Zbog gomile političkih niškoristi, iskorišten i prevaren narod uskoro čeka glad, jad i smrzavanje

Gordan Grlić - Radman

Kad je predsjednik Milanović ustvrdio da se princ od kafilerije, trenutni ministar vanjskih poslova ne samo teško izražava, što bi dalo naslutiti da je možda riječ o mudrom čovjeku, nego da je i glup, mnogi su to uzeli kao tek jednu od predsjednikovih, posebno inspiriranih doskočica.

Na našu žalost, nije riječ o doskočici, čovjek je stvarno glup. Dok nam se trudio na stranačkoj televiziji objasniti kako mi, i nitko od nas ne zna ništa od visokoj politici i njenim finesama, pokazivao je nepostojanje ikakvih spona njegovog skučenog uma sa stvarnim životom, sa samom stvarnošću.

Kao takav, poluleteći identificirani tepih, tek je stalni dio postava muzeja glupih figura koje postavljaju briselski kustosi po svojim kolonijalnim posjedima. I ti postavljači, od kojih većina nikad jedan cent nije zaradila radom, nego dobila nasljedstvom i vođenom karijerom plaćenom državnim novcem utjeranim od radničke sirotinje porezima, su jednako odvojeni od života, jednako zatvoreni u svom staklenom smrtnom zvonu i jednako glupi poput Grlića Radmana Jesenjina Centrifuge.

Gomila budaletina nas predstavlja i vodi. Ako to nismo shvatili kroz covid mjere i pokušaj prisilne višestruke genetske terapije davno pripremljenim bojnim otrovima za promjenu ljudskog organizma: ako to ne shvaćamo izručeni na milost i nemilost inflaciji, poskupljenjima svega, shvatit ćemo najesen. S prvim kapima ledene kiše, s prvim pahuljicama snijega.

Šesti paket EU sankcija Rusiji – pompozno zvuči. S pozicije nadnaravne moći, snažna i ujedinjena Europa, koja kroti tigra jednom rukom, pred kojom ničice padaju anđeli i demoni, bogovi i polubogovi, od koje strepe Mjesec i zvijezde da ne bi slučajno ispale iz kružnica europske pravne stečevine, uvodi Ruskoj federaciji sankcije! Kažnjava to neposlušno zaigrano derište, tjera ga u kut da kleči na kukuruzu, sve dok cmizdreći pokajnički ne prizna svoje greške i moli za oprost. Kojeg će Europa dati, uz prigodno odrubljivanje nekolicine ruskih glava za umiljavanje svom luciferskom božanstvu.

Upravo to je današnji ”narativ” medija uključenih u programe pranja i pretpranja, potom centrifuge mozgova cijepljenog puka.

„Sankcije su jedan od najvidljivijih, najizravnijih i najsnažnijih odgovora Unije na brutalan i ničim izazvan napad Rusije na Ukrajinu, koji uključuje sustavno nasilje i zlodjela nad civilnim stanovništvom. Tim se paketom uvode i dodatne sankcije protiv Bjelorusije zbog njihovog sudjelovanja u toj agresiji. Paket obuhvaća potpunu zabranu uvoza ruske sirove nafte i naftnih derivata koji se transportiraju brodovima. Time je obuhvaćeno 90 % našeg trenutačnog uvoza nafte iz Rusije. Za sirovu naftu koja se transportira brodovima transakcije na promptnom tržištu i izvršenje postojećih ugovora bit će dopušteni šest mjeseci nakon što sankcije stupe na snagu, a za naftne derivate osam mjeseci.“

Europa je u 2021. g iz Rusije uvezla nafte i naftnih derivata u vrijednosti od 71 milijardu eura (u današnjim cijenama je to gotovo 100 milijarda eura). Eto, sad nakon kažnjavanja Rusije zbog ”brutalne agresije” taj europski novac Rusija više neće vidjeti. Europa će naftu i plin kupiti drugdje. Priča završena. Djeco Ivica se zovem, koga crtam bude živ. Što praznoglave, infantilne, recimo pošteno – glupe europske glave smisle, to će biti stvarnost.

Borell, Plenkošenko, Macron, Dubravka Šuica, Scholz, Ursula – sve političke gromade, s plaćom od 50 tisuća eura na dalje, se po nalogu luciferijanskih klanjatelja od kojih primaju naredbe, upustilo u šahovsku igru s velemajstorima iz Rusije. Mogli bismo ih odmah žaliti i prežaliti kad takva klatež ne bi odlučivala o kvaliteti života svakog od nas i o našem standardu. Šesti paket sankcija klatež nije svečano obznanila s namjerom da se ikad provede! Otud taj rok za primjenu sankcija od šest, odnosno osam mjeseci.

U svojoj autistični pomaknutoj stvarnosti, sama obznana je trebala biti dovoljna za Putinov poraz. Još malo dodati zastarjelog oružja po NATO hangarima i prebaciti ga u Ukrajinu da Ukrajinci imaju čim dalje ginuti, što je oduvijek uloga pijuna, malo ojačati američku vojnu industriju koja će za dobre pare nadomjestiti hangarski NATO inventar i Rusija je na koljenima, a Putin u galgama, za giljotinu spreman.

Šesti paket se tako nikad ne bi raspakirao. Razmišljanje kratkoročnijeg dometa od onog oružja kratkoročnog dometa prezentiranog nam u Saboru od jednog ministra iz aleje glupih – ponavljača Banožića, izgovorenog s mjesta namijenjenog odlikašima. U stvarnosti, nepomaknutoj za autističnu interpretaciju, Europa bez ruske nafte ne može preživjeti ni mjesec dana. A i taj mjesec može samo zahvaljujući rezervama ruske nafte spremljenim po skladištima robnih rezervi. Ima nafte drugdje! Po angolama, amerikama, venezuelama, iranima. Točno.

Ima nafte, ali ne za europske rafinerije. Da bi se europske rafinerije prebacile na preradu neke druge nafte koja nije ruska, potrebno joj je najmanje deset godina. Uz brojne incidente, probleme i havarije. „Sve rafinerije EU-a trebat će modificirati i prilagoditi nove linije i infrastrukturu sirovina, postrojenja za atmosfersku destilaciju, vakuumske destilacijske sustave, cat-crack jedinice, visbreaking postrojenja, jedinice za alkilaciju, katalitičke reformatore, jedinice za izomerizaciju, postrojenja za etil tercijarni butil eter (ETBE) itd. Plus vjerojatno nova skladišta, plus oprema za rukovanje koja će zamijeniti naftovod Družba koji se zatvara do prosinca 2022. Plus sve vrste senzora, softverskih i firmware modifikacija ili moguće kupnje novih stvari koje će zahtijevati osoblje i dobavljače trećih strana.“

Jesu li halbecki, ursule, plekošenkovići i centrifuge radmani pripremili planove o preustroju europskih naftnih rafinerija? Spremili inženjere, zaposlili institute s jasnim rokovima proizvodnje, isporuke, ugradnje potrebnih tehnologija? Nisu. Samo su svečano proglasili paket sankcija.

To znači kako je ta sankcijska politika jednako ozbiljna, jednako snažna kao i ona radi koje je jadna pijunska Litva zabranila na par dana tranzit roba iz Rusije preko Litve do ruske enklave na Baltičkom moru Kalinjingrad. Nakon reakcije iz Rusije i obećanja o recipročnom odgovoru čija narav se dala nazrijeti kroz smanjenje isporuke plina ”zbog njemačke aljkavosti oko isporuke turbina zaglavljenih u Kanadi zbog sankcija”, od krotitelja tigrova jednom rukom stiže tumačenje: „Europska unija pokušat će “deeskalirati” spor s Rusijom u vezi s Kalinjingradom, tvrde visoki diplomatski izvori u Bruxellesu.

Od Europske komisije, kako prenosi The Times, bit će zatraženo da “ublaži” situaciju nakon što je Litva blokirala tranzit robe u rusku enklavu pod sankcijama EU-a nakon sugestije iz Bruxellesa.“ Odgovor sličan ovakvom će uslijediti nakon što prođe rok od šest mjeseci, nakon kojeg bi EU prestala kupovati rusku naftu. Reći će – šalili smo se, nismo mislili ozbiljno. I to bi bila jedina opcija ostavljena glupanima iz EU. Svaka druga bi dovela do njihove, a ne Putinove dekapitacije.

Narod se pretvara u zmije otrovnice kad glad zakuca na vrata. Vidjeti slučaj Šri Lanke i njihove ”elite” kako bježe pred gladnim narodom. Kad bi jedina šteta za te likove iz stalnog postava glupih figura u Brusselu bila u priznanju da su pogriješili, da su se zaigrali i da nisu uspjeli Putina natjerati da kleči na kukuruzu u kutu, nego da upravo oni s pozicije klečećih na kukuruzu mole Putina da im oprosti što su slali tenkove, haubice, MIG-ove, bespilotne letjelice u Ukrajinu za mete ruskim dalekometnim hipersoničnim projektilima, ni po jada.

Na našu žalost, ali više na našu štetu, cijenu koju ćemo platiti zbog odgovornosti za izbor hrpetine budala na upravljačka mjesta po našim državama i kolonijama, bit će vraćanje na standard 19-og stoljeća (ovo je optimistička varijanta). Dimnjaci termoelektrana, ugljen kao glavni energent, greteni u preobučenim kaputima opet na upravljačkim pozicijama. Nakon isteka roka od šest, odnosno osam mjeseci, zateći ćemo se u sasvim novom svijetu. Taj rok je sasvim dovoljan da Rusija shvati kako njen gospodarski rast ne ovisi o valutama Zapada, niti o razmjeni sa Zapadom; da uz uvjet zabrane izvoza zapadnih roba u Rusiju njima ne da nije potreban izvoz energenata na Zapada, nego da svoje energente Zapadu daju besplatno, za valutu koju nemaju gdje potrošiti. Nakon toga će Rusija shvatiti i Sergeja Glazijeva:

“Zbog sankcija je društvo odjednom shvatilo da smo jako bogata zemlja, da možemo živjeti duplo bolje nego što živimo, jer je odljev kapitala stao. Čim je prestao odljev kapitala, rublja je odmah porasla, kupovna moć je porasla 1,5 puta, a rublja je dodatno ojačala…Ako se bavimo razvojem gospodarstva, gdje novac nije sam sebi cilj, već je alat za kreditiranje proizvodnje, onda ove godine možemo potpuno proći bez recesije. Naprotiv, od ove krize, od odlaska europskih konkurenata, možemo napraviti gospodarski bum. Poduzetnički procvat… Ova ideologija bi trebala apsorbirati tekovine socijalizma. Nije slučajno da i Kinom i Indijom dominira socijalistička ideologija, s različitim političkim konstrukcijama. Socijalizam kao ideja općeg dobra, gdje je glavno značenje države služenje društvu. Država ne služi određenim društvenim skupinama, poput naše oligarhije ili birokracije, ili bilo koga drugog. Država je ozbiljno i istinski angažirana na poboljšanju javne dobrobiti.“

Svijet će se rascijepiti na ovaj poznati nam Zapadni, utemeljen na zakonima koji promiču bogaćenje pojedinaca i osiromašenje većine i onaj drugi predvođen zemljama utemeljene na općem dobru, proizvodnji, novcu kao sredstvu postizanja društvenih ciljeva. Greteni, halbecki, ursule će predvoditi svijet čije stanovništvo se smrzava, gladuje, guši u dimu izgorenog ugljena, a bogataši i dalje plaćaju LGBT pokrete za promicanje novog pedofilskog moralnog, otprilike kao Rusija nakon raspada SSSR-a. Živi bili pa vidjeli. I preživjeli.

andrej plenkovićGordan Grlić RadmanKrizaPolitičariRatZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
183 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Coment
1 godina prije

“Borell, Plenkošenko, Macron, Dubravka Šuica, Scholz, Ursula – sve političke gromade, s plaćom od 50 tisuća eura na dalje, se po nalogu luciferijanskih klanjatelja od kojih primaju naredbe, upustilo u šahovsku igru s velemajstorima iz Rusije.” – Prisutna su i misljenja da i “velemajstori” iz Rusije takodjer primaju naredbe od luciferijanaca i da “Zapadne” i “Ruske” vlasti rade zajedno na eliminaciji i porobljavanju narodnih masa-rat centralno-bankarske elite protiv tzv. stoke sitnog zuba putem DEMOCIDA. Na Peterburskom ekonomskom forumu Putin se sastao sa Schwabom. Svi “lideri” i tzv. “Zapada” i tzv. “Istoka” rade zajedno i kordinirano sto i ne kriju, a mase su te koje ce, bar za pocetak, izvuci i vec izvlace deblji kraj. Hrvatska je u toj prici prakticno kap u moru, a tek njene “vlasti” koje nanose ogromnu stetu sopstvenom narodu…

goran
1 godina prije

vrijeme je da se u europi dovedu stvari malo na bolje,pod tim mislim na rušenje postoječeg sustava koji nama običnim smrtnicima ništa ne služi nego samo radi gore,sustav je osmišljen za elitu,e to moramo u cijeloj eu iskorijenit i sredit elitu koja se malo previše okuražila,treba ih dovesti u red ko što su francuzi ubijali svoje plemiće kad je glad došla.

1 godina prije

“Socijalizam kao ideja općeg dobra, gdje je glavno značenje države služenje društvu. Država ne služi određenim društvenim skupinama, poput naše oligarhije ili birokracije, ili bilo koga drugog. Država je ozbiljno i istinski angažirana na poboljšanju javne dobrobiti.“ Stariji se sjećaju socijalističkog uredjenja SFRJ. I kako se lako oni istinski dobri, a stručni ljudi zamjenjuju parazitima koji klimaju praznim glavama. I tada, po meni i za mene, istinski dobra ideja uredjenja države za veliku večinu stanovništva, počinje činiti više zla nego koristi. Bio sam, vidio sam, doživio sam. Hajde da se pravim blesav, pa da povjerujem da je današnja politička garnitura gore pobrojanih država na putu socijalizma. I da zaista žele dobro svome narodu. Hajde da se pravim blesav, pa da ne vidim da ništa ne rade da uklone te oligarhe i birokraciju. A pogotovu da zatjeraju u tri ljepe materine uzrok svih zala o kojima se napisaše 3-redka u prošlom… Čitaj više »

Dokurčilomi
1 godina prije

Ma nema veze neka se posmrzavamo i pocrkavamo ali ukoliko je zbog toga umro jedan Rus a amerokenjac zaradio 1 dolar uspjeli smo. Hvala Plenkiju i stranci možda je opet došlo vrijeme da damo “krunu” Mađarima.

Mölltaler
1 godina prije

Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Plovimo na titaniku i crno nam se piše, ali unatoč tome niko se ne ide buniti kod kapetana da promijeni smjer. Znači da definitivno zaslužujemo ono što nas čeka. Jedina razlika je što se za titanik bar zna na kojoj je dubini. Mi još ne znamo koliko duboko ćemo potonuti.

DEDA
1 godina prije

NIJE DO NJIH NEGO DO NAS DEBILA.

Moka1
1 godina prije

Citam nedavno, Venezuela, litra nafte 0,16 lipa, litra nafte u Iranu 0,38 lipa. Ali mi nemozemo dopremati njihovu naftu jer Amerika neda?! Ko je Amerika, sta ona imasa cijelim svijetom?! Smradovi odvratni zele vladati cijelim svijetom. Ovo sve tone, pogledajte logo Fife( dugina boja), logo Nivea kreme( dugina boja), Renault auti( logo dugina boja)… kuda ovaj svijet ide. Boze pomozi!!

Šele
1 godina prije

Puno se spominje propast zapada,kako će uskoro prosječan Rus, Kinez, Indijac bolje živiti od prosječnog Njemca,Engleza, Francuza,neće nikad,ovo što se dešava je privremeno dok ovi drugi malo ne srede stvari,koliko god zapad padne,ovi drugi će još više pasti, mislite da će jedan Grk,Srbin,Bugar,ili Hrvat bolje da živi od zapadnjaka,neće nikad,zato što se kod nas u vlast uvijek probiju prodane duše,koje vole više da rade za zapadnjake nego za svoje

Mlata
1 godina prije

Uvek sam govorio, plašim se o onoga što se ne vidi na tv, onoga što se ni u jednom jedinom pisanom mediju ne moze pročitati!

Goks3
1 godina prije

Zašto onda svi šalju svoju djecu na obrazovanje u SAD i Englesku umjesto na domaće fakultete?

giovani
1 godina prije

Svaks na mjestu, skidam kapu majstore, isto tako i ja razmišljam već dugi niz godina.

Herc
1 godina prije

Prateći političku situaciju kod komšija i regionu,gledajući više Tv kanala, po meni Grlić Radman je sigurno najgloooplji ministar inozemnih poslova RH od 1990 na ovamo.
Totalni bezveznjak podkapacitiran čudnog oblika glave. Po pameti može konkurisat Kolindi
ali ona bar na nešto liči kad skine dvaes kila.

4e 65 6b 64 6f
1 godina prije

Da, da. Neki misle da je zamijeniti naftu (ili plin) nekom drugom samo tako. I nisu u pitanju samo postrojenja za preradu, nego i način isporuke (zamjena naftovoda/plinovoda sa tankerima, vlakovima…), te optimizacija strojeva na nove postavke zbog izmijenjene strukture novih goriva ili pak istraživanja kako bi formula goriva bila što sličnija onom iz ruske nafte. Dekonzeviranje termoelektrana također zahtijeva puno posla, ovisno o stručnosti prethodnih konzervacija i nužnog održavanja TE u vrijeme dok nisu radile. Nema šanse da se pokrenu turbine ili neki drugi pokretni dijelovi kat se zapeku. Da ne pričamo o nekim štetočinama o kojima nitko ne bi ni pomislio kao što su štakori ili golubovi, koji u takvim postrojenjima znaju napraviti gnijezdo najmanje očekivanim ali ključnim mjestima takovih pogona. Pored toga više od 40% ugljena dolazilo je iz Rusije. Pokretanjem novih (starih) TE potrebe za uvozom bi se još uvećale. Nijemci inače još uvijek imaju velike… Čitaj više »

1 godina prije

soa – IMAM PRILOG jer si dio pogodia ; imamo poruku: Čovjek će se uskoro suočiti sa nestankom svijeta kakvog poznaje ! raspadanje je u toku pa zavirimo u ostavštinu Egipta i Kolbrin. “Svijet će se rascijepiti na ovaj poznati nam Zapadni, utemeljen na zakonima koji promiču bogaćenje pojedinaca i osiromašenje većine i onaj drugi predvođen zemljama utemeljene na općem dobru, proizvodnji, novcu kao sredstvu postizanja društvenih ciljeva.” 4.5.2013.:Kolbrin je legitiman i čuvari su ga stoljećima čuvali na vrlo zahtjevan način. Većina Kolbrina je slična Starom zavjetu Biblije, predavanja o moralu i pravilima. Dio koji potičemo javnost na čitanje je iz egipatskih zapisa o prošlim smjenama polova i vrlo je usko povezan s kršćanskom Biblijom i Kuranom u tom pogledu, kao i mnogim drugim drevnim tekstovima. Objavljena Biblija zasigurno nije jedina knjiga za koju se tvrdi da je Biblija, budući da zamagljena povijest seže unatrag kroz mnoga prepisivanja kako bi… Čitaj više »

1 godina prije

U ostalom, dobra naslovna fotomontaža! U srijedu….

Mrčikola
1 godina prije

Svima onima, kojima se intelekt i razum “igraju kviza”, je jasno da se u sve vladajuće strukture “biraju” i guraju samo oni ograničenih kognitivnih sposobnosti, s manjkom empatije, viškom pokvarenosti, često “preobrazovani”, s poslušničkim mentalitetom i podložni dodatnom “oblikovanju”, uglavnom oni, što bi narod reko”; “od zla oca i od gore majke”.😁

1 godina prije

na Zbogom iz posta soa i pozdrav svima sa svježom amaterskom snimkom našeg Jarila o kojemu nema svugdje :
https://storage.ning.com/topology/rest/1.0/file/get/10593853896?profile=original

nekoime
1 godina prije

Pogledaj film Margin call, lijepo se vidi kako rejting agencije rade.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Neka me netko ubjedi da je narod (bilo koji ne samo RH) zasluzio bolje!?
Meni zao jedino djece a ne starih ovaca koji nisu u stanju ni vlastite potomke zastit a kamoli roditelje.

Kiklop
1 godina prije

Evo sto je zapad.Svecenik u misiji u Africi ovako prica. ,, Kada smo bili kolonija Engleza , Holandjana , Francuza itd sve smo imali.Sada kada smo slobodni nista nemamo.Sve su nam odnijeli.”
Pametnom dosta…

Mölltaler
1 godina prije

“Enron” je po Moody kreditnoj agenciji imao Aaa rejting pola godine prije bankrota.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Merkel je uradila da Njemačka ima dva Sjeverna toka i više ne kuri atome i ugljen.
Scholz je uspio da Njemačka nema dovoljno plina, tople vode i opet kuri ugljen…
Njemačka željno iščekuje što će Scholz slijedeće uspjeti.
Vragolan jedan…

P.S.
Zete, šta ima u novinama – punac će mi Jozo…
Da je u Brazilu žena ubila muža, odrezala mu penis i ispržila u tavi na sojinom ulju!!
Otkad Jozo govori da je sojino ulje za ku*ac…

Vedran
1 godina prije

Pipl mast trast as

Štef
1 godina prije

Eu je protiv Rusije uvela oko 2800 sankcija! Do sada neviđeno.
Ekonomske sankcije = vid vođenja rata. Europa je u ratu s Rusijom.

Roki
1 godina prije

Dobar Članak… bolan ali istinit

....
1 godina prije

HAHAHAAHAAHAHHAHAHHHAHAHAHHA jeli moguce sta je ovdje napisano hahahahhahhahaha necu uooce komentirati prvi dio teksta jer je totalni cirkus, sto ae tice rejtinga decko dragi, eu ima pravila za uvodenje eura, sto znaci da se sva pravila moraju ispuniti i sada se laziraju podaci na sve strane i daju se ti neki lazni plusevi da binse to moglo sprovesti. Sinko dragi EU je titanik i bomba koja samo sto nije potonula za vsa vremena. Daj osvijesti se. Molim redakciju da pusti komentar jer ova đuro ne znam ima li vise od 15 godina pa se ruga ovdje s nama.

....
1 godina prije

U cemu je probelm portal logicno?! Nikoga ne vrijedam ni nista slicno a pola komentara mi se ne objavi. Ne razumijem, uzor vam je index ili mesto tako? Cak ni tamo ne vlda cenzura kao ovdje. Nijednog slova krivog nisam napisao da sam nekoga uvrijedio ili jednoumlje odlucuje neki vas faktograf. Nemojte omda druge prozivati ako radite 100 puta gore stvari. Sta se dogada sa vama?

Mrčikola
1 godina prije

Nije me nitko pitao ali, s obzirom na doba godine, prilike i neprilike koje nas, najvjerojatnije, s jeseni očekuju, moram reći da su škarpina i šampjer najbolji za “lešare”, a za “gradelare” je kirnja na fete bolja od zubaca…na fete, dakako.

Ovo je mišljenje subjektivno, pa je sasvim u redu ako netko, o iznesenom, misli drukčije.😁

Legendarni Grk
1 godina prije

U Njemačkoj dolazi do nestašice lijekova za trombozu, što će se osjetiti tijekom ove, ali i prve polovine slijedeće godine, a kao razlog se navodi „povećana potražnja“. To će prvenstveno pogoditi bolesnike koji se oporavljaju od srčanih i moždanih udara i plućne embolije, čija sudbina postaje vrlo neizvjesna.
Zašto je svjetska potražnja za ovim lijekovima toliko porasla možete i sami protumačiti.
Prema arznei-telegram.de, potpuna obustava isporuke lijekova Alteplase (Actilyse) očekuje se krajem 2022. godine, a za Tenecteplase (Metalyse) najkasnije u srpnju 2023. godine.
Proizvođač ovih lijekova je Boehringer-Ingelheim, koji je izvijestio javnost da nije u mogućnosti proširiti proizvodne kapacitete. Čak se zaustavila proizvodnja i trećeg lijeka Actilyse Cathflo, kako bi se osigurale sirovine za Actilyse.

I tako cijepljeni sve više kupuju lijekove protiv zgrušavanja krvi i zbog toga je došlo do nestašice takvih lijekova.
Farmaceutska banda kao i uvijek dvostruko zarađuje na naivcima koji su se cijepili.

Boki 92
1 godina prije

Ako Rusija ode u “socijalizam” i oni ce vrlo brzo propasti

Neznanje
1 godina prije

Bravo. Izvrstan članak.

Maki
1 godina prije

Odličan tekst 👏

Jomla
1 godina prije

“Zbog sankcija je društvo odjednom shvatilo da smo jako bogata zemlja, da možemo živjeti duplo bolje nego što živimo, jer je odljev kapitala stao. Čim je prestao odljev kapitala, rublja je odmah porasla, kupovna moć je porasla 1,5 puta, a rublja je dodatno ojačala…Ako se bavimo razvojem gospodarstva, gdje novac nije sam sebi cilj, već je alat za kreditiranje proizvodnje, onda ove godine možemo potpuno proći bez recesije. Naprotiv, od ove krize, od odlaska europskih konkurenata, možemo napraviti gospodarski bum. Poduzetnički procvat… Ova ideologija bi trebala apsorbirati tekovine socijalizma. Nije slučajno da i Kinom i Indijom dominira socijalistička ideologija, s različitim političkim konstrukcijama. Socijalizam kao ideja općeg dobra, gdje je glavno značenje države služenje društvu. Država ne služi određenim društvenim skupinama, poput naše oligarhije ili birokracije, ili bilo koga drugog. Država je ozbiljno i istinski angažirana na poboljšanju javne dobrobiti.“ Ovakvo nešto bi mogla svaka “država” poduzeti: uvesti sankcije sama… Čitaj više »

Otpornik
1 godina prije

Možda iz ovog kaosa kojeg su proizveli s ciljem porobljavanja naroda izađe neko pravednije i poštenije drustveno uređenje. Treba se nadati i djelovati u tom smjeru. Još se nadam i da će oni koji su proizveli ovaj kaos visjeti na banderama.

łedeno doba
1 godina prije

ma koga zanima glad i smrzavanje. evo što je važno za hrvatsku javnost: članak od prije mjesec dana iz lokalnog ms portala zadarski list, a oni su prenijeli vjerojatno iz nekog većeg ms porala “Obilježavamo mjesec masturbacije: Evo nekoliko savjeta kako ga najbolje iskoristiti Ako se još uvijek pitate kako začiniti svibanj, brend LELO poziva da proslavite Mjesec masturbacije – da, cijeli mjesec. Obilježava se diljem svijeta od 1995. godine i postao je obavezan dodatak seksualnom zdravlju i dobrobiti. Imajte na umu kako se ovdje ne radi o tome da samo masturbirate, već je naglasak na ljubavi prema sebi, istraživanju i harmoniji. Tabui i društvene norme ne bi trebali biti dio masturbacije, a srećom, vidimo sve više otvorenosti. Dobrobiti masturbacije za naše raspoloženje i zdravlje nadmašuju sve prepreke s kojima se neki ljudi još uvijek sreću. Smanjuje stress, poboljšava san, popravlja samopouzdanje, oslobađa seksualnu napetost i pomaže kod seksualnih problema.… Čitaj više »

cool
1 godina prije

Odlično !

Jadranka S
1 godina prije

Ne zamjecujemo carobnjake koji nas nadmeno promatraju sa svojih uzvisenih tornjeva. Ne registriramo njihov prijezir prema nasem postojanju, niti vidimo otrov koji se skriva iza njihovih upucenih osmjeha.

čudila se aman ja
1 godina prije

…to,da budale vode ovaj svijet,a svijet još postoji,meni je prvi znak da ima Boga-jer,da je samo do čovjeka,veće ili manje budale,ovaj svijet ne bi postojao ni tri dana nakon Dana Odmora.

Dok
1 godina prije

Imbecilni “niškoristi” narod je i doveo retarde na vlast…

tihobl
1 godina prije

Narode znate sta slijedi. Nabavite drva, nabavite brasno, nabavite rezervne dijelove za drangulije o kojima ste ovisni (cipovi, usb punjaci i sta ti ja znam) jer bice nestasica dijelova. U BiH nece biti nestasica struje, ali vi iz Hrvatske i Srbije nabavite petrolej.

Starijima nece biti problem. Navikli smo se na krize i nestasice. Znamo kako se snaci da krizu preguramo bez posljedica. Sta ce biti sa razmazenim zapadnjacima koji u stanu neaju ni bojler, a kamoli sporet na drva ne zanimama me. Nisu se ni oni zanimali za nas kad smo muku mucili.

ogo
1 godina prije

Provociraju da se glupi prevareni EU gradjani gladni i promrzli lakse mobiliziraju u vojsku
kako bi se borili protiv Rusa .Ipak u vojsci ce mozda imati 3 obroka.

Max
1 godina prije

Lijepo sročen tekst o plesu sotonističkih luđaka nad glavama poštenih ljudi. ,Moja je baka mrtva zbog takvih, Budem li umirao naplatit ću to a i drugi neće imati što izgubiti.

Jadranka S
1 godina prije

Klaunovi /dvorske lude koji ce sve uraditi samo da zadovolje svoga vladara koji upravlja njima.

Lucija, prva
1 godina prije

Ne, Putin se nije sastao sa Shwabom.
Također, papa me ljubi ruku Rothschildu.

Pa jel’ ima ovdje nekoga da nešto zna provjeriti ako nešto ne zna od prije?

Lucija, prva
1 godina prije

Pogledajte sada kako vam je @Coment odvratio pažnju od Grlić Radmana.
Kojeg prepoznaje moj Spelling Check.

burt
1 godina prije

sjećate se priča, Njemačka neće slati oružje u Ukrajinu, Slovenije neće slati oružje, Češka neće slati oružje, UK samo defanzivno oružje, neće se slati HIMARS, M270, PZH 2000, avijacija, tenkovi a sada se sve šalje i slati će se ubuduće i M142 i M270 sa najdužim dometima i tenkovi i avijacija i brodovi i krstareće rakete i teška artiljerija, sve to ide u Ukrajinu da se spriječi da Rusija zauzme teritorij i zamrzne konflikt

Petronije Milenković
1 godina prije

Jel vi vidite dokle nas je dovela pohlepa koju ovaj sistem promoviše?
Pogle vrijeme? Jel normalno?
Djeca ni ne znaju kako izgleda snijeg.

pratim i čudim se...
1 godina prije

Ako te zanima što znače agencije za rejting tipa Moody pogledaj film INSIDE JOB. Lijepo je prikazan dokumentarni isječak sa suđenja.

Mat
1 godina prije

Jos samo da ste napravili vremenski okvir kada smo poceli uzivati u ovim blagodetima 90-tih.Nista nije od jucer.

Until
1 godina prije

Hehe sto mogu reci na ovako dobar clanak? Nista, osim spoznaje da ipak ima ljudi kojima nije ispran jos mozak

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI