Washington odbija podržati tvrdnje Kijeva o nuklearnom ‘terorizmu’

portparol Pentagona John Kirby
9 komentara

SAD ne mogu potvrditi nedavnu tvrdnju ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da Moskva planira ” teroristički napad ” na nuklearnu elektranu Zaporožje, izjavio je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby.

Na pitanje da prokomentiraše najnovije opaske Zelenskog tijekom brifinga za novinare u Bijeloj kući u petak, Kirby je prvo rekao da su SAD nastavile “nadzirati neke senzore radijacije koji se nalaze oko elektrane. ” Zvaničnik je dodao da „ do sada nismo otkrili povišene nivoe radioaktivnosti. ”

Na novi novinarski pritisak, portparol NSC-a je pojasnio da, iako je „ vidio te komentare “, nije „imao ništa da ih potvrdi ili da govori o njihovoj validnosti. ”

Komentirajući tvrdnju Zelenskog u četvrtak, portparol Kremlja Dmitrij Peskov opisao ju je kao „ još jednu laž. ”

Naglasio je da je Rusija u bliskom kontaktu s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) i da surađuje s njenim predstavnicima u postrojenju.

Ranije u četvrtak, Zelenski je objavio poruku na svom Telegram kanalu u kojoj je rekao da Moskva „ razmatra scenario terorističkog napada na nuklearku Zaporožje. On je naveo nalaze ukrajinskih snaga sigurnosti i njihove izvore u ruskoj prijestolnici.

Ne iznoseći više detalja, ukrajinski šef države je dodao da njegova administracija „ sve dostupne informacije prosljeđuje našim partnerima – svima u svijetu. ”

Ukrajina i Rusija su više puta optuživale jedna drugu za granatiranje elektrane, koja je pod kontrolom Moskve od ožujka 2022. Smješten u Zaporoškoj oblasti, koja je službeno postala dio Rusije prošlog septembra, postrojenje je najveća nuklearna elektrana u Europi i trenutno je kojim upravlja Rosatom.

KirbyrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vikton
10 mjeseci prije

Zeleno smece,hoce uvuci cijelu evropu u rat,ne bi me cudilo da on sam naredi da se to izvede da bi opruzio ruse povukao nato u otvoreni sukob,neces razbojnice.

Demokracki
10 mjeseci prije

Koga briga sto ti pricaju? Dok imaju stampariju i bombe kojima brane tu stampariju mogu raditi sto hoce, a mi mozemo pjevati borbene. Zna se sto rade, teroroiziraju sve oko sebe od kada postoje. Krenuli su sa Indijancima, trenutno su Europljani na meniju. A sutra i u vasem gradu.

Max
10 mjeseci prije

Ne znaš tko koga j…

Jomla
10 mjeseci prije

Američka reklama od prije nešto sitno godina:
-Danas u Afganistanu
sutra u vašem stanu! 😛

Ivan
10 mjeseci prije

Sve sto Zelenski laje treba uzeti obratno..

tihobl
10 mjeseci prije

Ameri se ogradjuju od britanskih planova ko sto su rekli da je S-300 pogodio Poljsku. Englezi hoce eskalaciju, ameri im kvare planove, a Zelenski samo cita tekst koji dobije.

Miro
10 mjeseci prije

Lažu i Rusi i Amerikanci.
Pre rata u Ukrajini, Rusi su rekli da imaju vojnu vežbu na granici Ukrajine i da su glasine da će Ruska vojska ući u Ukrajinu.
Amerikanci su najavljivali da će Rusija napasti Ukrajinu par nedelja pre Ruskog napada.
Sa druge strane, Viktorija Nuland je otvoreno govorila da Amerika želi nuklearni rat sa Rusijom.
Meni su obe strane iste jer lažu i ubijaju obične građane koji nisu ništa skrivli.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI