavi…”

Mda.
Svakako dakako i dabome: humano udovoljiti zahtjevu.
Ukinuti “nehumanu” privremenu kemijsku kastraciju i u ime humanosti – zamijeniti trajnom mehaničkom.

Zabogamiloga, pa i empatija ima svoje granice!

Edit:
Pa ova nakaza čak i obitelj “planira”!?!
Ipak je preinaka kazne bilo koje kastracije u smrtnu – najhumanija.
I po “priželjkivanu” obitelj, i po vascijelo čovječanstvo.

3 godine prije zadnji put uredio VasilisaPremudra
tvingo
3 godine prije

Trebalo bi jih kastrirati mehaničkim metodom…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI