U Kijevu podignut spomenik s mačem u srcu Rusije (VIDEO)

zastava ukrajine
19 komentara

U Kijevu je podignut spomenik visok 2,5 metra koji prikazuje mač zaboden u teritorij Rusije. U podnožju je anđeo čuvar s grbom Ukrajine i plavo-žutim krilima. Osim što se radi o neukusu najgore vrste, ovaj čin potvrđuje razinu ludila koje vlada u jednom dijelu ukrajinskog naroda.

Mediji su izvijestili da je spomenik posvećen sjećanju na sudionika vojne operacije u Donbasu i podigli su ga članovi raznih gradskih društvenih organizacija. Spomenik vrijedi, recimo tako, 120 tisuća grivna ili  4700 dolara. Naravno, kao materijal, jer kao ”umjetničko djelo” nema nikakvu vrijednosti.

Sredstva za spomenik su prikupljena od donacija.

spomenik
FOTO: detalj sa spomenika u Kijevu

Osim toga, slika na spomeniku nevjerojatno sliči plakatu igre Diablo III. No, čini se da je tvorac spomenika koristiti ne samo lik iz igre, nego i natpis, jer u opisu lika iz računalne igre se kaže kako će ”arhanđeo pošteno suditi svojim pravednim mačem”.

spomenik u Kijevu
FOTO: spomenik u Kijevu

Prema organizatorima spomenika, spomenik je podignut kako bi se odala počast palim borcima i stalno podsjećalo stanovnike Kijeva na cijenu mira.

Prema podacima Ministarstva obrane Ukrajine, tijekom sukoba u Donbasu je poginulo više od 2,7 tisuća ukrajinskih vojnih, a više od 10 000 ih je ranjeno, iako brojne studije i izvješća o grobnim mjestima i zaprimanju broja mrtvih tijekom najvećih borbi od travnja 2014. do srpnja 2017. godine govore da bi ta brojka mogla biti višestruko veća.

VIDEO – Podizanje spomenika u Kijevu

donbasLuganskLuganska narodna republikaSpomenik
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koča Popović
6 godine prije

To ludilo se zove nacionalizam i ima ga kod Juznih Slavena na izvoz!

Angela
6 godine prije

Ukro-nacisti, pro- americki papeti, gube teritorije Ukrajine, nisu u stanju ni svoju drzavu da sacuvaju a imaju virtualne sizofrene snove protiv Rusije! Malorusija i Novorusija se prikljucuju Rusiji, to je izjavio Putinov savetnik, Glazajev, Ukrajina sve manja i manja! Ukrajina je de fakto okupirana teritorija, nemaju legitimnu vlast, nema se ni sa kim pregovarati, nema odgovornih ljudi u Kijevu, instrukcije idu iz americke ambasade, kao i finansiranje ukro-vojske koja sluzi americkim interesima. Rusija ne treba nista da radi, samo da otkida deo po deo ukrajinske teritorije, i njihov rezim ce se urusiti sam od sebe. Ukrajina je postala olupina!

igi
6 godine prije

Ništa nova…pa ovakva nacionalistička histerija bila je prisutna u prošlom stolječu u kijevu pred ulazak boljševika 20 i neke kada je kojekakvi njihov ataman preuzeo vlast u kooperaciiji s poljacima….ništa nova zar ne…gledao sam jednu odličnu rusku seriju i čini mi se da je naziv: bjela garda ;gdje su opisani tadašnji događaji.Sam spomenik pokazuje da cilj nacionalističke klike nije tkz. oslobađanje ukrajine već uništenje rusije uvjetvano kompleksima naroda koji je oduvijek živio u sjeni ruske civilizacije.Po mom sudu ukoliko ameri zapnu u nekoj ratnoj avanturi i dugoročno ih počne vojno i politički iscrpljivati rusi odmah moraju upaliti tenkove i pregaziti ukrajinu a političke neprijatelje i nacionaliste nemilosrdno uništiti jer taj korpus ne služi vlastitom narodu kao što nacionalissti žele prikazati naprotiv oni služe tuđem anglosaksonskom interesu;uvjeren sam da će pr tom poljaci ući u galiciju i mađari u onaj njihov etničjki dio te će se formirati nova granica a ukrajina… Čitaj više »

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Ovaj komad mermera ne predstavlja ništa.To je samo frustracija,jad ,tuga i beznađe i očaj.Slika današnje Ukrajine.Dakle,Ukrajina je jedno ne veliko nego malo ništa.

17 novembar
6 godine prije

nasi nacionalist drze korak po davanju naziva ulica skola rehabilitacije zlocinaca misa zadusnica i ostali sranja i narod nista da uradi da se bar pobune stanari iz ulice ili nastavnici u skolama postali smo obicni jadovi neki dan citam ukrajiska vojska zrtvuje ljude po paganskim obicajima sto su radili i nacisti

Jupiter
6 godine prije

Ko se mača lati od mača i strada.

EU dismr
6 godine prije

Jadno ! Cijena ove kamene “kreacije” – 4700, dolara. Kolika će biti cijena ( u budučnosti ) “probodene” Rusije ? Cijena dostojanstva ? Bezumlje ovako izgleda u praksi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI