UNESCO potvrđuje da je financirao nevladinu organizaciju Zabranjene priče (”Forbidden Stories”), koja istražuje softver za špijuniranje Pegasus

Spijunski softver Pegasus
2 komentara

UNESCO je dodijelio 35.000 dolara za parišku organizaciju ”Forbidden Stories”, koja je istraživala špijunski softver Pegasus, potvrdila je agencija Sputnjiku u četvrtak.

Panafrički mediji Jeune Afrique ranije su izvijestili da je UNESCO mogao sudjelovati u istrazi koju su provodile Zabranjene priče.

UNESCO je potvrdio da je 35.000 dolara dodijeljeno Zabranjenim pričama putem Svjetskog fonda za obranu medija. Neprofitnu organizaciju Fond je izabrao s 44 druga projekta 2020. godine, priopćio je UNESCO-ov ured za medije, ističući kako su podaci objavljeni na web stranici organizacije prije nekoliko mjeseci.

Međutim, UNESCO je dodao da nije upoznat sa samom srži istrage, koja je dobila sredstva. Prema UNESCO-u, zaštita novinarske neovisnosti od temeljne je vrijednosti i ima za cilj podržati novinare u cijelom svijetu.

Više od 80 novinara iz ”Forbidden Stories”, uz pomoć tehničkog laboratorija Amnesty Internationala istražilo je softver Pegasus, koji je špijunirao više od 50.000 korisnika širom svijeta. Utvrđeno je da je softver izraelske NSO grupe usmjeren na političare, poslovne ljude, aktiviste, oporbene čelnike, novinare iz različitih zemalja. Prema NSO grupi, softver su dizajnirale posebne agencije za praćenje kriminalaca i terorista.

Forbidden Storiesprogram PegazUNESCO
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

he, he, koja je ovo splačina, farsa i smijurija od kazališta. još jedan tipični primjer kabalinog kazališta na holivudski način- u kojem svi imaju svoje određene uloge, a vodeće uloge (kao i u holivudu) i ovdje imaju pripadnici bezgrešnog naroda-onoga koji ne bi ni muhu zgazio, a kamoli palestince UNESCO– oganizacija → kabalinog rokeferlerovog UN-a za kulturu. sufinancirala je softver Pegasus → iz kabaline rotšildove države Izrael. Taj softver je špijunirao političare, poslovne ljude, aktiviste, oporbene čelnike, novinare iz različitih zemalja→onih istih zemalja koje su sve, po nalogu kabale, zaključale vlastite građane i žele ih prislino pocjepati. to su dakle oni koji u ovoj izuzetno, lošoj i otrcanoj holivudskoj predstavi igraju uloge negativaca: UNESCO i Pegasus Sad dolaze oni koji igraju pozitivce- good guys Organizacija ”Forbidden Stories”, uz pomoć organizacije “za ljudska prava” Amnesty International, raskrinkala je UNESCO i pegasus. FS je osnovana tek prije par godina sa ciljem da… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI