Ustavni amandmani će omogućiti Rusiji da izbegne greške Sovjetskog Saveza

Vladimir Putin - Smiješak
16 komentara

Pravo republika da se povuku iz Sovjetskog Saveza bilo je vremenska bomba i Rusija bi trebalo da izbegava takve greške, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu na TV kanalu Rossiia-1 u nedelju.

Prema Putinu, sovjetski Ustav je uključivao tezu ruskog revolucionara Vladimira Lenjina da republikama treba dati pravo da se povuku iz SSSR-a. “Ovo je vremenska bomba postavljena davne 1922. godine kada je uspostavljen Sovjetski Savez,” rekao je Putin, ističući da je to pravo uključeno u druge sovjetske ustave 1924., 1936. i 1977. “Svakako, trebalo bi izbegavati te stvari”, rekao je Putin.

“Apsolutno sam uveren da činimo ispravnu stvar prilikom usvajanja izmena i dopuna važećeg Ustava. Oni će ojačati našu državnost i stvoriti uslove za dosledan razvoj naše zemlje tokom desetina godina koje dolaze”, rekao je ruski lider.

Postupak izlaska republika iz Sovjetskog Saveza nije bio regulisan, naglasio je Putin. “Postavlja se pitanje: šta uraditi ako se republika pridruži Sovjetskom Savezu, ali skupi u svoj “prtljag”ogroman broj ruskih zemalja, tradicionalnih ruskih istorijskih teritorija i onda iznenada odluči da napusti Uniju?”, rekao je ruski lider . “Onda bi to trebalo da ode kao kad dođe, a ne da povlači “poklone” od ruskog naroda. Ništa od toga nije zapisano”, rekao je Putin.

U petak je Centralna izborna komisija potvrdila rezultat glasanja u celoj Rusiji o izmjeni Ustava. Prema dokumentu, 77,92% glasača podržalo je amandmane na ključni ruski zakon, dok ih je 21,27% bilo protiv. Jedan od amandmana uključuje zabranu otuđenja ruskih teritorija.

ReferendumRuski ustav
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perun
3 godine prije

Moj meternji jezik ja sam naucio od moje matere ,majke ,moj maternji jezik …Drugi jezik koji sam naucio je russki jezik …P.S Pametnom dosta ….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

Spartak
3 godine prije

Tu svinjariju s “prtljagom” su maksimalno iskoristili ukrajinski nacionalisti koji zahvaljujući SSSR-u imaju sada nekoliko puta veću državu nego li im stvarno pripada

Revolt
3 godine prije

Na izborima za novu konstituciju barem 35% glasova Za je fabricirano, pod Putlerom u sljedečih 10 godina Rusija raspada , a 20 godina odkad ju uzdiže sa koljena, pokradeno I uništeno sve što je u CCCP stvoreno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI