Dvorište suda u Seattlu utapa se u otpadu, ali čišćenje bi bilo … rasistički?

Čišćenje ulice

Kad su dvojica sudaca u Seattlu zatražili od lokalnih vlasti da očiste smeće i ljudski otpad iz kampa beskućnika koje se nalazi u blizini njihove zgrade suda, jedan član vijeća zabrinuo se da bi pranje trotoara moglo biti smatrano rasističkim.

Dvorište okruga King u središtu Seattlea nalazi se u blizini centara za socijalnu pomoć i nekoliko skloništa za beskućnike. „Grad šatora“ izbio je u malom parku. Bilo je nekoliko napada na zaposlenike suda, a čak i dva napada na porotnike u svibnju i lipnju, zbog čega su i građani i zaposlenici suda zabrinuti.

Suci Laura Inveen i Jim Rogers, uz potporu šerifa okruga, Johna Urquharta, zatražili su od okruga poduzimanje akcije u vezi s tim, izvijestio je prošlog mjeseca Seattle Times. Među njihovim zahtjevima bilo je i svakodnevno čišćenje pločnika, koje “smrdi na urin i izmet”.

Član vijeća Larry Gossett, međutim, prigovorio tom zahtjevu je jer bi pranje “vratilo slike o korištenju crijeva protiv aktivista za građanska prava”, prenosi Times.

Crijeva za vodu koristila je policija u Birminghamu, u Alabami, protiv prosvjednika za građanska prava još davne 1963. godine. Takva crijeva se inače koriste i dan danas za pranje pločnika u većini američkih gradova, pri čemu njihovo korištenje u čišćenju grada nikad nije bilo dovedeno u vezu s rasizmom.

Ali ovo je 2019., kada je sve rasističko – tako kaže New York Times – i tko se ne poziva na njega, pretpostavlja se da omogućuje rasizam. Dakle, pločnici u Seattlu moraju ostati prekriveni ljudskim otpadom, kako se netko ne bi uvrijedio.

Konzervativni stručnjaci, koji su ovim slučajem privukli nacionalnu pažnju, nazvali ovu situaciju savršenom ilustracijom “vrhunskog liberalizma”, ideja da smeće i izmet nekako predstavljaju socijalnu pravdu, trebali bi svakome biti uvredljivi.

“Gossettova briga ovdje nije ništa drugo nego suluda”, napisala je Kat Timpf iz National Review. “Što ćete drugo učiniti – ne oprati ih? Jer stvarno, stvarno odbacujem ideju da je ostavljanje trotoara prekrivenih ljudskim tjelesnim otpadom manje uvredljiv potez u ovoj (ili bilo kojoj) situaciji. ”

Timpf nije bila sam u tom raspoloženju, jer je vojska korisnika društvenih medija bila vrlo aktivna zbog izjave vijećnika.

Bi li upotreba crijeva za vodu za gašenje požara bila rasistička? Ili vezanje čamca na pristanište, jer to uključuje stvaranje čvora? Pazite da i vi ne upotrebljavate metle, jer bi to bilo uvredljivo za vještice! –  Samo su neki od komentara s društvenih mreža.

No u pravu su, kada bi se gledalo na takav način svaka radnja može se na neki način smatrati rasistička prema nekom drugom. Pravo pitanje je kako će to ikome pomoći? Banalne situacije iz svakodnevnog života, poput pranja pločnika od fekalija, koje uz smrad ugrožavaju i zdravlje ljudi koji tamo žive, ne bi se trebale zabraniti niti se uopće provjeravati može li se ta radnja smatrati rasističkom ili ne.

Do sada smo nekoliko puta pisali o američkim apsurdima u društvu, tako da nas ova priča nije niti malo iznenadila. Nažalost.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

11
Ostavite komentar

avatar
10000
 
8 Grupirani komentari
3 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
10 Komentatori
KileKorisnik_postojijezevakucicaZbog togaZadranin Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
shumadinac
Gost
shumadinac

Ameri ne mogu da očiste pločnik dok Kinezi uvode 5G tehnologiju – zamišljam svoj zaprepašteni pogled i žaljenje za jadnika koji mi pre 30 godina priča da će biti ovako… 🙂

Red Dog
Gost
Red Dog

Ja jesam rekao pre 20 godina da ce biti tako.
Boze kako su se smejali mojoj gluposti.
Sad ti isti rade za kineze. Ne spominju to.

Zare
Gost
Zare

Samo se ti raduj 5G tehnologiji, jer je eto Kineska

shumadinac
Gost
shumadinac

@Zare
Ne radujem joj se – naprotiv ali to su današnje vesti. Simbolika?

Ante
Gost
Ante

Na ovaj apsurd u članku, nadodajem još jedan po meni još veći Apsurd. Kada je jedan bijelac spomenu riječ crna rupa na nekoj raspravi na kojoj su sudjelovali i crnci. Da bi se na spomen riječi crna rupa, crnac toliko uvrijedio da je od bijelca zatražio ispriku zbog rasizma. Uzalud je bijelac u videu pokušavao objasniti da je riječ crna rupa znanstveni pojam. Eto dokle ide taj apsurd o rasizmu. Evo video https://www.youtube.com/watch?v=yJtGKb_bZyc

apolo
Gost
apolo

Neka se uguse u go::: Nisu drugo ni zasluzili.

Zadranin
Gost
Zadranin

Trebalo bi tog dušebrižnog vijećnika natjerati da svaki dan tuda hoda po tim istim fekalijama/govnima.

Garantiram da bi za par dana hitno tražio pranje i “predpranje”.

Budaletna jedna, čišćenje ulice da je rasističko.. 😂

P***!

Zbog toga
Gost
Zbog toga

Jer ne dozvole “multi-kulti” …

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Radi mira u kući,neka peru grad kanaderima ?

Korisnik_postoji
Gost
Korisnik_postoji

Ovo me sad već podsjeća na inkviziciju – Heretik! Rasist!

Kile
Gost
Kile

Šizofreno društvo i ne zaslužuje bolje, tako će i kod nas uskoro, zapravo već i je na manjoj razini

POVEZANE VIJESTI

Izbornik