Gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević danas u beogradskom Mikseru

CG Guitar Duo
1 komentar

Nakon nedavnog uspješnog nastupa u Carnegie Hall-u u New Yorku, kompozitori i koncertni gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević na beogradskoj sceni Mikser House održat će koncert na kome će promovirati svoja najnovija muzička ostvarenja, pod nazivom The Best of Montenegro.

Dr Srđan Bulatović je doktor klasične gitare diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, potom magistrirao i doktorirao, takođe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Vere Ogrizović.

Mr. Darko Nikočević je flamenko gitarista , završio je Elektrotehnički fakultet u Podgorici, a magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na Odsjeku audio i video tehnologije.

Zajednička saradnja ovog gitarskog dua počinje 1991. godine i traje do danas kontinuiranim koncertnim aktivnostima i stvaranjem zajedničke muzike.

Pored klasične muzike koja je nezaobilazni segment njihovog obrazovanja i izraza, u njihovom stvaralačkom radu prisutna je otvorenost za eksperimente sa mnogim modernim muzičkim stilovima dvadesetog vijeka, što njihovu autorsku muziku čini zanimljivom i prijemčivom za publiku. Polazna inspiracija im je prvenstveno u tradicionalnoj muzici i folklornim temama Crne Gore, Mediterana, mistici Orijenta i nepravilnim ritmovi Balkana.

Nastavljajući izučavanje muzike insprirane folklorom i tradicionalnim kompozicijama raznih zemalja, a u isto vrijeme proučavajući uticaj modernih muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan ili jedan od vodećih instrumenata (flamenko, jazz, rock, figerpicking), ovaj gitarski dvojac se okreće sopstvenom izrazu, komponujući i izvodeći sopstvena djela.

Koncert za beogradsku publiku održat će se 3. februara sa početkom u 21.00 sati.

 

CG Guitar DuoDarko NikčevićglazbakoncertSrđan Bulatović
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slagerpjevac
7 godine prije

Svaka cast svirci ali spot je malo smijesan sa onom lovcen bankom na koferima 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI